Trender i herr hår från 2000 till 2019

10 november 2018

Vad var den största män hår trend av 2000-talet? Det är svårt att svara på. Kanske en enastående tema måste vara "lågt underhåll" hår. Killar surrade det eller använder det långa och Shaggy - sval utseende som var lätt att underhålla. Även om det fanns egentligen inga definierande trender i mäns frisyrer mellan 2000 och 2018, finns det några som sticker ut. Här är våra favoriter, utan inbördes ordning.

Toppskarv

Jag är inte säker på om vi verkligen kan klandra Zac Efron för detta, men han är verkligen skyldig att göra det mycket populära bland yngre killar. Med toppskarv är klippt i långa lager över hela huvudet och razored runt kanterna för att ge det en deconstructed (ej trubbig) ser. Bara lite styling produkten appliceras för att lägga till separation.

load...

Faux hawk

Inspirerad av Mohawk, men med lite mindre engagemang är faux hawk en mångsidig stil låta killar att arbeta en trendig look utan att vara over the top. Denna stil kan bäras mycket kort eller lite längre. Snittet i sig är en ganska standard frisyr med toppen är utformade för att bilda en bit av en punkt nära centrum. Generellt är klippt för att bilda en bit av en punkt på toppen men är kvar tillräckligt länge så att stilen kan bäras mer konservativt.

Emo cut

Även om det är egentligen inte en frisyr som kan betraktas som en Emo snitt är trenden kännetecknas av långa razored smällar, svart färg och grov textur. De flesta av hårklippning med Pete Wentz av Fall Out Boy skulle anses Emo, men Pete själv förklarade död Emo Swoosh när han surrade hans hår bort.

load...

Den skalliga huvud

Michael Jordan verkligen startade trenden för afroamerikanska män i åttiotalet, medan Andre Agassi gick skallig i mitten av nittiotalet och låta vita män vet att det är okej att ta det hela. 2000-talet såg lik av Bruce Willis och Vin Diesel tar verkligen utseendet fåran för vita killar. Den skalliga huvud är ett perfekt alternativ för någon som är gallring och det är en djärv och aggressiv look.

Den Buzzcut

Läs också:

Den buzzcut är en stil som kommer och går, men detta årtionde det fastnat. Den buzzcut verkade vara den vanliga killen svar på shag. Lågt underhåll och kostnadseffektiv, är buzzcut mycket maskulina och ser bra ut på de flesta killar. Justin Timberlake, Wentworth Miller, Matthew Fox, Adam Rodriguez, och Jesse Metcalf var alla bra exempel på stjärnor som bevisade att du fortfarande kan anses vara varm även om du surrade det.

Den texture cut

load...

En av de hetare trenderna av 2000-talet var den korta texture snittet. Håret är normalt skära aggressivt kort på sidorna och tillbaka medan toppen är punkten snitt med sax eller skära med ett rakblad för att lägga till aggressiv konsistens. Taylor Lautner'sshort cut är ett utmärkt exempel på denna typ - en blick som verkar ledig, men kräver lite ansträngning.

Designen cut

Medan absolut inte en vanlig utseende, har konstruktions snitt gjort en ganska stark visning i etniska grupper. Trenden började med lite kanalisering - en rakad del här och där och har utvecklats till en teknik där intrikata mönster rakat i håret. Jag ofta förvånad över den otroliga skicklighet som krävs för att utföra dessa stilar, som bara varar några dagar (de är en varm röra när de har vuxit ur några dagar).

Den moderna mulle

2000-talet såg också framväxten av en subtil mulle stil. Dessa är inte dina Billy Ray Cyrus Achy Breaky Heart Mullets från början av nittiotalet, men mer subtila och bättre blandade varianter.

Mohawk

Mohawk är förvisso inte ny, kunde upptäckas mycket oftare av 2018. Detta är inte en Faux Hawk är Mohawk rakat huden stram på sidorna, vilket ger en remsa av hår från pannan till nacken. Detta är den typ av frisyr som bärs av killar som sparkar sand i ansiktet av Faux Hawk bär wannabes.

Den klassiska koniska

Den klassiska Taper, slitna med en liberal dos av stylingprodukt och ett snyggt sida del började göra en comeback i slutet av decenniet. Kanske drivs av populariteten av AMC Networks Mad Män tv-show, är denna stil en som säger: "Jag har fått det tillsammans och jag menar allvar."

load...