Hur man väljer en frisyr som smickrar ditt ansiktsform

10 november 2018

Oavsett din ansiktsform, kommer det att finnas frisyrer som ser bäst på dig och några som inte är så smickrande. Detta kan vara anledningen till att du har varit mindre än glada i det förflutna med en annars perfekt frisyr.

Det betyder absolut inte att det är något fel med dig. Det är bara en enkel sak att hitta rätt frisyr som kompletterar dina individuella egenskaper.

Nyckeln till en smickrande frisyr är att hitta en som skapar en illusion av att du har ett ovalt ansikte. Det finns nedskärningar som hjälper till att göra ett runt ansikte verkar längre, en lång ansikte verkar bredare, en kvadratisk käke verkar mjukare, till exempel. Det finns också nedskärningar som gör stora pannor och dubbla hakor princip försvinna.

load...

Medan ansiktsform är en sak att tänka på, det finns andra faktorer som bör spela i ditt beslut. När du väljer en stil, tar hänsyn till håret textur, personlighet, livsstil och din kropp typ också.

Upptäck din ansiktsform

Många människor har adistinct ansiktsform. De är i allmänhet kategoriseras i sex former: oval, lång, fyrkantiga, runda, diamant, och hjärtformade. Om du inte kan berätta genom att titta i en spegel vilken form du är, det finns ett sätt att mäta ansiktet som kan peka dig i rätt riktning.

Om du försöker det och fortfarande inte är säker på din ansiktsform, är chansen att det spelar egentligen ingen roll vad din ansiktsform är. Skönhet råd om ansiktsformer är i första hand avsedd för kvinnor med starka ansikts former som de vill tona ner. I allmänhet är det mest användbara för kvinnor med uppenbar rund, fyrkantig, lång eller hjärtformade ansikten.

load...

Kvinnor med ovala och diamantytorna tenderar att se bra i allt. Du kanske vill fokusera på andra faktorer som hår konsistens och din kroppsform. Detsamma gäller om du inte har en självklar ansiktsform.

Kanske din personlighet eller längden på ditt hår är viktigare för dig. Om du har adistinct hår konsistens som super böter eller mycket lockigt, utforska smickrande nedskärningar för det kan vara en bättre väg att gå. Kom också ihåg att alla är olika och du behöver inte följa varje skönhet regel i boken.

Markera det goda

Eftersom det kommer att finnas många frisyrer som passar din ansiktsform, kan det vara svårt att veta var man ska börja. Grundregeln för att hitta en bra frisyr för din ansiktsform är att lyfta fram din bästa feature försöker skapa en illusion av ett ovalt ansikte.

Enligt "regler", finns det några funktioner för att leta efter:

Gå med vad som gör dig att må bra

load...

När man läser om frisyrer och ansiktsformer, kan du känna översvämmas av regler. Även om dessa är riktlinjer för smickrande hårklippning, de är egentligen bara förslag. Hemligheten att titta vacker är verkligen en attityd. Det sista du vill göra är att få en frisyr som gör att du känner till skillnad från dig själv.

Om du vill ha en frisyr som inte rättar sig efter "regler" i ditt ansikte form, sedan med alla medel, få den frisyr. Hur du känner dig alltid övertrumfar vad skönhet industrythinks är smickrande. Om du har rätt inställning, kan du bära någon frisyr.

Följ trender

Den goda nyheten är att nästan alla av de trendigaste frisyr kan se bra ut på alla ansiktsformer. Bobs gör. Nedskärningar Shoulder längd verkligen. Bangs gör. Långt hår gör. Även pixie fungerar på de flesta ansiktsformer.

Läs också:

Med var och en av dessa typer av nedskärningar, kan det finnas inslag som skulle vara mer smickrande på dig. Om du har ditt hjärta inställt på en viss snitt, berätta din stylist. Ni två kan arbeta på att hitta den bästa stilen i snitt som passar dig bäst.

Frisyr som smickrar alla

Om det finns en stil som ser bra ut på nästan alla, är det. Somliga kallar det den "perfekta frisyr" eftersom det är så smickrande för alla ansiktsformer och hår texturer. Det kan också vara utformade för att passa din personlighet och livsstil.

Detta allmänt smickrande snitt faller mellan hakan och axlar. Det ser bra ut rakt, vågigt, böjt, lufttorkad, eller blåsa torkad rakt.

Vem kan bära kort hår

Kort hår tenderar att passa alla ansiktsformer, även om varje ansiktsform har saker att tänka på när man går kort. Runda ansikten, till exempel, kan se rundare med fel genväg, men några korta frisyrer kan se helt enkelt fantastiskt.

Är det dags du fick smällar?

Bangs kan fräscha upp ett vanligt snitt. De kan ta år av ett ansikte och de få uppmärksamhet till ögonen. Ännu bättre är smällar smickrande på nästan alla ansiktsformer.

Återigen är ditt mål att få smällar som gör ditt ansikte verkar mer oval. Till exempel, om du har ett fyrkantigt ansikte, klippa din trubbiga lugg längre på sidorna för att mjuka upp dina funktioner. Sido svepte bangsare en smickrande alternativ också.

Bangs är egentligen mer en fråga om hår konsistens än ansiktsform. Lockigt hår och super vågigt hår är två av de största oro med lugg, men det utesluter inte dem helt.

Den vibrerande rund ansiktsform

Runda ansikten är levande och har ett friskt utseende. Men många kvinnor som har ett runt ansikte vill göra sitt ansikte verkar längre, smalare och mindre runda.

Model Kate Upton har ett runt ansikte och vet hur man gör hennes frisyrer arbeta med henne ansiktsform. Hon bär oftast sitt hår långt och rak eller lätt vågig, vilket är ett bra utseende för runda ansikten. Hennes signatur svepande updos areperfect för att lägga höjd till hennes ansikte, visuellt förlängning det.

Detta betyder inte att du inte kan gå kort med ett runt ansikte. Pixies med mycket volym och långa bobs är också mycket smickrande.

Avundas kvadratisk ansiktsform

Square ansikten fotografera bäst. Tydligen vinklarna i käken och kinderna betyder kvadrat ansikten inte fotografera "flat". Denna form ser bra med sido sopade lugg och axellångt hår. Båda dessa kan mildra några av de starkare funktioner i form.

Kvinnor med fyrkantiga ansikten tenderar att åldras bättre också. Square ansikten tenderar att förbli starkt och kantig och dölja brister som Turkiet vaggande.

Den eleganta skönheten i långa ansiktsform

Långa ansikten är magert och erbjuder många stylepossibilities. Det är en form som ser fantastiska med extra kropp på sidorna, så vågor och lockar är ett utmärkt val. Överväg att lägga luggen om du känner hårfästet är för hög. De inte bara förkorta ansiktet men kommer också att belysa dina ögon.

Även om du inte vill gå för långt eller för kort, är axellångt hår ett utmärkt val. Det ger också youthe möjlighet att lägga de sexiga just-out-of-the-havsvågor.

Om du funderar på att gå kort, försök att hålla volymen på toppen till ett minimum.

Den ack så mångsidig oval ansiktsform

Ovala ansikten tenderar att se bra ut i allt, så att du kan followwhatever hår trend du vill. Från Pixies till shags och riktigt långa lockar till korta, funky stilar, de är alla på spel. För att hjälpa dig att begränsa dina alternativ, koncentrera sig på stilar som passar ditt hår textur, personlighet och livsstil i stället.

Om ovalt ansikte är på långsidan, tänka två gånger innan du lägger höjd på toppen av huvudet. Detta inkluderar en stor bulle, en retad updo eller en spikyshort cut.

Den vackra hjärtformade ansikte

Hjärtformade ansikten är roligt att välja frisyrer för. Det är en form som tenderar att ha en vacker benstomme som varken är för hårt eller för mjukt. Du hittar också att många frisyrer naturligt ser mycket romantisk med din form.

Bangs är riktigt nice med denna ansiktsform, men så är långa lager som faller åt sidan som en gardin. Både mjuka linjer i precis rätt ställen. Du kan bära en söt pixie om du gillar och det är den perfekta ansiktsform om du älskar långa lager.

load...