Skärning och styling tips för lockigt hår 2019

12 november 2018

Känner sig överväldigad varje gång ett stort huvud av lockigt hår sätter sig i stolen? Tja, du är inte ensam. Skär lockar verkar hetsa rädsla i många begåvade stylistbut rädsla inte mer som vi bryter ner de bästa tipsen i skärning och stylingcurly hår.

Lägg ner schampo!

Det största misstaget jag ser folk gör när skär för lockigt hår börjar tjänsten med en fin grov schampo. Ingenting frizzes eller puffar upp lockar mer än en bra löddring. Använda balsam som schampo kommer att göra susen och du behöver inte oroa dig för grov upp den känsliga nagelband. Förklara för dem att smuts och olja kommer att hålla sig till balsam och skölj lämnar du känner ren men utan glasartade känslan av att schampo kan lämna bakom sig.

load...

I allmänhet, säger jag alla mina lockiga haired kunder att inte använda schampo mer än en gång i veckan. De kommer att se en enorm skillnad i sina lockar när de börjar lägga av saker.

Lager är en lockar bästa vän

En hel del lockiga haired kunder kommer till mig med knappt några lager alls. De har antingen varit klantiga i det förflutna eller att de är rädda för att om du tar bort för mycket vikt, då håret kommer att bli stora och svullet. Tvärtom, om du inte tar bort tillräckligt i vikt, då du kommer att vara kvar med den fruktade triangeln huvudet.

Lockigt hår behöver lager för att flytta. Jag brukar skära vertikala lager på mina klienter och sedan gå tillbaka in, skära individuella lockar att bryta upp och ge håret lite rörelse. Denna teknik bryter upp skiktning så att håret inte har några starka eller hårda linjer i den.

load...

Ha inte sönder dessa mål!

Ingenting förstör lockigt hår mer än för mycket texturering. Jag har haft många en lockig haired klient helt traumatiserad av en cut-glad stylist som inte kunde lägga ner gallring saxar.

Lockigt hår behöver vikt bort från dess bulk, men vikten får aldrig tas bort från ändarna. Lockigt hår behöver ändarna att vara tung så curl kan ta form. När du över texturize lockigt hår, stör dig curl mönstret och sluta med frizz.

Emot längden

Vid skärning för lockigt hår, alltid komma ihåg att längden kommer att krympa mer än väntat. Tyvärr, lockig haired kunder tenderar att gå längre in mellan snitt, vilket innebär att deras ändar behöver oftast mer av än de är villiga att skiljas. Förklara exakt hur mycket längd du kommer att ta bort och alltid felar på sidan av less is more. Några av mina klienter få så mycket som 5 inches i längd när deras hår är våt och det kan vara lätt att ryckas om du inte är försiktig.

Läs också:

Återvätning innan du stil

load...

Vi vet redan att lockigt hår frizzes när curl mönstret störs, så varför skulle du stil lockigt hår efter att den har skurits och kammade utan omforma curl mönstret först?

Det enklaste sättet att omforma curl är genom återvätning håret. Jag brukar ta mina klienter tillbaka till schampo skål, eller om de har fint hår, jag bara spraya ner dem på stolen när vi är klar skärning och innan vi börjar styling. När du har blöta ner dem, lägga ner att kam! Vi kommer att använda våra fingrar från och med nu.

Att välja rätt produkter för lockigt hår

Produkter företag rikta curly haired människor genom att spela på det faktum att de är desperata att hitta något som fungerar. De vet att vi ska försöka någonting om det lovar att förvisa frizz, men ofta gånger du bara sluta med alltför många produkter.

De enda två produkter jag använder på mig själv (jag har stora lockigt hår) och mina klienter är balsam och gel. Du behöver inte något annat!

Korrekt tillämpning av produkten

Nu när vi har räknat ut vilka produkter att använda, måste vi lära oss hur man använder dem. Du vet hur lockigt hår ser bra vått och sedan torkar till en burrigt röra? Tja, är vattnet vad väga loss och limma ihop - När håret torkar, vattnet avdunstar och du förlorar det lim, vilket gör att håret att separera och frizz.

Genom att lämna en vanlig balsam i håret, kan vattnet avdunsta men balsam inte, vilket ger perfekt definierade och Fizz fria lockar.

Om din klient är orolig för att deras hår kommer att kännas fet, förklara för dem att balsam går in i nagelband och inte hålla koll på det, så de bör inte känna det i håret.

Med detta sagt, om din klient har mycket fint hår, skulle det vara en god idé att ersätta vanlig balsam för en leave-in.

Rör inte!

Nu när du har tillämpat balsam med fingrarna och scrunched i gel, kan du antingen lufttorka (som vanligtvis ger bäst resultat) eller torka med en diffusor. Hemligheten till torkning lockigt hår utan frizz är att hålla fingrarna borta från den tills håret är helt torr. Det betyder att ingen ösa håret upp i diffusorn eller scrunching det med dina händer!

När håret är minst 80% torr, kan du gå in och skaka ut håret för att frigöra curl och ge det lite volym.

load...