Övergång till naturligt hår: 10 vanliga frågor

9 november 2018

I en värld där information är ofta på våra fingertoppar (eller röstkommando), kan du ha en massa frågor, inklusive frågor om ditt hår. Om du funderar på att övergå till naturliga hår, eller har redan börjat processen kan det inte vara så lätt att få de svar du vill som du förväntar dig. Dessa vanliga frågor om naturliga hår kommer upp gång på gång bland kvinnor som vill göra övergången från kemiskt rätas ut, värme utbildade eller skadade flätor tillbaka till sina rötter. (Varje fråga länkar till en mer detaljerad artikel / förklaring.)

Vad innebär det att övergången till Natural hår?

Du kan associera övergången med att lämna relaxers bakom, men metoden kan också innebära att återvända till din naturliga hår från någon struktur förändrande process. Detta inkluderar värmeskador, eller värme utbildning som vissa kvinnor kallar det. Det kan också handla om att lämna texturizers bakom, inklusive de lömska "hanterbarhet" produkter som inte alltid annonserar vara kemisk-lastad. När du bestämmer dig för att återgå till helt naturliga manen, du dikning någon produkt som permanent ändrar den naturliga strukturen på håret nagelband. Vissa kvinnor är färg som en förändra ämne, men de flesta hårfärg kommer inte att ändra din texture alls, och endast i allvarliga fall gör det skada håret.

load...

Kan jag texturize mitt hår medan övergången?

Det korta svaret är "nej", inte om du försöker att flytta till helt naturliga hår. Tyvärr har vissa marknadsledande varumärken texturizers som om de är naturliga produkter, vilket gör kvinnor tror att det inte finns några texturförändrande kemikalier i satsen. När du ser en produkt som påstår att förbättra hanterbarheten eller lossa lockar, fortsätt med försiktighet. Chansen finns, om det kallar sig en texturizer eller inte, kommer din texture att påverkas av de tvivelaktiga ingredienser. Texturizers göra innehåller kemikalier och kommer att ställa dig tillbaka på din naturliga resa.

load...

Hur länge ska jag övergång?

Det finns inga regler om hur länge övergången ska ta, så om någon säger att du har gått för lång tid på åtta månader, ignorera detta råd. Vissa kvinnor har mer tålamod än andra och kommer att göra samt långsiktiga transitioners. Andra kommer att bli frustrerade handel med olika texturer och kommer att sluta skära av deras rätas hår långt innan de planerade att. Välj en tidslinje som fungerar för dig, men bli inte förvånad om det ändrar! Du kan bli trött på dina olika texturer en dag och bara bestämmer sig för att hugga håret bort. Eller kanske du förlänga din övergång om en drastisk förändring blir för mycket för dig.

Vad frisyrer kan jag göra?

Du kanske känner begränsad av antalet frisyrer du kan skapa medan övergången. I början kommer det inte vara så svårt, men eftersom din man växer och du har fler nya tillväxt konkurrerar med dina tidigare rätade lås, blir det svårare att hitta stilar som arbetar med båda texturer. Ingen sa att du måste ändra din stil varje dag eller ens varje vecka. Det är en bra idé att hitta en handfull frisyrer som du kan skapa (eller räkna på din stylist att göra), företrädesvis låg-underhåll, skyddande utseende. Dessa typer av stilar placera mindre stress på håret, vilket leder till mindre brott.

load...

Kan jag trycker mitt hår medan övergången?

Du kan definitivt, men det är det bästa sättet att ta itu med håret medan övergången? Om du väljer att trycka på eller platt järn nya tillväxt i syfte att göra det smälter bättre med dina befintliga ändar måste du vara extra försiktig. Inte nog med att du vill undvika värmeskador, men också inte vill placera alltför mycket stress på den plats där den kemiskt förändrade hår uppfyller dina naturliga flätor. Dessutom finns det hela oro för att vara naturligt. Om du hela tiden trycka din nya tillväxt istället för att försöka ut frisyrer som efterliknar naturliga utseende, du kommer inte så mycket framåt i din naturliga resa. Om du verkligen vill vara naturlig, någon gång måste du hantera ditt hår när det växer från dina rötter. Ju tidigare du börjar, desto mer tid du måste lära dig om din struktur och hur man bäst kan hantera det.

Läs också:

Hur kan jag undvika brott?

Tillsammans med att hitta frisyrer som fungerar med din övergår hår är sönder en av de främsta oro för kvinnor som återvänder till sina naturliga rötter. Området där din tidigare behandlade hår möter nya tillväxt eller gränslinje är vanligtvis den plats där brott är mest sannolikt att uppstå (kvinnor som övergången från värmeskador förmodligen inte kommer att ha ett område som bryter mer än en annan) eftersom det är en särskilt ömtålig plats. För att undvika så mycket brott som möjligt, är det enstaka protein behandling ett måste. Så länge du använder en mild protein en eller två gånger per månad, tillsammans med veckovis, fuktgivande djupa produkter konditionering bör brott vara minimal. Kom bara ihåg att vara proaktiv och hålla din rutin upp för att undvika problem.

Vad kan jag göra för att min övergång till naturliga hår lättare?

Förhoppningsvis kommer din övergång segla längs, men även de mest hängivna och rutin hålla individ kan ha gånger när hela processen driver henne galen. Att ha en regim är nyckeln, som är att hitta produkter och särskilt frisyrer som fungerar för dig. Om du har en favorit stylist som kan hjälpa dig genom denna fas, sätta din hand i hennes händer. Likaså Ibland hjälper det att sätta upp håret och utom synhåll, i form av en väv, peruk, flätor eller twist tillägg, om du går igenom en särskilt utmanande fas.

Ska jag gå tillbaka till avkopplande mitt hår?

Det händer. Vissa kvinnor prova sina svåraste att gå tillbaka till naturliga hår, men av en eller annan anledning, besluta att återvända till avkopplande (eller kontinuerlig riktning med termiska verktyg). Även naturliga hår verkligen är till för alla - eftersom håret som det växer från hårbotten bör vara acceptabelt - inte alla kan omfamna henne konsistens. Om att vara naturlig är något du verkligen ville, men du bara inte kunde räkna ut hur man få det att fungera för dig, försök att inte låta någon få dig att må dåligt om ditt beslut att gå tillbaka till rätas lås. Dessutom kan du kunna återgå till naturliga hår någon gång i framtiden, när din livsstil och omständigheterna är annorlunda.

Vilka utmaningar kommer jag att möta?

Det borde inte vara så svårt att återgå till naturliga hår, men det kan ibland vara en utmaning. Ju längre du har haft rätade hår, desto svårare kan det ibland vara att räkna ut hur man ska hantera din naturliga struktur. Ju längre du övergången, desto fler utmaningar du kan förvänta dig att möta. Detta beror på att ha fler nya tillväxt och räkna ut hur man undviker stora brott. Du kanske också måste hitta nya frisyrer som fungerar som din flätor växa. Ingen sade övergår var lätt, så länge du vet har du tider då pågående verkar tufft, kommer du att kunna ha planer på plats för att hantera dessa tider.

Vad ska jag undvika när övergången till naturliga hår?

När du vet vad du ska göra för ditt övergår hår och vilka stilar och produkter fungerar, är det något du bör undvika? Definitivt. För mycket värme styling och eventuella strukturförändrande kemikalier toppar listan, men du kanske också vill hålla sig borta från människor som inte stöder ditt beslut att återvända till naturliga lås (eller åtminstone ställa ut dem om du inte kan klippa dem av). Om du har fastnat på att använda samma produkter som arbetade för avslappnad mane, fortsätt med dem om de fortsätter att arbeta. Sanningen är att du förmodligen måste dike vissa produkter och hitta nya som gör det mesta av din naturliga struktur.

load...