Symtom och orsaker till torr och fläckig hårbotten

12 november 2018

I den här artikeln:

Symtom på flagnande hårbotten

Det finns många orsaker till flingor hårbotten och liknande problem i hårbotten. En flagnande hårbotten är oftast resultatet av stress, hormonella förändringar, föroreningar, ohälsosam kost och brist på nödvändiga vitaminer, överdriven varmvatten bad, en brist på fukt i skalpen eller ens överdriven oljeutsöndring eller extern användning (ansökan) som fallet kan vara och andra sådana problem. Såsom framgår, är orsakerna till ett flingartat hårbotten omfattande och därmed symptomen av flagnande hårbotten är lika många.

load...

Död hud

Den mest uppenbara och det vanligaste symtomet är att död hud, eller vad som brukar kallas flingor. Dessa kan vara vit, gulaktigt eller gulaktigt skalor som finns fastnat hårsäcken eller rot i hårbotten, oftast i kluster. Detta är ibland förväxlas med mjäll, men så är inte fallet eftersom dessa flingor är större i storlek. Det kan peka mot antingen seborroiskt eksem eller psoriasis i hårbotten. Tillsammans med denna flagnande hårbotten, finns det flera andra symtom som vanligtvis visas.

Kliande hårbotten

En rodnad eller rosa nyans till de drabbade områdena i hårbotten är vanligt, och pekar mot överdriven irritation och i vissa fall även svullnad kan noteras. En kliande känsla är inte ovanligt, och är i själva verket en annan egenskap symptom. Men det måste hållas i minnet att repa hårbotten och försöker tillfredsställa kliar är inte tillrådligt eftersom det förvärrar tillståndet och orsakar tillfällig lättnad, men i det långa loppet kan leda till smärta och inflammation.

load...

Tight hårbotten

Tillsammans med detta finns det också en spänd eller tät tillstånd i hårbotten som kan kännas.

Matt hår

Dull hår är också ett symptom på en sådan flagnande och kliande hårbotten. Detta beror grund av att villkoret i hårbotten, det finns inte tillräckligt cirkulation av vatten eller adekvat tillförsel av sebum (dvs den olja som konditionerar hårsäcken) under hela hårbotten, vilket orsakar en torr och livlöst textur att vara närvarande tvärs hårbotten. Håret påverkas således också negativt och är vanligen torrt och tråkig i sådana fall.

Dessa tillstånd kan behandlas effektivt om diagnosen ordentligt av en läkare. Det är viktigt att använda schampo som innehåller ketokonazol, salicylsyra eller tjära. Vidare kommer att förbättra närings och vitamin intag underlätta processen för återvinning. Stress kan också bidra till situationen, så det är viktigt att motverka effekten av eventuella stress verksamhet genom avslappnande övningar, yoga eller meditation. Ibland detta tillstånd ärvs eftersom det kan finnas en familjehistoria av en sådan störning. Emellertid är det mest viktigt att tillägga att ett sådant tillstånd är oftast svårt att bota, även om, det är möjligt att innehålla eller förhindra dess spridning eller som uppstår återkommande genom ihållande behandling.

load...

Huskurer för att bli av med torr hårbotten

De oljeproducerande körtlar på huden i hårbotten kallas talgkörtlar. Problemet med torr hårbotten uppstår när de slutar producera normal mängd olja. Du kanske har kan bero på någon anledning såsom överdriven användning av starka schampon, styling kemikalier eller vissa medicinska tillstånd. Du kan prova några naturliga huskurer som, med tanke på den osäkra rykte effekten av de annonserade produkter som hävdar att behandla ditt problem, kan dessa väl visa sig vad din torr hårbotten behöver.

Det är en av de mest populära och även effektiv hem botemedel för torrt hår och torr hårbotten. Det fungerar på ett tvåfaldigt sätt stimulera talgkörtlarna för att producera mer av den naturliga oljan och främja blodcirkulationen till hårbotten. Du kan använda den bästa kombinationen av oljor för hårbotten som innehåller 4 droppar varje vitamin A, vitamin B, lavendel oljor i 30 ml mandelolja.

Honung och mjölk

Du kommer att behöva använda D-vitamin mjölk för bästa resultat. Ta en halv kopp vitamin D mjölk och blanda det med en fjärdedel en kopp honung. Massage denna blandning på din hårbotten och låt det stanna minst 2 timmar. Du kommer att ha tydlig lugnande känsla på din hårbotten efter att tillämpa den, och kommer också att lösa problemet med torr hårbotten.

Yoghurt

Detta innebär en behandling efter schampo. Du måste börja med ett milt schampo eftersom det säkerställer att naturliga oljor i hårbotten inte minska. Efter schamponering, gnugga lite frisk yoghurt i hårbotten och låt den nöja sig med 10 minuter före sköljning.

Olivolja med tea tree-olja

Det bästa sättet att använda denna olja är behandling över natten. Blanda 15 droppar tea tree olja med en fjärdedel en kopp olivolja. Applicera kombinations oljor på din hårbotten och massera lite. Du kan vill placera en trasa på kudden för att förhindra kudden locket från att bli färgade eller linda din hårbotten i den. Efter att vakna upp på morgonen, schamponera håret på vanligt sätt och skölj av oljorna. En gång i veckan är tillräckligt bra för att få resultat.

Att hitta en lämplig hem botemedel som fungerar bäst för din hårbotten kan ta lite tid, men du skulle göra klokt i att experimentera med ett fåtal ges här. Dessa kan fungera för en torr hårbotten om du lider av ett allvarligt medicinskt tillstånd.

Orsakerna till torr, flagnande hårbotten

Eftersom en torr flagnande hårbotten ofta förväxlas med mjäll, är det viktigt att förstå skillnaden innan du går in orsakerna.

Om avflagning du känner är begränsad till toppen av huvudet, och det flingorna ut som damm men vit färg, det är bara torr flagnande hårbotten och inte mjäll. Dessa fläckar av flagnande hårbotten är sämre på vissa tider på året, särskilt under förändring av säsonger. Du kanske har upplevt att platsen för hårbotten som känns flagnande är där du använder schampo eller den plats där hett vatten från duschen faller.

Läs också:

Ovannämnda är ett bra sätt att fastställa att ditt tillstånd är en torr flagnande hårbotten snarare än mjäll, som är associerad mer med en fet hud.

Faktorer som orsakar hårbotten blir torr och fjällig

Hur man kan bli av flagnande hårbotten

Många hud eller andra förhållanden kan leda till flagnande hårbotten. Eksem, dålig kost, psoriasis, uttorkning och överdriven schamponering, för att nämna några, kan leda till fjällning i hårbotten. Du kan bli av med detta irriterande problem genom att göra några enkla förändringar till hårvård och använder ett hem botemedel eller två.

Tips för att bli av med en flagnande hårbotten

Hur man läka torr flagnande hud

Huden blir torr och fjällig på grund av otillräcklig talgproduktionen i kroppen. Talg är den naturliga olja som produceras i kroppen. När den naturliga oljan körtlar misslyckas att producera den önskade mängden av olja, börjar huden ser tråkig, torr och fjällig. Ibland hormonella förändringar är också ansvariga för detta tillstånd. Hur man läka torr flagnande hud är en vanliga fråga och svaret ligger i rätt kost, och hålla huden väl återfuktad.

Praktiska tips för att läka torr och flagnande hud

I ett nötskal, måste du tvätta ansiktet regelbundet införliva små förändringar i kosten och återfukta huden och om igen för att läka torr och fjällig hud naturligt och framgångsrikt.

load...