Hur din livsstil utlöser håravfall

9 november 2018

En traumatisk skilsmässa kan utlösa håravfall hos kvinnor, men det kan röka, överdrivet drickande och vissa sjukdomstillstånd. Kaffe, solskydd och ett lyckligt äktenskap, å andra sidan, bevarar håret.

En kvinna catcher sin spegelbild i spegeln när hon kammar sitt hår.

Som om sorg skilsmässa var inte svårigheter nog verkar det som om kvinnor bestående äktenskaplig break-up kan också ha att göra med håravfall.

Ny forskning visar att, genetik åt sidan, (central) håravfall hos kvinnor är den näst starkaste prediktor för mittlinjen civilstånd, med förlusten av en make (antingen genom skilsmässa eller dödsfall) höja risken för håravfall högre än gifta eller ensamstående kvinnor.

load...

Troligtvis är stress aspekten av en oroande skilsmässa som verkar leda till håravfall hos kvinnor, konstaterade studien författare, ordförande för avdelningen för plastikkirurgi vid Case Western Reserve School of Medicine.

Röka, dricka och håravfall

Överdrivet drickande och / eller rökning verkar också öka risken för håravfall hos kvinnor, studie found.But i övrigt de båda könen påverkades på olika sätt, med olika mönster av manligt håravfall utlöstes av överexponering för solen, cancer historia och har en soffpotatis livsstil, bland annat.

Vad vi kan säga är att vi identifierat faktorer som verkar både höja risk och lägre risk för både män och kvinnor, oberoende av genetisk disposition.

load...

I den första studien författarna helt inriktat på en pool av 84 kvinnliga enäggstvillingar, som alla genomförda livsstils frågeformulär, följt av hormon blodet testning och en omfattande foto analys av deras hår.

Studier av enäggstvillingar kan vara användbart eftersom varje twin bär samma gener som andra, utesluter genetiska skillnader som en potentiell orsak till en egenskap eller sjukdom.

Över hela tidsområdet (nära tempel) av huvudet, fann teamet att ju fler år en kvinna hade rökt desto större håravfall.

En historia av hudåkommor bidrog också till håravfall i detta område, samtidigt som bara ett par drinkar per vecka faktiskt tycktes minska risken.

Håravfall i koronala området (närmare toppen) av huvudet bland kvinnor var kopplad till att diabetiker som har någon form av hudsjukdom och att vara en aktuell rökare, samtidigt som överviktiga eller feta var associerat med lägre risk för håravfall.

Läs också:

Resultaten tyder på att kvinnligt håravfall kan också utlöstes av överdriven sömn, liksom situationer som vanligen förknippas med påfrestning som att ha flera barn och / eller gifta.

load...

Håravfall, ångest och depression hos kvinnor

Solexponering och hår lossWomen som drack kaffe, används solskydd (t.ex. En hatt) och var lyckligt gift alla inför en lägre total risk för håravfall, tillade han.

Lagets andra studien på samma sätt såg håravfall bland 66 manliga enäggstvillingar.

Resultaten: förutom rökning och solexponering, har en historia av mjäll ökat även mittlinjen håravfall risk, medan kumulativ solexponering och en historia av cancer förhöjd risk för både timliga och koronala håravfall.

Triggers för håravfall

Män som inte motionerar regelbundet och hade högt blodtryck hade också en högre risk för coronal håravfall.

Män som utövas utomhus mycket står också en högre risk för håravfall, och Guyuron tror solexponering kan spela en roll där.

En läkare i dermatologi i New York City, uttryckte liten överraskning på resultaten som rör skilsmässa till håravfall hos kvinnor.

Det är komplicerat, men det är inte en chock som tyder på att olika typer av stress kan leda till håravfall. Eller att män och kvinnor inte upplever stress på samma sätt, så att deras håravfall mönster kan vara olika.

Mobbad för min håravfall

Jag är en stor förespråkare av idén att det är hur du hanterar den stress som kan göra en skillnad.

Sinnet-och-body-anslutning är otroligt kraftfull. Det bidrar till att försöka hålla perspektiv, sätta stora saker som händer i livet, de viktigaste milstolparna i deras ställe och hålla ett öppet sinne.

Naturligtvis kan du fortfarande få behandling.

Du kan fortfarande gå till Rogaine (minoxidil) droppar eller laser hår behandling, till exempel.

Det finns alltid medicinska saker som kan göras, och en utesluter inte det andra.

Men patienterna måste också försöka kontrollera vad de kan styra när det gäller hur de närmar stress och hantera situationer.

load...