Hur man rockar smutsigt, otvättat hår

13 november 2018

Om det finns en lärdom som vi har alla hört tusen gånger, det är att stoppa daglig hårtvätt. Jag har en bekännelse att göra. Även om jag har varit frisör i flera år nu, har jag alltid tvättade håret dagligen. Jag hatar dag gammal hår. Jag hatar fett hår. Jag tränar varje dag, och jag vill mitt hår vara slät och blank och skinande rena vackra varje dag.

Jag vet också bättre.

Tid att komma över det, damer. Om du vill ha långa, friskare, eller färgat hår, är daglig hårtvätt som att ta dina pengar och spola ner i toaletten. Inte bara din färg bleknar, men ditt hår åldrar förtid orsakar brott och äventyrar hälsan hos håret. Genom att helt enkelt tvätta håret två till fyra dagar i veckan i stället för dagligen (eller flera gånger om dagen), kan du förlänga livslängden på din hårfärg och förbättra den allmänna hälsan hos ditt hår exponentiellt.

load...

Förutom allt detta, vi behöver mycket mer tid. Styling nytvättat hår är en tidskrävande process. Om du tränar på morgonen eller under lunch och har ett schema att underhålla, som har tid att tvätta, torka och stil?

Jag rekommenderar alltid börjar experimentera med inte tvätta håret på en dag som du inte behöver setts offentligt, liksom en helg. Det tar en viss finess att räkna ut vad som fungerar bäst för ditt hår. Du måste också få din hårbotten för att inte få tvättas och få den naturliga oljor skalat bort. Ju mer du tvättar håret, varvid mer talg (olja) håret producerar för att kompensera för fråntagen naturliga oljor med tvål och schampo. När du låter håret få till en mer naturlig talg producerar cykel hittar du gå en dag eller två mellan schampo är mycket lättare.

load...

Följ dessa värdefulla tips för att ta en dag eller två av mellan schamponering, samtidigt som fortfarande har stora hår som inte ser smutsig, fet, eller till och med platt.

Tagga ner

Du har just haft en bra träning och huvudet är en het mess (bokstavligen), är det första steget i processen för att se till att ditt huvud kyls av. En varm huvud är lika med en svettig huvud, och lägga till ytterligare svett till din redan smutsigt hår kommer inte att göra någon någon tjänst.

Här är några tips för att få ditt huvud lika cool som en gurka:

Använd ett torrschampo

load...

Torra schampo är ett utmärkt sätt att befria er från fett, smuts och svett av dagen samt ett hårt träningspass. Du kan köpa torrschampo i två olika former, ett pulver eller en aerosolspray. Båda typerna arbeta för att absorbera olja, men beroende på din hårtyp bör du experimentera med olika märken för att se vad som fungerar bäst för ditt hår.

Läs också:

Om du har mörkt hår, rekommenderar jag prova Redken Powder Refresh Aerosol Torrschampo som den är gjord för alla hårfärger och torkar utan att lämna håret vitt. Köp på Amazon.com.

Om du vill prova en torrschampo i pulverform, rekommenderar jag provar Oscar Blandi Pronto Dry Shampoo Powder. Den spetsiga lock gör det enkelt att separera håret i sektioner och pressa pulvret direkt på dina rötter. Köp Oscar Blandi Pronto Dry Shampoo på Amazon.com.

Hur man får ut det mesta av din torrschampo:

Massage och vänta

Efter applicering din torrschampo, använd fingertopparna för att massera torrschampo i hårbotten. Detta steg är viktigt att fördela den torrschampo i hårbotten ordentligt.

Sedan vänta. Rör inte huvudet för de kommande tre till fem minuter. Detta är den del av mina icke-hair-tvätt morgon som jag tillbringar några minuter på min makeup eller få min nästa kopp kaffe. Att låta torrschampo att sitta på din hårbotten torkar fukten, talg och svett ur håret.

Det är också där man måste komma till rätta med det faktum att håret förmodligen inte kommer att känna sig ren. Det kommer inte att kännas mjuk, söt, eller som något du vill köra dina händer igenom. Åtminstone det är vad jag tycker om situationen. Det var förmodligen den svåraste för mig att komma över. Jag vill att färskt, ren, mjuk och nytvättat hår. I slutändan skulle jag hellre ha friskt hår. Så jag lösa.

Borsta och stil

Efter att låta torrschampo set i några minuter, borsta ordentligt och stil som vanligt. För den här stilen, jag använde ett strykjärn för att jämna ut några bitar och en del volumizing hårspray för att ge mitt hår lite struktur och håll. Här är några tips för stilar som fungerar bäst med smutsigt hår:

load...