Hur man väljer rätt hårlängd för dig

15 november 2018

Om du funderar på en hårlängd förändring men förbryllad av dina val, här är ett hemligt tips: prova en peruk. Försök på flera peruker. Du kommer snabbt lära dig vad längder plattare du helst och vilka som fungerar bäst med din ansiktsform, typ kropp och personlighet.

Du kan även lära sig att din personlighet förändras med varje hårlängd. Kanske blir du Sassier med kort hår, sultrier med lång. I vilket fall som helst är det en rolig test.

Ännu en peruk inte kommer att berätta allt. Här är fem faktorer toconsider när du väljer din bästa hårlängd:

load...
 1. Ditt hår textur
 2. Din ansiktsform
 3. Din personlighet
 4. Whichcuts du dras till
 5. Din livsstil

Hur hårstruktur påverkar hårlängd

Om du har normalt hår som inte är alltför tjock och inte för tunt och luft torkar fint, hoppa framåt. Hårstruktur kommer ingen roll för dig när det gäller hårlängd.

Men om du har fint hår, burrigt hår eller super lockigt hår, läs vidare.

Gör mål en frisyr som inte kommer att vara hög underhåll (hello platt-strykning hår varje dag) eller super smickrande (hello hår som faller som en limp trasa), anser att dessa grundläggande regler.

 1. Om du har bra, tunt hår, du förmodligen inte vill växa mycket lång eftersom det kommer att falla platt och även den dyraste mousse inte kommer att ge organet.
 2. Fine, tunt hår ser bäst kapas till hakan eller kortare. Lager hjälper lägga kroppen, men alltför många lager kan också tunna ut håret för mycket. Se till att din stylist inte gå tungt på razoring.
 3. Om du har tjockt, lockigt hår, ju längre du går, desto bättre håret falla.
 4. Du burrigt och lockigt tjejer vill sannolikt att undvika granen look (bred på botten, lean ovanpå). För att göra detta, har din stylist skära i skikt så att tjockleken är inte i slutet.
 5. Lockigt hår verkligen kan vara ett besvär sliten kort. Även Audrey Tautou har lockigt hår cut i en pixie kan få dig att gråta foul på denna regel.

Det finns sixbasic hår texturer (fin, rak, vågig, grova, lockiga och burrigt) och med var och en kommer en massa regler.

load...

Varför ditt ansikte form frågor

När det gäller hårlängd, ditt ansikte form egentligen bara frågor om du har en super uppenbart ansiktsform som är antingen runda, långa, fyrkantiga eller hjärtformade.

Om du är osäker på vad din ansiktsform är och dina vänner kan inte räkna ut heller, är chansen att du inte behöver oroa dig för det och du kan hoppa framåt.

Men för dem med starka ansiktsformer, att veta vad som smickrande kan vara super bra. Till exempel har Rihanna en lång ansikte. Rihanna förändrar hennes hår mer än någon othercelebrity. Hon bär det kort, lång, rakad, chin-längd och i en regnbåge av färger.

Läs också:

Men här är det: hennes frisyr är alltid smickrande. Naturligtvis hjälper det att ha en uppsjö av stylister på handen, men hon vet också vad som ser bra ut på henne. Här finns vissa regler hår längd för vissa ansiktsformer:

 1. Långa ansikten bör undvika långt hår, såvida de inte har lockigt hår, vilket ger volym till sidorna av ansiktet.
 2. Nedskärningar Shoulder längd ser bra ut på alla, oavsett deras ansiktsform.
 3. Alla kan bära en pixie, men om du har en lång ansikte, inte spika upp eller blåsa upp den i en pompadour, lämna dessa ser till din runda-faced systrar, som behöver lägga höjd.
 4. Undvik en bob som träffar på hakan om du har ett runt ansikte, kommer det bara att göra ditt ansikte verkar rundare. Gå till en lång bob istället. Och sida sopade lugg lägga vinkel mot ansiktet som kompensera rundhet.
 5. Se upp för hårda vinklar, fyrkantiga ansikten! Mjuka din look med lager, vågor och lockar.
 6. Hjärtformade ansikten bör undvika snitt som träffar på deras pointiest plats: hakan. Längre är bättre.

Hur personlighet bör spela en faktor i hårlängd

Din personlighet kan återspeglas i din frisyr. Kan du ens föreställa sångaren Pink i långa, platt-strukna hår likeGwyneth Paltrow? Aldrig. Rosa var tänkt att klippa pompadour. Precis som Anna Wintour bär hennes signatur power bob av en anledning: det connotes kraft.

load...

Kort hår betecknar styrka, självständighet och i vissa fall, som Audrey Tautou s, adorableness.

Medellångt hår kan vara sexig, roligt eller ens atletisk. Det kan vara trendiga och mångsidig och kan vara den minst hög underhåll av de threelengths. Bär den upp eller bära den ner. Tvätta den och låt den lufttorka eller primp och krypa in den perfekta vågiga lob.

Långt hår kan vara cheerleader-in-a-hästsvans söt eller bomb sexig. Det skriker sällan, "Jag är en professionell, kraftfull kvinna," dock. Om du letar efter jobb eller vill starta en ny karriär, kan du hålla din långt hår, men du kan överväga att hugga till en längd som är närmare axlarna snarare än din bröstkorgen.

Varför ska du lyssna på din gut

Att välja en frisyr baserad på nedskärningar du dras till en stor tumregel för om du känner dig fantastisk i din frisyr kommer att förtroendet radiateoutward, dra folk till dig istället för att stöta bort dem.

Din livsstil spelar en faktor

Tro det eller ej, kan kort hår vara hög underhåll, främst eftersom du måste få det skär varje fyra till sixweeks.

Om du är den typen tvätt-and-go, så ska du välja en frisyr som kommer att lufttorka vackert. Om du primp, sedan överväga en frisyr som är mångsidig och kan skrynkligt slitna vågig eller platt-strukna rakt. Om du är en upptagen mamma eller bor i ett varmt klimat kommer en hästsvans vara din bästa vän.

load...