Skäl till varför ditt hår inte växer

9 november 2018

Verkar det som om håret inte växer? Tja, mest troligt, är det (om det verkligen inte är, kan det finnas en underliggande hälsoskäl, i vilket fall bör du konsultera en läkare). Men om ditt hår bryts av vid samma eller högre takt än den växer, kommer du aldrig ser några vinster längd.

Hår kan visa stagnerande eller negativa tillväxttal för ett antal skäl. Gör något av dessa ljud bekant för dig? För om de gör det, är det absolut nödvändigt att bryta dessa dåliga hår vanor och börja marknadsföra hälsosamma metoder som gör att du kan hålla varje tum av tillväxt möjlig.

load...

Kemisk over

Överlappande relaxers, aggressiv blekning och tillämpning av alltför många kemikalier flätor är alla primtals syndarna i skador på svart hår. Skadat hår fortfarande kommer att växa från hårbotten, men det ofta bryts av vid ändarna eller kräver en drastisk nedskärning att bli av med ohälsosamma sektioner. Fråga dig själv om du:

Om du svarat ja på någon av dessa, är det möjligt att håret overprocessed. Även stylister är inte alltid idiotsäkert, är det oftast bättre att få kemiska tjänster i en salong i händerna på en duktig professionell. Mer "

load...

Trimning alltför ofta

Du kan ha för mycket av det goda, och trim hör till denna kategori om du vill ha längre hår. Många kvinnor tar till trimma sitt eget hår hemma efter att ha lidit av resultaten av en sax-happy stylist. Friskt hår kräver inte så många trim som ohälsosamma flätor; Ju mindre du gör håret, desto mindre troligt att du behöver ofta trim som tar bort en tum eller mer. Hår växer i genomsnitt 1/4 till 1/2 tum per månad, så om du tar hand om ditt hår på rätt sätt behöver du inte skära mer än 1/2 tum varannan månad eller så om du vill se tillväxt. När du trimma din flätor, se till att använda sax är avsedda för denna process, och inte tråkig hushålls sax som utför flera uppgifter, från att skära hantverk projekt omslagspapper.

Läs också:

Brist på konditionering

Torrt och sprött hår kan hända vem som helst, om hon inte är flitig om konditionering. Svart hår längtar ofta fukt, även naturliga lås. Om du inte är närvarande:

load...

Kan du behöva starta. Det är väldigt svårt att över skick svart hår, så ju fler fuktgivande produkter och metoder du använder, desto bättre konditionerade och mindre benägna att bryta, kommer dina flätor bli.

Dålig proteinstruktur

Tillsammans med en god fuktnivå behöver håret en lämplig proteinbalans vara fortsatt stark. Ju fler kemikalier eller hårda metoder som din man går igenom, desto viktigare protein blir, helt enkelt därför att varje relaxer / touch-up, färg och även strykjärn press äventyrar styrkan i dina strängar nagelband. Svag hår bryter vanligtvis efter att ha blivit tunnare och mindre elastisk över tiden. Eftersom hår består av protein, behöver det protein i en eller annan form. Så länge du följer en hälsosam regim, kommer du inte behöver så mycket protein som någon som inte, men lite protein hjälper de flesta kvinnor upprätthålla starka flätor. Mer "

Traction alopeci

Tight stilar, särskilt sådana som drar vid hårfästet kan göra allvarliga skador; I vissa fall är denna skada permanent, döda folliklar evigt. Om hårfästet är gles, detta tillstånd kan tyvärr vara irreversibel. Flätor som sitter åt, hästsvansar som drar, kvävande vävar och fler är alla stilar som måste överges. I många fall är ett tänkesätt vad som behöver förändras samtidigt stil förändringar. Elegant, rakt hår som är dras inom en tum av sitt liv kan se bra ut, men friskt hår är ungefär så mycket mer än utseende. Det kan vara dags att se över din vanliga frisyrer Om du inser att de är ofta alltför snäv för ditt eget bästa.

load...