Om du förlorar hår, sluta göra dessa fem grooming misstag

14 november 2018

Ditt hår är din stolthet och glädje så när det börjar tunna eller falla ut, kan det vara svårt att hantera. För många män är den första reaktionen att använda Volumizing hårprodukter eller för att ändra frisyr i ett försök att dölja problemet. Tyvärr kan dessa ansträngningar inte bara meningslöst, men de faktiskt kan göra ditt håravfall värre eller åtminstone mer märkbar.

Om du börjar tappa håret, anser att det är en väckarklocka som du kan behöva för att ta en närmare titt på din dagliga grooming vanor. Här är de fem grooming misstag män gör som kan göra ditt håravfall tydligare.

Den översta 5 grooming misstag som framhäver håravfall

Grooming är mer än bara en daglig nödvändighet - för många män, är det en fråga om stolthet. Din frisyr talar till din personlighet och det påverkar hur människor uppfattar dig. När håret börjar tunna eller falla ut, kan du börja locka en annan typ av uppmärksamhet. Det sista du vill göra är att göra ditt håravfall tydligare eller göra något för att påskynda processen.

load...

Vad män misslyckas ofta att inse är att det finns många faktorer som bidrar till håravfall - faktorer som går utöver genetik och ålder. Du kan bli chockad att lära sig att en del av dina dagliga grooming vanor faktiskt kan göra ditt håravfall värre. Om du vill stoppa håravfall i dess spår, sluta göra dessa fem grooming misstag:

Misstag # 1: Använda längd för att dölja bristen på volym.

När håret börjar tunna, kan du frestas att växa ut så den extra längden kan täcka en del av dina skalliga områdena. Vad brukar hamnar händer är dock att växa håret för länge på sidorna kan göra gallring hår på toppen av huvudet tydligare. Försök istället en kortare all-over stil som en buzz cut att dölja din gallring områden.

load...

Misstag # 2: använder många hårprodukter.

När du börjar förlora ditt hår, kan din första tanke vara att fylla på produkter som hjälper dig att återfå en del av volymen du har förlorat. Problemet är att många hårprodukter är så tunga att de hamnar väga loss och lämnar det ser platt eller separera strängarna. Om du väljer att använda hårprodukter, undvika krämer och pastor till förmån för en lätt spray eller en ljus-hold mousse.

Misstag # 3: Schamponering alltför ofta.

Schamponering ditt hår är förmodligen en del av din dagliga hygien ritual, men det skulle kunna göra ditt håravfall värre. Vad du kanske inte vet är att schamponering håret för ofta kan beröva det av naturliga oljor som håller den frisk och återfuktad. I stället för schamponering varje dag, byta till varannan dag och bara skölja håret på dagarna däremellan. Om du har fett hår, kan du försöka med en torr schampo.

Misstag # 4: Använda för mycket värme.

Om du använder en hårfön på en daglig basis, kanske du skada håret utan att ens inse det. Många män gör misstaget att hålla hårfön för nära sitt hår - detta kan orsaka dina rötter att torka ut och lämnar håret ser tunt och stripig. Använd i stället din hårfön på låg värme och håll den minst åtta inches bort från hårbotten.

load...

Misstag # 5: Kompensera med en tilltufsad skägg.

Om håret på huvudet börjar tunna eller falla ut, kanske du tror att odla skägg kommer distrahera från håravfall. En tilltufsad, scraggly skägg parat med en skallighet huvud, men kommer bara att göra saker värre. Om du vill växa ansiktshår, fullt ut engagera sig genom att starta med en rakat eller surrade huvud och sedan växa ut en välpreparerade skägg i en stil som kompletterar din personliga smak.

Läs också:

Antar dessa hälsosamma vanor för att bromsa håravfall

Genom att sluta de fem grooming misstag som diskuterats ovan kan du göra ditt håravfall mindre uppenbar, men finns det mer kan man göra för att faktiskt sakta ner eller vända på det? Absolut! Göra enkla ändringar i din hårvård rutin och andra dagliga vanor kan hjälpa dig att sakta ner eller till och med vända håravfall. Här är några hälsosamma vanor du kan börja i dag för att hålla dina lås läcker och glänsande:

Håravfall är mycket vanligt och drabbar nästan två tredjedelar av män innan de når 35 års ålder, men det är inte något man måste bara rulla över och acceptera. Som en man, har du möjlighet att inleda förändringar i din livsstil och dina dagliga vanor som effektivt kan minska eller omvänd håravfall. Om du upplever håravfall, skulle du också vara klokt att besöka din läkare för att avgöra den bästa behandlingen som kommer att bidra till återföds håret eller åtminstone förhindra ditt håravfall från att bli värre.

load...