Kopplingen mellan stress och håravfall (förebyggande)

15 november 2018

Känsla frazzled? Såhär kan jävlas med dina flätor.

Om du har varit under mycket stress på sistone, kanske du har märkt håret ser lite svag eller faller ut snabbare än vanligt. Det är inte bara din fantasi. Stress kan orsaka alla typer av oväntade fysiska symptom, och det inkluderar slit-och-tår på håret.

(Upptäck ett enkelt, naturlig lösning som kan hjälpa dig vända kronisk inflammation och läka mer än 45 sjukdomar. Försök hela kroppen Cure idag!)

load...

Medan att oroa håret kan verka ytlig, det är verkligen inte. Även om det är inget fel med att vilja se din bästa, troligen går här problemet djupare. Om din stressnivå har blivit så högt att det synligt skadliga håret, kan du föreställa sig vad det gör med resten av kroppen, inklusive alla de platser du inte kan se?

Här är 10 tysta signaler som du alldeles stressad:

Om ditt hår har plötsligt förändrats på ett eller flera av följande sätt, anser att det är en väckarklocka. Här är några sätt stressen kan härjar och ödelägger på håret.

1. Du sprider som en galning.

Telogen effluvium är den medicinska termen för håravfall som orsakas av extrem stress. Byta jobb, förlossningen, eller ens en släng av influensa kan vara tillräckligt för att utlösa denna typ av håravfall. Naturligtvis alla får tillfällig dusch hårboll, så hur vet du om du förlorar för mycket hår? Om du känner att du sprider dubbelt så mycket som vanligt, och det varar i två veckor eller mer stress kan vara den skyldige, säger Lindsey Bordone, MD, en hudläkare vid ColumbiaDoctors i NYC.

load...

2. Det tar en evighet att växa en halv tum.

Forskning har visat att stress gör dig mer benägna att göra ohälsosamma val av mat-men om du någonsin har nått en pint glass efter en tuff dag, du förmodligen inte behöver vetenskap för att berätta det. (Här är hur man kan stoppa stressen äta.) Men om känslomässigt ätande blir en pågående vana, kan det sakta ner din hårväxt. ”Dålig kost orsakar din kropp att gå in överlevnad läge, vilket leder till energi flyttas [bort] från hårväxt” Bordone säger. (Säg adjö till platt, fint hår med dessa 10 vackra frisyrer för kvinnor med tunt hår.)

Läs också:

3. Hårfästet har börjat krypa högre.

När du är så frazzled att du knappt har tid att borsta tänderna kan du standard till en pålitlig hästsvans. Men om din hästsvans är för hårt, kan det börja dra ut de små håren längs hårfästet, som med tiden kan skada folliklar. ”Om du känner att dra när håret är utformade, kan det leda till en gradvis gallring” Bordone säger. Stick med en lös ponny eller en slarvig knut, och se till att du tar det innan läggdags. (Se till att du inte gör dessa läggdags misstag som kan skada ditt hår.)

load...

4. Du (bokstavligen) att dra ditt hår.

Omkring 1% av befolkningen i USA lider av trichotillomania, en sjukdom som orsakar dem att dra ut sitt eget hår, ofta till följd av ångest. Detta är en relativt sällsynt tillstånd, men om du misstänker att du kan ha det, rekommenderar Bordone schemaläggning ett möte med en hudläkare eller psykiater. (Här är 6 raskande skäl att gå och se en hudläkare.)

Oavsett förändring, inte ignorera det.

Om du tror att stress är att påverka håret, boka tid hos din läkare; du kan behöva för att utesluta andra orsaker (t.ex. Hormonella förändringar eller anemi). Under tiden fokusera på att hitta effektiva metoder för stress. (Här är ett sätt att minska din stressnivå med 21%.)

Det finns inget sätt att göra håret växa tillbaka snabbare när processen för utsöndring har börjat. Men minska stress kan hjälpa din kropp-folliklar ingår-komma tillbaka på rätt spår.

load...