Hur växer du ut håret: 6 tips för män

11 november 2018

Ända vill växa ut håret, men du aldrig haft mage att gå igenom med den? Bara några korta år sedan, skulle bara en viss typ av människa fångas med långt hår eller en episk skägg. Dessa dagar, inte så mycket. Långt hår och långa skägg är lika populär som de någonsin har varit. Och nu när fler människor är mottagliga för dem, du mindre sannolikt att dömas för att ha heller. Vilken tid att vara en man!

Hur att växa ut håret och ser bra ut gör det

Om du har funderat på att växa ditt hår, det finns ingen bättre tid än nu att starta. Du skulle bli förvånad över hur lätt det är att dra bort den långa hår utseende.

Här är några saker du behöver veta innan du börjar växa ut att lejonman.

load...

1. Forma upp håret

Du kan bara låta håret börja växa på egen hand utan någon styling som helst, men det är förmodligen inte kommer att se bra ut. Föreställ dig hur du kommer att se om ditt hår växer snabbare på ryggen och sidorna av huvudet i stället för toppen. Det skulle innebära att du bär en mulle, och det är aldrig en bra idé.

Så, hur gör du slutar från att växa ut den ökända 80-talet mulle? Håll ryggen och sidorna lite kortare än din topp - bara för lite. När håret på toppen har fått några extra inches på resten kan du sluta ha håret trimmas och låta naturen ha sin gång.

2. Vänja sig några vänliga skämten

Dina föräldrar, morföräldrar, mostrar, farbröder, och ganska mycket någon annan som är tio år äldre än du förmodligen kommer att retas du lite för långt hår. Ta det inte personligt. De kommer från en tid då det inte var så acceptabelt för män att växa ut håret.

load...

3. Var försiktig med ditt hår

Du vet vad långt hår värsta fiende är? Din grov beteende. Ständigt tandborstning och gnugga håret, liksom torka det ungefär med en handduk, kommer att försvaga håret över tiden och orsaka trådar att bryta sig loss. Dessutom, om du ska dra håret tillbaka, använda rätt hår bara band. Binda håret med ett gummiband är ett recept för katastrof - håret kommer att bryta.

Läs också:

4. Tänk om de högspännings frisyrer

Är du växa ditt hår så att du kan bära flätor, dreadlocks, eller en man bulle? Du kanske vill ompröva, eftersom frisyrer som drar håret kan orsaka skallighet över tiden. Det kallas dragkraft alopeci och det kan orsaka obotliga skador på dina hårsäckar.

Det bästa sättet att förhindra dragning alopeci från att påverka dig är att hålla sig borta från högspännings frisyrer. Men om du är inställd på att bära håret på ett visst sätt som drar tillbaka, bär den som löst som möjligt. Om styling håret gör ont då du skapar för mycket spänning och din frisyr kan orsaka håravfall (dragkraft alopeci).

load...

5. Schamponera håret men glöm inte balsam

Schamponering håret är naturligtvis en bra idé. Det håller håret fett gratis, kan bli av talg bygga upp, och håller dig luktar färskt. Men när det används för mycket, kan schampo orsaka håret att torka ut och skadas. Vanligtvis schamponering en gång om dagen efter du tränar är en bra frekvens.

Överväg att använda en bra balsam också. Inte bara kommer balsam ger håret en strålande glöd och en silkeslen konsistens, det är också fylld med värdefulla näringsämnen som behövs för att upprätthålla en stark hår och en frisk hårbotten.

6. Ha alltid ett hår slips hands

När håret blir officiellt lång, blir det också mer av en irritation. Om du tycker att borsta håret borta från dina ögon varje gång du slår huvudet, men du vill kunna dra den tillbaka för de tillfällen då du har haft tillräckligt med håret. Du kan använda ett pannband om du vill (tror professionell fotbollsspelare) eller så kan du knyta den tillbaka med ett elastiskt hår slips. Kom bara ihåg att inte dra håret för hårt.

Låt det växa

Nu när du vet lite om hur man odlar ditt hår, är du redo att ge det ett försök. Praktiskt taget alla killen kan dra bort den långa hår ser under förutsättning att de hålla sig borta från två no-nos: Mullet och moussed-up '80s rockstjärna.

load...