Sex styling tips för långsam håravfall

12 november 2018

När är sista gången du förändrat ditt sätt att forma håret?

Om du verkligen tänker på det, kan du inser att det har varit år - med årtionden - eftersom du gjort några betydande förändringar din frisyr. För många män, en förändring av stil blir en nödvändighet till följd av håravfall. Vad du kanske inte inser är dock att det sätt du forma håret kan göra din håravfall mer märkbar - det kan även göra det värre!

load...

Lyckligtvis finns det några enkla styling val du kan göra för att bromsa din hastighet av håravfall och för att göra håret ser mer tjock och full läcker under tiden.

Enkla styling tips för att bromsa och förklädnad håravfall

Även om du genomgår behandling för håravfall, kommer det att ta tid för att behandling för att vara effektiv. Finasterid, även känd under varumärket Propecia är ett av de mest effektiva behandlingar för håravfall, men det måste användas konsekvent i minst tre månader innan du ser en märkbar skillnad. Under tiden kan vara medveten om dina styling vanor bidra till att bromsa den aktuella håravfall eller åtminstone göra det mindre märkbar.

load...

Här är våra rekommendationer för de sex styling tips för att minska eller förklädnad håravfall:

Tips 1: gå lätt på håret

De verktyg och produkter du använder i håret kan påverka inte bara på dess utseende, utan även på graden av håravfall. Den bästa borste för gallring hår är en som inte kommer att dra eller ryck på håret, men kommer fortfarande att ge det lite lyft vid rötterna. En rund borste är ett bra alternativ, särskilt en som kombinerar långa och korta borst - leta efter en borste en gjorts med naturliga vildsvin borst för att minimera skador.

Förutom att använda rätt borste, måste du vara smart om hur du behandlar ditt hår. Undvik överdriven borstning och vara varsam när du handduks torka håret. Om du måste kamma håret när det är vått, använd ett brett tandad kam för att undvika att dra i håret.

Tips 2: välja hårprodukter noggrant

Att vara smart om de produkter som du använder i håret kan inte bara göra ditt hår ser bättre ut nu, men det kan bromsa din håravfall för framtiden. Undvik produkter tillverkade med sulfater eftersom de bryter ner den naturliga oljor som håller håret glansigt och smidigt. Konserveringsmedel som formaldehyd och parabener är bäst undvikas, liksom hårda dofter och alkoholer. Leta efter produkter som är gjorda med naturliga ingredienser för att återfukta och skydda håret.

load...

Tips # 3: hålla det kortklippta

När du börjar förlora ditt hår, kan din första instinkt är att hålla håret du har så länge som möjligt. Verkligheten är dock att kortare frisyrer kan göra ditt hår ser friskare och mer omfattande. För att maximera Volumizing effekterna av en kortare frisyr, har din stylist införliva några inre skikt liksom. Detta är en teknik där stylist tar vertikala sektioner av håret och gör en vinklad snitt framifrån mot rygg.

Tips # 4: ändra riktning på din sida

Ändra din frisyr då och då är bra för håret. Ju längre du håller din del på samma ställe, blir mer håret används för att falla i den riktningen och som kan hindra rötterna från att få någon frisk luft. Om du använder en fön att en del håret, betyder det också att det översta lagret av hår kan drabbas av värmeskador, vilket ger torra fläckar som blir utsatta för sprödhet och brott.

För att testa en ny del, borsta håret bakåt från hårfästet och lät den falla naturligt. Lägg märke till åt vilket håll håret lägger sig och gör att din nya del men undvika en mittdel - detta är en hård look att dra bort. Om du har en cowlick kanske du vill arbeta med det snarare än mot den. Ett annat alternativ är att helt enkelt flytta regelbunden del en halv tum eller så åt sidan.

Läs också:

Tips # 5: föna för volym

Även värmeskador kan orsaka håret att torka ut, vilket gör det mer benägna att gå sönder, kan en korrekt tillämpning av värme faktiskt ge håravfall en mer omfattande utseende. Det viktiga är att dela upp håret i segment så ingen av håret utsätts för värme för länge. Du kommer också vill använda en diffusor för att sprida den uppvärmda luften över ett större område och torka håret från rot till topp för maximal volym. Här är hur man korrekt blåsa ut håret:

 1. Arbeta med håret ett avsnitt i taget, dela det i följande avsnitt:
  • Pannan (hårfästet)
  • Mitt hjässan
  • Kronan, eller baksidan av hjässan
  • Den högra sidan av huvudet
  • Den vänstra sidan av huvudet
  • Baksidan av huvudet (kronan till nacken)
 2. Klipp en diffusor till hårtork och ställ in den på den lägsta värmeläge.
 3. Välj ett avsnitt för att starta och sikta torktumlaren ca 6 till 8 inches bort.
 4. Flytta hårtork från rot till topp med hjälp av en rund borste när du arbetar igenom.
 5. Torka varje segment för högst 3-5 sekunder åt gången.
 6. Arbeta dig igenom sex segment tills alla är torr.

Förutom att följa dessa steg för att blåsa ut håret, kanske du vill använda en värmeskyddande produkt till ditt hår också. Vi rekommenderar också föning håret inte mer än tre eller fyra gånger per vecka - ge håret en vilodag mellan blow-outs.

Tips # 6: växa ut ditt ansiktshår

Om du är självmedveten om bristen på håret på huvudet, tänk på att växa ut din ansiktshår. Även om det är verkligen något som talar för en slätrakad look kan en prydligt preparerat skägg förändra ditt utseende och ger dig ett uppsving av förtroende. Det kan också distrahera från gallring hår på huvudet.

En färsk studie publicerad av Office of Journal of Human Behavior and Evolution Society visade att uppfattningen om en mans manlighet (som rapporterats av vuxna kvinnor) ökar tillsammans med mängden ansiktshår han har. Studien visade också att den mest attraktiva stil ansiktshår är tung stubb.

Bonus tips: skalpmassage

Det är något lugnande om en hårbottenmassage, men utförs regelbundet, kan det göra mer än att bara hjälpa dig destress - det kan stimulera hårväxt också. Enligt resultaten av en japansk studie ökar regelbunden hårbottenmassage cirkulationen till hårsäckarna som kan öka hårväxt och öka hår tjocklek över tiden.

För att dra nytta av skalpmassage för dig själv, så här:

 1. Sitt bekvämt i din favorit stol.
 2. Placera händerna på båda händerna på din hårbotten, korsa dem något.
 3. Applicera fast tryck med fingertopparna, flytta dem i en cirkelrörelse.
 4. Massera varje plats för en till två sekunder, långsamt röra fingrarna bakåt från hårfästet till nacken på nacken.
 5. Upprepa processen på båda sidorna av huvudet tills du har täckt hela hårbotten.

För att maximera nyttan av hårbotten massage, bör du planerar att spendera ca 5 minuter om dagen massera hårbotten. Enligt den tidigare nämnda studien har daglig hårbottenmassage potential att förbättra tjockleken på håret när praktiseras kontinuerligt i 24 veckor.

Bara för att ditt hår är gallring betyder inte att du måste skämmas för ditt utseende. Genom att införliva några enkla styling tips kan du dölja ditt håravfall samtidigt som behandlingen tid att göra sitt jobb. Oavsett om du väljer att klippa en ny 'gör eller helt enkelt ändra din styling vanor, sport din nya look med tillförsikt!

load...