Hur man ser en dålig hårklippning

10 november 2018

Att veta hur platsen en dålig frisyr är det första steget i att veta hur man undviker att få en (och veta om det är dags att skjuta din frisör). Det finns tre viktiga områden som utgör en stor frisyr - formning, blandning och efterbehandling. På följande sidor kommer vi att diskutera varje område så att du vet hur man bättre kommunicera med din frisör eller stylist och hjälpa spot områden där din haircutter kan släppa bollen.

Forma frisyr

Längden och formen av en frisyr kan hjälpa dra fokus från svagare ansiktsdrag och förbättra dina bästa egenskaper. En fullständig, runda frisyr på en kille med ett runt ansikte kan verkligen betona fullhet i ansiktet. En smalare, mer kvadrat upp frisyr på ett runt ansikte lägger balans. Det är först viktigt att veta hur man väljer rätt frisyr för din ansiktsform och vet hur en frisyr kan balansera ansiktsdrag. Att gå till salongen med denna kunskap kan hjälpa dig att bättre välja frisyr du vet kommer att vara rätt och undvika att lämna bestämningen till en lat eller mindre skickliga haircutter.

load...

Blanda frisyr

Bra blandning är avgörande för en snygg kort frisyr. En rätt blandade frisyr kommer att ha några synliga gränslinjer (såsom visas i denna bild). Sett från sidan eller baksidan, bör du se några linjer eller mörka fläckar. Framifrån, bör det finnas ingenting sticker ut och inga steg i frisyr. Ovanpå bör du se några linjer som härrör från din frisör eller stylist att plocka upp håret och klippa det mellan fingrarna - en stor haircutter kommer alltid dubbelkontrollera toppen från front-to-back och sida till sida.

Avsluta frisyr

Hur en frisyr är klar är avgörande för att uppnå ett bra resultat. Stort efterbehandling kan finputsa en medioker frisyr, medan slarvig efterbehandling kan förstöra en annars bra frisyr. En korrekt färdig frisyr, enligt min mening, uppfyller följande kriterier:

load...

1) Konturen av frisyr kommer att följa den naturliga hårfästet så nära som möjligt. En frisyr som beskrivs för högt i hårfästet (eftersom det är på bilden ovan) ser slarvigt bara några dagar efter snittet. För mer information om necklines, föreslår jag att läsa min artikel om att välja rätt halsen formen.

Läs också:

2) Det blir inget hår sticker upp på kronan. Din krona är den lilla swirly del på toppen av huvudet och det är ofta platsen flesta frisörer eller stylister skruva upp. Om du har små kvistar som sticker upp där, det är ett problem (om du inte vill det sticker upp). En stor haircutter vet hur man navigerar detta område och inte lämna dig ser ut Alfalfa från den lilla Rascals.

3) En stor frisyr ser bra ut med eller utan styling produkt. Stylingprodukt bör användas för att förbättra en stil, inte skapa en. En korrekt formad, blandas och slutade frisyr ska se bra ut med eller utan produkten.

Fastställande av en dålig frisyr

load...

Så du fick en dålig frisyr? Först de goda nyheterna. Det är bara hår och det kommer alltid att växa tillbaka. Nu, de dåliga nyheterna. För att hålla från att se ut som en goofball, du kommer att behöva punga ut några dollar och få en annan frisyr för att reparera skadan. Fastställande av en klantiga frisyr tar skicklighet, så jag rekommenderar inte att försöka det själv om du planerar att raka huvudet.

Om du fortfarande är i barberaren stol, kan du kanske att helt enkelt be om en touch upp. Gör så bara om du är helt säker på barber är skicklig. Som sagt, om din haircutter är skicklig du förmodligen inte kommer att be om en touch upp, så kan det vara bäst att klippa dina förluster och hitta en annan frisör.

När du går in för en touch upp, låt barberaren eller stylist avgöra de bästa alternativen. Visst, kan du sluta med en mycket annorlunda stil än du är van vid, men en skicklig haircutter vet vad som är bäst.

Se på den ljusa sidan. Fastställande av en dålig frisyr kan tvinga dig att kliva utanför din komfortzon och prova något annorlunda för en förändring. Förändring är inte alltid en dålig sak.

load...