Lösningar för gallring, torrt, skadat hår (förebyggande)

14 november 2018

Hormon skift, smoothie renar, anfall av sömnlöshet, salong resor from hell-by utforska håret hemliga historia i 5 steg, kan du gå tillbaka i tiden och återställa glans och fyllighet.

1. Livsförändrande Ändringar

Knäna är inte alla som fortfarande smarting från den halvmaraton utbildning ett par månader tillbaka. Om du förlorar mer än de vanliga 80 till 100 hårstrån dagligen, tänk på att någon långvarig fysisk stress, oavsett om det är en plötslig, ihållande uppgång i övningen, en stor sjukdom, eller till och med vissa receptbelagda medicin-kan flytta mer av din hårbotten folliklar in i en vilofas, stänga av rötterna från deras blodförsörjning, så att dessa strängar småningom skjul. Allt fler forskare undersöker också hur emotionell stress ”uppmanar utsöndring av en neuropeptid som kallas substans P, vilket förkortar hårväxt cykeln, så håret blir tunnare”, säger Los Angeles hudläkare Jessica Wu. Och inte rabatt vanor eller störningar som härrör från de långsiktiga arbete bekymmer, till månader långa slit genom äktenskapsrådgivning eller din oförmåga glida iväg på natten. ”Vi läker och växa i vår sömn, och det inkluderar vårt hår”, säger Amy Wechsler, en hudläkare i New York City. Lyckligtvis kommer denna typ av håravfall inte för evigt, och när du lösa stress återupptas hår normal tillväxt inom några månader (dessa 20 sätt att sova bättre varje kväll kan hjälpa).

load...

2. Spädbarn och Menopaus

Om du kommer ihåg att ha en full mane under graviditeten, kan du tacka skyhöga östrogennivåer, som sträcker sig hårets tillväxtfas sedan släppa och leda till gallring efter graviditeten. Med andra ord, samma hormoner som styr ditt humör, sexlust, hunger och vikt spelar en avgörande roll i hur mycket, hur lite, och hur hälsosamt håret växer. Som kvinnor strategi hormon addled klimakteriet, nivåerna av hår vänlig östrogen minskar typiskt, vilket ökar de relativa nivåerna av androgener (manliga hormoner) som normalt finns i kroppen. Den resulterande håravfall ”normalt påverkar framför hårbotten”, säger Wu. ”Till skillnad från män, som ofta ser sina hårfäste avta, kan kvinnor märker sin del vidgas nära pannan.” Medan hormonbehandling av kosmetiska skäl motverkas (forskning visar att det höjer risken för bröstcancer och hjärt-kärlsjukdomar), det hår- tillväxt ingrediens minoxidil är säker och anmärkningsvärt effektiv på håravfall. Leta efter Pantene Expert hårets återväxt Behandling för kvinnor med 2% Minoxidil (24 €; pantene.com) eller Rogaine nya 5% Minoxidil Aktuell Aerosol-lösning (30 €; womensrogaine.com), den starkaste på marknaden.

Läs också:

3. Crash diet och rättsliga renar

Grönkål smoothies du blandas ett par gånger om dagen i våras skulle ha kändes som en hälso elixir i det varma vädret, men om det är allt du åt, kan håret vara uppror nu. ”Hår är 95% protein och tar en enorm mängd energi för att växa”, säger New York City trichologist David Kingsley. Om du redan saknar viktiga näringsämnen, är håret den första kroppsdelen att lida. Fyll på fisk, kyckling och tofu, tillsammans med ris-baljväxter parningar, som också levererar folsyra, ett B-vitamin viktigt för hårväxt. En vanlig orsak till håravfall i en annars frisk kvinna, säger Wu är järnbristanemi: ”Jag ber alltid patienter att få sina nivåer kontrolleras eftersom ibland även vara på den låga sidan av normal kan påverka hårväxten.” Hon rekommenderar att fylla närings luckor med hela livsmedel som ägg, rött kött och spenat. Och en studie i Skin farmakologi och fysiologi länka D-vitaminbrist och kvinnligt håravfall 2013 ger oss ytterligare ett skäl att ladda upp på berikade mjölk och pop en daglig multi.

load...

4. Flatirons och höjdpunkter

Det verkar bakåt, men de saker du göra för att göra ditt hår ser bättre kan göra det värre i det långa loppet. Blästring våta strängar med en blåstork kan medföra att vattnet inuti hårstrået att koka, varnar Wu, vilket gör hår benägna att gå sönder. Frekvent, lager färg kan försvaga och torka håret, lämnar det stekt och burrigt. Och även en hästsvans kan skada håret precis vid follikelstimulerande om säkrade tätt, dag efter dag. För att minimera skada, låt håret lufttorka innan föning, hålla tork minst en tum från håret, och överväga att minska antalet dagar i veckan du använder värme stil, säger New York frisör Eva Scrivo. Om ditt hår är färgat, vara säker på att du eller din stylist koncentrerar produkten vid rötterna ”som är det mest hälsosamma, starkaste delen av strängen och klarar behandlingar”, säger Scrivo.

5. Familjehistoria

Notera det finstilta: Det finns ingen ändra din DNA. Din bästa insats för skymt håret framtid är att identifiera en äldre släkting som delar din färg och konsistens. ”Det är nog vem du kommer att följa”, säger Kingsley. Om tant Kathy har frazzled, kluvna toppar och en sig vidgande del, ta hjärtat: Din livsstil påverkar absolut hur dina gener uttrycka sig, tillägger han. Vi har alla sett dessa bilder av enäggstvillingar-en som röker, tans, och aldrig övningar; den andra som guzzles vatten mellan resor till gym, bär dagliga solkräm och har aldrig rört en cigarett. Tänk på de bilder som brödsmulor som kan sätta dig på vägen till bättre hår hälsa.

load...

load...