Personlig historia om triumf över håravfall 2018

13 november 2018

Håravfall är inte bara skrämmande, det är traumatiskt. Så när det kommer till håravfall, desto mer information du har, desto bättre kan du ta itu med det.

Mitt hår föll ut i vad som kändes som nävar, säger 32-åriga Sandra, som började tappa håret för 10 år sedan. Jag började även duscha i mörker för att slippa se allt hår gå ner i avloppet.

Att kvinnor är håret ofta en stor del av vår självbild och vad som gör oss att känna attraktiv.

load...

Håravfall är inte bara skrämmande, det är traumatiskt. Även möjligheten att förlora det kan göra dig, ja, förlorar det.

Tappa inte bort håret över flätor

Det finns en tabubelagt för kvinnor som förlorar sitt hår. När jag började tappa mitt hår, började jag förlora mig själv, som grundade en hemsida som heter kvinnors håravfall Project att förena och stödja kvinnor som befinner sig med samma villkor.

Men även om hon gör en hel del för att hjälpa andra med håravfall, hon själv inte avslöja sin sanna identitet offentligt. Ingen som följer bloggen eller ansluter sig till stödnätverk vet hennes riktiga namn.

Kampen mot håravfall hos kvinnor

Jag är anonym så att jag kan vara helt ärlig om min egen håravfall situation, säger Ames. Det är något jag skulle aldrig kunna göra om jag bodde med rädslan för att en familjemedlem eller en arbetskamrat Google kan mitt namn och ta reda på mina innersta tankar.

load...

Förståelse håravfall och hårbotten villkor

Som med alla problem vi står inför när det gäller håravfall, desto mer information du har, desto bättre kan du ta itu med de otaliga känslor som uppstår om du börjar se mer hår i avloppet. Läs vidare för att lära om tre vanliga typer av håravfall hos kvinnor - och vad du kan göra åt det.

1. Om du förlorar cirka 100 hårstrån om dagen...

Diagnos: normal hår lossFinding lite hår i din dusch avlopp eller borste är inget att oroa sig för. Det anses normalt och en del av den vanliga tillväxtcykeln. Hår växer i cirka tre år, sitter vilande under tre månader, därefter faller ut, säger Dr Jeffrey Epstein, ett hår restaurering kirurg i Miami och New York.

Vad ska man göra:

Om du är orolig att du förlorar för mycket försiktigt ryck på cirka 50 hårstrån. Om mer än en eller två kommer ut kan du behöva onormal utsöndring.

2. Om ditt hår faller ut efter förlossningen, en sjukdom eller stressande händelse...

Diagnos: telogen effluvium

Hår kan påverkas av någon betydande chock för systemet, inklusive en hög feber, starta eller stoppa användning av födelsekontrollpiller, med kirurgi eller upplever någon annan stressfaktor, antingen psykiskt eller fysiskt.

load...

Vad händer:

Den stress orsakar en betydande del av hårsäckar på hårbotten för att överföra från den växande fas till vilande fas, kallad telogen. Sex veckor senare, dessa hårstrån börja kasta en masse och kan fortsätta att falla ut under flera veckor eller månader.

Läs också:

Även om det är alarmerande att vakna upp med förlorat hår på kudden morgonen efter morgonen, vara säker på att nya trådar börja växa omedelbart efter hår faller ut. Plus, eftersom telogen effluvium orsaker sprider överallt, är det osannolikt någon annan kommer ens märker. I de flesta fall är håret tillbaka till det normala inom sex månader när håravfall började.

Under denna tid av återväxt, är det viktigt att fortsätta behandlingen av alla hårbotten villkor.

Inflammatoriska hårbotten förhållanden såsom psoriasis eller mjäll kan minska den hastighet med vilken hår som har fallit ut blir ersatt, säger hår och hårbotten expert James Schwartz, som har en doktorsexamen i kemi.

Det liknar en växt som växer i jord: Om jorden är ohälsosamt, växter tenderar att inte ser så bra heller.

Vad ska man göra:

Se upp för barn fina trådar runt hårfästet - det första tecknet håret växer tillbaka. Det är en bra idé att bekräfta diagnosen med en hudläkare som specialiserat sig på håret loss.3. Om en del i håret växer gradvis bredare...

3. Om en del i håret växer gradvis bredare...

Diagnos: kvinnliga mönster håravfall

En av de tidigaste tecknen på kvinnliga mönster håravfall se mer hårbotten när du del håret. Eller din hästsvans känns lättare, eller ditt hår är tunnare på toppen och vid hårfästet.

Hormonella förändringar orsakar de flesta kvinnor en liten gallring när de blir äldre, vilket kan göra din hårbotten något mer synlig genom håret eller på en del. Men en del kvinnor är mer känsliga för förändringar och är genetiskt predisponerade för betydande håravfall. Du kan uppleva mer extrem, märkbar gallring och håravfall kan börja så tidigt som tonåren.

Även om drag kan föras vidare från båda sidor, är moderns sida bästa prediktorn. Det innebär att om din mamma lider av håravfall, förmodligen kommer du också.

Vad ska man göra:

Det första steget är att prata med en styrelse-certifierad hudläkare. Vissa produkter som är aktuella kan bromsa gallring och åter växa lite hår. Men med så många ineffektiva dem på marknaden, få råd innan spendera pengar. Din läkare kan också föreslå en hårtransplantation. Även om det ger naturligt resultat, kan öppenvården förfarande kosta tusentals dollar.

Du kan också vidta åtgärder för att minimera uppkomsten av håravfall. Om din hårbotten är lätt, lätta din hårfärg för att minska kontrasten.

Att få höjdpunkter, och med hjälp av volymgivande schampo och förtjockning pulver och sprayer att göra fint hår ser lite tjockare. En kort frisyr kommer också att hjälpa dig att uppnå mer volym. Eller hålla håret långt så att du kan fästa den tillbaka för att täcka tunna områden i hårbotten.

Peruker är ett annat alternativ. Dessa dagar hittar du versioner gjorda av människohår som ser naturligt och är bekväm att bära.

Oavsett orsaken, om du tappar hår, kom ihåg att du inte är ensam. Först trodde jag att jag var galen, säger Ames, men jag hade samma känslor som många andra kvinnor som lider av håravfall.

load...