Hur man använder ricinolja för hår, hud och andra skönhetsfördelar

10 november 2018

Ricinolja gör comeback tack vare dess allvarliga skönhet fördelar.

Du kanske tror att den enda person som svär av ricinolja som en del av hennes skönhet rutin är din 90-åriga mormor. Men du vet vad de säger: Så småningom, allt gammalt blir nytt igen. Inklusive det här.

Japp, ett växande antal naturliga skönhet buffs är svära av ricinolja-en vegetabilisk olja som härrör från frön av hjul växt som ett universalmedel för snyggare hud, mjukare hår, och även en plattare mage. Men det är faktiskt legit? Här är en titt på några av de vanligaste bjudet skönhet fördelarna med ricinolja, oavsett om de är värt att försöka, och när du bör definitivt undvika.

load...

Vad är ricinolja?

Precis som olivolja kommer från oliver och kokosolja kommer från kokosnötter, kommer ricinolja från oljeanläggningen ricinolja, även känd som Ricinus communis. Den säljs på de flesta apotek och Amazon.

Olje fördelar Castor

Lugnare, mindre acne-benägen hud

Oavsett om du arbetar med rodnad, finnar, eller angrepp av rynkor, det finns ingen brist på påståenden om att ricinolja kan hjälpa. Några av fördelarna är tänkt att komma från ricinolsyra, en anti-inflammatorisk fettsyra som har antimikrobiella och antioxiderande egenskaper.

Men det är faktiskt ett bättre val för din hud än andra oljor liknande kokos, mandel, eller jojoba? Forskningen på ricinolja som en hud salva är ganska begränsad, så det finns inget sätt att veta säkert, säger Robin Evans, MD, en klinisk instruktör i dermatologi vid Albert Einstein College of Medicine och grundare av Southern Connecticut Dermatology. Men slathering grejer på viljan, åtminstone ge huden en daggiga, ungdomligare flöde. Det kan fungera som ett smörjmedel. Fuktig hud ser bättre ut än torr hud tänka på ett russin kontra en druva.

load...

Det är inte det rätta valet för alla dock. Om du har kontakteksem, tyder resultaten att ricinolja ytterligare kan irritera huden. Det är också lätt comedogenic-eller por-igensättning-så det kan förvärra pormaskar och white om din hud är redan fet.

Läs också:

Mjukare, smidigare hår

Eftersom funktioner ricinolja som ett smörjmedel, kan man lägga bidra till att göra torra, burrigt trådar ser slätare och glansigare. Men i det avseendet, skulle du förmodligen få samma förmåner från någon typ av olja. Takeaway? Du kan helt använda den för att tämja dessa flätor. Bara inte förvänta sig att arbeta någon magisk bortom olivolja eller kokosolja du kanske redan har i skafferiet.

En plattare mage

Goda nyheter: Om du plågas av förstoppning inducerad uppblåsthet, kan ricinolja definitivt hjälpa. Konsumerar saker uppmanar dina tarmar att hänga på mer vatten, så hårt, torr avföring blir mjukare. Det stimulerar också intestinala sammandragningar, hjälpa till att tömma tarmarna ut, berättar New York-baserade gastroenterolog Samantha Nazareth, MD. Med andra ord? Det är en riktigt, riktigt bra laxermedel.

load...

Använda ricinolja för förstoppning är allmänt erkänt som säkra. (Kontrollera flaskans etikett eller prata med din läkare för dosering instruktioner.) Men det är kraftfullt, så bli inte förvånad om det orsakar svåra kramper och diarré. ”Detta bör användas som en mycket tillfällig fix och inte tas på lång sikt. Fortsätt med försiktighet,”Dr Nasaret säger.

När du inte ska använda ricinolja

Undvik intag ricinolja om du är gravid. Ricinolja har länge använts som en huskur för att få fart arbete; förutom att stimulera intestinal sammandragningar, vissa djurstudier tyder på att det skulle kunna utlösa sammandragningar i uterus. Oavsett om det verkligen fungerar är oklart, men det är bättre att missta sig på sidan av försiktighet och undvika att konsumera det, säger Sherry Ross, MD, OB / GYN på Providence St. John Medical Center i Santa Monica, Kalifornien. Men om du vill använda den för en hud eller hår pick-me-up?

load...