Varför en frisyr kostar så mycket

12 november 2018

En av de mest frustrerande kommentarer jag hör om håret industrin är hur dyra hår tjänster. Jag beslutade att bryta ner det och förklara de kostnader som en frisyr och även förklara varför den genomsnittliga stylist inte rippar du genom att ta ut 20 € - 40 € för en frisyr. Jag skulle vara villig att satsa på att en del av kostnaderna i en frisersalong bara kan överraska dig.

När jag bestämde mig först för att sätta detta tillsammans gick jag fram och tillbaka på hur man presenterar siffrorna. Jag tänkte forska "nationella genomsnittet" och spendera en hel del tid med siffror och beräkningar, men då jag möter verkligheten och insåg att jag har ingen aning om hur verkligen göra det. Jag vet hur mycket det kostar mig att köra mitt frisersalong, dock, och jag har beslutat att bara dela dessa siffror med dig. Jag bor i citet på cirka 200.000 personer i mitten av hjärtat. Självklart kommer frisersalong kostnader i andra delar av landet att vara högre än mitt; andra mindre än mina. Jag tror att jag är ungefär lika genomsnitt stylist i ungefär lika genomsnitt en stad som det blir. Jag hyr en liten studio salong och kör mitt eget företag ut ur studion. Så dela jag skillnaden mellan en stylist som är anställd av en salong ownerand en som äger sin verksamhet med sin egen fysiska byggnad.

load...

Vid tillämpningen av denna artikel kommer jag bara att tala om frisyrer. Jag kommer inte att komma in stora och olika kostnader för kemiska tjänster, och allt arbetar med allt det där. Bara frisyrer.

Utbildning

Överraskande, är skönhet skolan inte billigt. I Iowa, är en licensierad kosmetolog krävs för att slutföra 2100 timmars undervisning och klinisk erfarenhet före examen och slutförandet av Iowa State Board kosmetika Examination. Det tar ungefär 15 månaders heltids kosmetika skolan för att slutföra dessa krav. Min sista skolkostnader var cirka 18 €, som finansierades med studielån som jag betala varje månad.

Rent och verktyg

load...

Vissa hairstylistswork för ett företag eller en person och betalas en provision eller lön. Andra arbetar för sig själva och betala en stol hyra, studio hyran, eller de köper eller hyr sin egen egendom. I varje fall är en byggnad som är korrekt utrustade och licensieras av statlig reglering för hår tjänster som behövs och är den största månatliga kostnad. Vissa hyran inkluderar verktyg, produkter eller användning av utrustning. Det hela varierar för varje situation. Jag betalar en studio hyra, vilket inkluderar mitt vatten, sopor, värme och elbolag samt användningen av två handfat, två hydrauliska styling stolar, två styling stationer, ett förvaringsskåp och huva hårtork med stol.

Licensing & försäkring

Att upprätthålla en giltig kosmetika licens är mycket viktig och en nödvändig kostnad för varje stylist och salong ägare. En salong licens (80 €) och separat individuell kosmetika licens (60 €) krävs för att förnyas vartannat år. För att vara berättigad att förnya din licens i Iowa, måste du fylla i 8 timmars fortbildning, och betala tillhörande avgifter med dessa tider. Jag går vanligtvis mer än de nödvändiga 8 timmar, men för den skull denna artikel kommer jag bara omfatta bekostnad av de nödvändiga timmar. Under de senaste två åren har jag tillbringade 250 € på fortbildning och licensförnyelse.

load...

Dessutom är en försäkring viktigt att täcka skulder i en salong. Man vet aldrig vad som kan hända när du klippa håret och det är viktigt att täckas i händelse av en olycka, stöld, brand eller naturkatastrof. Min årliga försäkring kostnaden är 250 €.

Hår skärverktyg

En av anledningarna människor tänker hårklippning är för dyra beror på att "allt som krävs är en kam och några sax". Det är faktiskt lite mer engagerade än så. Jag har flera sax som jag behöver för att göra mitt jobb. De allt från 2 till 5 år eller mer beroende på skjuvning, hur ofta den behöver skärpning, och hur ofta den används. Under mina första fyra år som stylist, har jag tillbringat 1 € på hår sax, och 600 € på Clippers och tillbehör (som påminner mig om att jag måste köpa en ny uppsättning). Jag går också igenom åtminstone en låda med rakblads ersättare varje vecka. För att få en månatlig kostnad jag delat 1 € med 48 (antalet månader jag har varit en stylist), plus 40 € (per månad) för rakblads ersättare.

Läs också:

Bakstaven leveranser

Om du kommer att få en frisyr, är chansen att du kommer att vilja tvättas och stylade. Detta kräver användning av "bakstaven" produkter och leveranser. Bakstaven leveranser är de produkter och verktyg som används av en stylist att tvätta och styla håret under en frisyr tjänst (schampo, balsam, stylingprodukter, handdukar, uddar, etc.) samt de nödvändiga sanitizing agenter som krävs av staten. Jag tycker det är viktigt att alla mina klienter lämna min salong med en polerad stil för att känna sig trygga om deras nya klipp. Jag har också kostnader tvätt för att tvätta handdukar och uddar regelbundet. Jag uppskatta min bekostnad för månatliga bakstaven leveranser här.

Hår styling verktyg

Styling hår inte kan ske utan styling verktyg. Professionella hårtorkar, strykjärn, locktänger, borstar och kammar är inte billigt. Professionella kvalitetsprodukter är viktiga eftersom de måste ha förmågan att stå emot hård upprepad daglig användning. Naturligtvis en del längre än andra. Jag har uppskattat att under de senaste fyra åren har jag tillbringat minst 1 € varma verktyg och hårstyling utrustning.

Månatlig kostnad: 20 €

Totala månatliga utgifter

Låt oss lägga upp denna. Kom ihåg att de månatliga utgifter som jag ingår i denna lista är minimala och gäller endast för klippning. Om en stylist utför andra tjänster som vaxning, paraffin, färgning, permanentvätska, andra kemiska tjänster eller erbjuder färdiga produkter till försäljning, skulle kostnaderna ökar. Detta månatlig kostnad listan kommer också omfattar inte lilla extra i en salong som kaffe, dekor, tidningsprenumerationer och andra diverse kostnader.

Totala månatliga kostnader: 1 €.58

Bryta ner det: varför frisyrer kosta så mycket

Nu ska vi bryta ner denna månatliga kostnaden för en € 0,58 så det är vettigt på en frisyr med frisyr nivå. Om jag arbetar 40 timmar per vecka och under antagande 4 veckor i en månad, det är 160 timmar under en månad. Dividera månadskostnaden med 160 ger mig hur mycket pengar det kostar att ha grundläggande hår skärmaterial och verktyg till hands varje timme.

Det kostar 10 € att klippa hår i min salong under en timme.

För att göra en vinst och ta hem pengar för att göra en levande, jag måste ta in mer än 10 € varje timme. Det tar mig 20-30 minuter på varje människas eller barns frisyr och 30-60 minuter på varje kvinnors frisyr. Detta inkluderar tvätt och styling tid att diskutera produkter och säkerställa min klient tillfredsställelse.

Att bryta ner ytterligare. Låt oss anta en för män frisyr är 20 € och en kvinno frisyr är 30 €. I två timmar tid kan jag ta in cirka 70 € eller 35 € per timme. 35 € minus 10 € driftskostnader lämnar mig med 24 € per timme "vinst". Men tänk på alla de extrafunktioner som jag inte inkluderade i siffrorna ovan som inredning, kaffe, tidningsprenumerationer, online-bokningssystem, hemsida kostnader, utgifter telefon, reklam kostnader, marknadsföringsmaterial (visitkort, broschyrer, etc), och diverse andra kostnader kommer ut ur det 24 € vinst. För att inte tala om inkomstskatt och varuskatter som måste betalas, och låt oss inte glömma de otaliga timmar som jag tillbringar gör pappersarbete, uppdatera min hemsida, inköp leveranser åter e-post, inställning möten och diverse andra uppgifter som jag inte kompenseras.

Varje år kostnaderna går upp, och varje år din stylist vinner 365 dagar av ökad erfarenhet, talang och skicklighet. Hur du placerar ett pris på det?

Jag hoppas att detta hjälper dig att förstå alla kostnader i samband med att få en frisyr, och kanske kommer du att uppskatta allt som din stylist hanterar på månadsbasis att helt enkelt göra en ärlig lön.

load...