Kommer du att förlora ditt hår? Titta på dessa 8 tecken

12 november 2018

Ingen kille vill att få veta de är att förlora hår, men att behöva ta itu med manligt håravfall i tidig vuxen ålder är en särskilt hårt piller att svälja. För vad det är värt, nästan tre fjärdedelar av män upplever en viss grad av håravfall under sin livstid. Oavsett om det är en gallring krona, den fruktade vikande hårfäste, eller fullständig skallighet, några killar gör det hela sitt liv utan att använda en lite volym.

Ändå vet att håravfall är vanligt inte exakt förneka de känslor vi får när vi upptäcka tecken på skallighet. Den goda nyheten är att du inte nödvändigtvis behöver oroa sig för skallighet bara för att du märker hårets gallring. Behandlingsprogram har kommit långt under det senaste decenniet, vilket innebär att du har en mycket större chans att göra det till mitten vuxen ålder med samma tjocka hår som du rockade i tjugoårsåldern. Men innan du kan förhindra manligt håravfall, måste du först veta vad man ska leta efter så att du kan fånga den i tid.

load...

Inte säker på om du drabbas av håravfall? leta efter tecken på skallighet

Kom ihåg att du inte kommer att bli mycket framgångsrik slåss håravfall om du inte ens vet att ditt hår faller ut. Ditt första steg bör vara att ta en aktiv strategi så att du kan hålla koll på ditt hår. För att göra det, du måste vara ärlig mot dig själv och förstå att manligt håravfall är något som kan sticka fram sitt fula huvud när som helst, oavsett hur unga och friska du är.

Alltför många människor har samma kontrollampa tecken på skallighet men väljer att inte göra någonting på grund av förnekelse. De vill inte acceptera att deras hår är gallring, så de gör ursäkter eller hålla huvudet i sanden tills det är för sent.

load...

Ju tidigare du vidta åtgärder mot manligt håravfall, desto bättre resultat kommer att bli. Om du har fastnat i ett tillstånd av förnekelse tills du tittar i spegeln och märker det mesta av håret är borta, du förmodligen inte kommer att ha stor framgång med håravfall behandlingsprogram. Men om du fånga den tidigt, när håret är bara i början för att tunna, kan du stoppa eller motverka effekterna så att du kan behålla samma ungdomliga hår som du alltid har haft.

Hur att upptäcka tecken på skallighet

Det första du vill göra är att komma fram till ett sätt att hålla koll på hårfästet. Även om det låter enkelt, detta är faktiskt lättare sagt än gjort. Eftersom vi ser på oss själva i spegeln varje dag, blir vi brukade hur vårt hår ser ut. Och eftersom håravfall är en gradvis förändring, sällan gör vi märker det innan det är för sent.

Så, hur ska vi hålla koll på saker? Den bästa lösningen är att hålla en äldre bild runt som referens. Du vill använda en bild som ger dig en god uppfattning om vad ditt hår som används för att se ut innan manligt håravfall började påverka dig. Kanske hårfästet var några centimeter lägre, eller kanske de fläckar runt tinningarna var tjockare. Hur som helst, bilder gör goda referenser.

Läs också:

Här är några andra tecken att leta efter som kan kopplas till skallighet:

load...

Å nej! Jag har en del av dessa tecken. Vad gör jag?

Först och främst, inte panik och skaffa dig alla arbetat upp. Stress är det sista du behöver när slåss manligt håravfall, eftersom det kan förvärra problemet. Det finns vissa guldkant på allt detta - du kan behandla ditt håravfall utan att göra drastiska livsstilsförändringar. Kräver dock framgångsrik håravfall behandling du att ha tålamod och villiga att hålla sig till långsiktiga regimer.

Om du letar efter en behandling som kommer att lösa ditt håravfall problem i två veckor, kan man lika gärna prova ett homeopatiskt medel som smetar äppelcidervinäger och gurkmeja på hårbotten två gånger om dagen (pro tips: det kommer inte att göra något annat än vänder håret apelsin och lämnar dig lukta som gamla vin).

Men om du är villig att sätta i arbete och du förstår att resultaten kommer att ta några månader eller längre för att visa, det finns behandlingsprogram tillgängliga för dig. Två av de mest populära metoder som ofta används tillsammans är minoxidil och finasterid. Låt oss lära sig lite om dem:

Minoxidil: detta är en aktuell lösning som är appliceras direkt på hårbotten, vanligtvis två gånger om dagen. Den levereras i 2% och 5% versioner och är vetenskapligt bevisat och FDA godkänt för att stimulera hårväxt och förhindra manligt håravfall i 89% av män använder den, och även främjar ny hårväxt i 50% av de män som tillämpar den regelbundet. De vanligaste biverkningarna är kliande hårbotten och hudirritation, men de tenderar att hända med en liten del av användarna.

Finasterid: det är ett piller som har tagit en gång om dagen på 1 mg och är utformad för att störa produktionen av DHT hormon kopplat till manligt håravfall. Inte bara kan det sluta skallighet i dess spår, det är FDA godkänt och en stor del av män märkte måttlig till betydande hår återväxt inom de första tre månaderna av användning. I kliniska prövningar mindre än 2% av de personer som tar finasterid rapporterade sexuella biverkningar som minskad libido och svårigheter att upprätthålla erektion.

Om du är en av de få människor som upplever biverkningar vid användning av dessa substanser, se till att stanna och prata med din läkare innan du fortsätter.

load...