Vad du kan förvänta dig när du övergår till naturligt hår

10 november 2018

När du bestämmer dig för att sluta kemiskt uträtning ditt hår, kanske du undrar vad övergår processen kommer att se ut. Du kanske har hört historier, varav en del skulle kunna få dig att känna orolig. Om du inte vill göra "stora hugga" och bli av med din bearbetade hår i ett svep, här är en tidslinje för övergången hår som beskriver vad man kan förvänta sig, och vad du kan göra för att göra processen enklare, månad till månad.

Tänk på att din naturliga resan inte kommer att bli som nästa person, även om dina texturer är likartade. Försök att hitta tekniker och produkter som fungerar för din unika mane, och din övergång till alla naturliga lås blir roligare för dig.

Tänk på en tidsram

När du gör beslutet att övergången, tänk på hur länge du vill att processen för att hålla. Oavsett vad du väljer på denna punkt behöver inte vara ett fast åtagande. Du kanske tror att du vill att övergången för ett år, och efter tre månader, trött på att hantera två olika texturer, och helt enkelt klippa alla dina avslappnad hår bort. Det händer.

load...

Det är bra att ha en preliminär plan för om du kan, speciellt om du är den typen av person som gillar att ha mål och delmål att arbeta mot. Vill du övergång för ett halvår eller ett år? Eller vill du hellre övergången tills du har tre till fyra inches av ny tillväxt? Det är upp till dig. Även om du inte behöver en bestämd tidsram i åtanke, med en kunde hjälpa, särskilt om du gillar planer och organisation.

Månader ett och två

Dessa kan vara enkla månader om du fastnat på allmänna relaxer riktlinje av touch-ups var åttonde vecka. Det är inte för tidigt att börja tänka på bra övergång stilar för de kommande månaderna. Kvinnor som inte är särskilt säker på sin hårstyling förmågor bör ta tid att öva olika stilar och se om det finns en eller två som du kan behärska och bli din reserv 'dos ​​på dagar när du behöver forma håret i en hast. Du kanske vill komma in för vana att ofta djup konditione eftersom naturliga hår tenderar att känna torrare än avslappnad hår och upping fukten förr snarare än senare kommer att leda till den totala friskare flätor.

load...

Se: Top 10 misstag Transitioners Gör

Månader tre och fyra

Det är där övergångar kan få mer utmanande, eftersom du måste vara mycket flitig att ta hand om ditt hår vid gränslinje eller där din avslappnad hår möter den nya tillväxten. Detta är en extremt ömtålig område och där du kommer att uppleva den mest brott.

Läs också:

Om du inte redan har gjort, börjar använda protein behandlingar en gång i månaden. Alternativa dessa med fuktgivande inpackning behandlingar, som du bör gälla åtminstone två gånger i månaden. Det är viktigt att hålla balansen av protein och fukt i håret på optimala nivåer för att minimera brott. Trimma en till två inches av håret.

Se: 12 produkter Det Transitioners behöver

Månader fem och sex

Vid det här laget kan du behöva mellan två och tre inches av ny tillväxt. Din avslappnad hår kommer att se skiljer sig markant från dina lockar och spolar (om du hade en texturizer i stället för en relaxer, du förmodligen inte kommer att märka så mycket av en skillnad). Daily styling kan vara en utmaning, vilket är varför du bör försöka stilar som gör det mesta av dina lockar, inte kämpa för att räta ut den nya tillväxten.

load...

Trimma en till två inches av hår och fortsätta med protein och djupa konditionering behandlingar. Betrakta tillägg som ett sätt att få igenom de närmaste månaderna. Många kvinnor hemsöka över hur lite det verkar håret växer; bär fläta förlängningar är ett bra sätt att få din uppmärksamhet på tillväxt och för att minska dagliga styling.

Se: Hur man undviker brott under en övergång till Natural hår

Sex månader +

Du kommer förmodligen att ha ungefär tre inches av ny tillväxt, med ändarna av håret tycktes hänga på för brinnande livet. Ju tidigare du bli av med din avslappnade ändar, desto snabbare kan du börja förstå håret unika struktur och lära sig att arbeta med det. Om ditt avslappnad hår är kortare än din nya tillväxt, överväga att skära de bearbetade ändarna bort. Det kan vara svårt för kvinnor som gillar att bära sitt hår länge, men spretig slutar göra något för ditt utseende.

Mer än sex månader, är din avslappnad hår på sista versen. Du kommer att bli mer bekant (och kanske mer bekvämt) med din naturliga struktur. När du avbröt resten av ditt avslappnad man, ser du hur ditt hår är unik för dig. Njut de möjligheter som naturligt hår ger dig!

Se: Hur lång tid innan jag se min verkliga struktur?

load...