Organiska skönhetsprodukter 2019: dina bästa satsningar

12 november 2018

Många av mina vänner är väldigt bekymrade över vad de lägger i sina kroppar och deras hud, så naturligtvis, när vi talar om skönhet, de viktigaste frågorna jag får från vänner kretsar kring naturliga produkter. De vill inte ha något med parabener, de vill verkligen inte något som har testats på djur och de är villiga att spendera lite mer pengar för att få den äkta varan.

Den goda nyheten är att det finns gott om underbara organisk hår, hudvård och makeup produkter på marknaden idag. Här werun ner de bästa produkterna, vad man ska titta efter när plocka ut produkter, hur man läser etiketter och vilka ingredienser för att undvika.

Industrin är inte korrekt reglerad ännu, så läs etiketterna noggrant. En flaska märkt "organiskt" måste innehålla 95 procent ekologiska ingredienser, men de som är markerade "naturliga" eller "gjord med organiska ingredienser" kan fortfarande innehålla den dåliga saker.

load...

Vad ska titta efter i ekologiska hudvårdsprodukter

När det gäller hudvård, bör du tänka två gånger om ingredienserna du sätter på din hud. Huden absorberar kemikalier och vissa av dem kan vara giftiga. Du kan inte lita på allt på marknaden eftersom till skillnad från i andra länder, där de reglerar sina skönhetsindustrin tyvärr FDA inte ägna stor uppmärksamhet åt skönhetsprodukter.

Vad man ska leta efter

När det gäller rengöring din hud, hålla sig till naturliga tvålar gjorda av superfuktgivande ingredienser inklusive getmjölk, sheasmör, klar glycerin, flytande Kastilien eller olivolja. För duschen, du kan inte gå fel med Dr Bronner'scastillesoaps. De är biologiskt nedbrytbara, vegetabilisk-baserad (härledd från hampa), organiska, USDA-certifierade och rättvisemärkt certifierade.

load...

När det gäller att återfuktar huden, råder jag organiska älskare att hålla det enkelt och hålla sig till oljor. Extra virgin kokosolja, jojobaolja, mandelolja, arganolja, olivolja och verkligen, någon form av olja, fungerar mycket bra för att återfukta huden både i ansiktet och kroppen.

Exfoliering är en viktig del av någon hudvård. Håll dig till enkla bruna socker scrubs gjorda med oljor eller göra din egen med hjälp av denna enkla recept. Undvik scrubs som innehåller mikrokulor, som faktiskt små plast som förorenar vattentäkter och för närvarande fasas ut av många produkter på grund av konsumenternas efterfrågan.

De bästa produkterna

Spendera mer pengar på de saker som stannar på huden: öga krämer, mjukgörande, solskyddsmedel och mindre på de saker som rengör och sedan går ner diskhon: rengöringsmedel, skrubb, etc.

Var man kan köpa

När det gäller att leta efter naturliga produkter, huvud till Whole Foods eller hälsokostbutiker för det bästa urvalet. När du hittar dina favoritobjekt, kan du köpa dem online på rabatterade priser.

load...

Du kan göra din egen

För en riktigt naturlig upplevelse, kan du göra dina egna hudvårdsprodukter, som kropps- och ansiktsskrubb, masker och mycket mer. Detta gör att du vet exakt vad som händer på din hud. Några recept kan pågå månader (tror brun socker scrubs, smaskiga!).

Det bästa för antiperspiranter

Människor har pågått den naturliga vägen när det gäller deodoranter och antiperspiranter år.

Varför Go Organic

Antiperspiranter innehåller aluminiumklorid, den ingrediens som håller din svett låst. Aluminium har varit (kontroversiellt, jag erkänner) kopplade till Alzheimers sjukdom och bröstcancer.

Ingen av dessa påståenden är vetenskapligt bevisat, men det finns tillräckligt med oro dem att vissa respekterade läkare varnar oss för att undvika att använda aluminium i våra skönhetsprodukter.

Naturliga antiperspiranter inte innehåller aluminium eller parabener.

Ingredienser för att undvika

Aluminiumklorid och parabener. Hur berätta om din deodorant eller antiperspiranter innehåller parabener? Titta på ingredienslistan för följande: metylparaben, etylparaben, propylparaben, isobutylparaben, butylparaben, och bensylparaben.

Läs också:

De bästa produkterna

Jag har gjort min forskning och har kommit fram till en lista över de mest älskade naturliga deodoranter på marknaden idag.

De allra bästa makeup

När folk tänker på ekologiska och naturliga skönhet, de tycker om hudvård och hårvårdsprodukter, men även makeup industrin har hoppat på den organiska tåget.

Varför gå organisk

Till skillnad från vissa hudvårdsprodukter som stannar på huden för bara några sekunder innan den spolas ner i avloppet, stannar smink i ansiktet hela dagen lång.

Ingredienser för att titta efter

När det gäller de allra bästa naturliga makeup, anser mineraler. De är din bästa insats eftersom de verkligen är naturliga och många produkter inte innehåller tillsatta ingredienser. Det som skiljer mineralsmink bortsett från andra makeup är vad det inte har: konserveringsmedel, parabener, mineralolja, kemiska färgämnen och doftämnen. Alla dessa saker kan orsaka kvinnor med känslig hud att bryta ut.

Mineralsmink kommer i pulverform (tror Ögonskuggor, stiftelser, Rosa, bronzer).

De allra bästa schampo

Så du älskar hur din schampo löddrar, att du känner dig som om ditt hår blir ren? Jo, det är faktiskt dåligt.

Sulfater, ingredienserna i schampo som gör att löddra, är mycket kontroversiellt.

Ingredienser för att undvika

Många naturliga hälsa experter rekommenderar att undvika eventuella schampon med skummedel natriumlauretsulfat och ammoniumlauretsulfat som huvudingredienser. Varför? Laboratoriestudier visar att produkter som slutar på "eth" (såsom natriumlauretsulfat, polyetylenglykol, oleth, myreth och cetearet) alla testar positivt för 1,4-Dioxan, en beprövad cancerframkallande petrokemiska.

Om det finns tillräckligt av dessa petrokemiska i schampo för att orsaka långsiktiga effekter är upp till debatt.

De bästa schampon

Om du vill vara säker och inte ledsen, gå sulfatfria vägen. Jag innehålla en förteckning över de mest populära i bästa Sulfate fria schampo. Om du har mjäll, det finns naturliga sätt att läka hårbotten. Check it out: Mjäll botemedel: Hur man behandlar mjäll naturligt.

Gör din egen

En av de hetaste trenderna inom hårvård är naturligt hår mask och hår sköljningar som du kan göra från enklare ingredienser som finns i de flesta kök. När allt kommer omkring, varför spendera €€ eller €€€ på en flaska fantasi balsam när man kan göra en fantastisk en från produkter som kostar pennies?

De allra bästa hårfärg

Om du vill bo säkert på frisersalong, överväga en ekologiska grönsaker baserad färg. Dessa anses säkrare än andra hårfärger och färgämnen.

Var kan man köpa: Du kan hitta ekologiska vegetabiliska hårfärgningsmedel på hälsokostbutiker och ekologisk livsmedelsbutiker eller online.

De allra bästa nagellack

Om du bär nagellack kan du också gå den organiska vägen genom att välja "3-free" eller ännu bättre, "5-fria" polermedel, som inte innehåller många av de fruktansvärda ingredienser som finns i billiga apotek polish.

Hoppa över varumärken, gör ditt eget

Om du verkligen vill gå all-naturliga vägen, kan du hoppa över butikerna och gör din egen hud och hårvårdsprodukter.

Gör ditt eget hår produkter

En av de hetaste trenderna inom hårvård är naturligt hår mask och hår sköljningar som du kan göra från enklare ingredienser som finns i de flesta kök. När allt kommer omkring, varför spendera €€ eller €€€ på en flaska fantasi balsam när man kan göra en fantastisk en från produkter som kostar pennies?

Gör dina egna hudvårdsprodukter

Precis som du kan göra din egen hårvårdsprodukter, kan du göra samma sak för huden.

load...