Hemlagad hårmask recept för torrt hår

12 november 2018

Hydrating ingredienser som arbetar för att mjuka upp torr, frizz-benägen hår inkluderar avokado, bananer, äggulor, lönnsirap, rom och solrosolja. Jag rekommenderar att tillämpa masker för att torka håret och sätta en duschmössa över håret i minst 15 minuter för var och en av dessa behandlingar.

Banan & avokado behandling för torrt hår

Min vän Stephanie är en hälsokost nöt som vägrar att sätta något kemiskt på hennes kropp eller hennes hår. Så när jag frågade henne hur hon håller sin naturligt lockigt hår så glänsande hon gav mig receptet för denna djupa konditioneringsbehandling hon använder ungefär en gång i månaden. Hon älskar det också eftersom det är ett bra sätt att bli av med mogna bananer och avokado.

load...

Få receptet.

Hög recept glans för burrigt hår

Lägg glans och glans till håret med denna äggula och rom recept från Caudalie hudvård grundare Mathilde Thomas. Thomas ger receptet till O Oprah Magazine och säger: ”Min mamma lärde mig att glänsande hår är nyckeln till en polerad look. Om mitt hår verkar tråkigt, jag fortfarande göra henne at-home balsam." Resultaten, säger hon är blanka, glänsande hår.

Få receptet.

Kokosmjölk mask för torrt hår

Jag älskar lukten av kokosnötter, det ger mig alltid tillbaka till Karibien semester från länge sedan och somrarna spenderas på stranden. Det visade sig, kokosolja och mjölk är bra för både din hud och hår. Detta kokos recept är en favorit på Makeupalley.com och lämnar håret silkeslent och lukta fantastisk. Dessutom är det super enkelt. Pina colada någon?

load...

Få receptet.

Solrosolja behandling för torrt hår

Solrosolja är en underbar naturlig fuktkräm för torrt hår. Istället för att investera i dyra krämer och potions som kan lägga kemikalier och rester till ditt hår, använda denna enkla solrosolja botemedel för att göra ditt torrt hår silkeslen och hanterbar. Solrosolja har utjämning egenskaper och anses vara icke-comedogenic.

Läs också:

Få receptet.

Lönnsirap mask för torrt hår

Lönnsirap är faktiskt super återfuktande för torrt, grovt eller skadat hår. Använd detta recept en gång i veckan och din tidigare sprött hår kommer till liv. Men se upp, lönnsirap är rörigt, så ha detta i åtanke.

Få receptet.

Varm olja behandling för torrt hår

Denna het olja behandling är en riktig behandling för torrt, grovt, oljig eller skadat hår. Jag rekommenderar att du använder detta wrap en gång i månaden. Du måste schampo håret minst två gånger för att ta bort all olja, som kommer att torka krispigt om det inte tvättas bort. Men effekterna är värt det. Håll behandlingen enkel (värma upp din favorit olja) eller går alla ut med droppar eterisk olja, vissa infused örter och varma handdukar.

load...

Få receptet.

Extra virgin kokosolja

Min favorit olja för att hålla i badrummet är extra virgin kokosolja. På vintern, jag slather det på min kropp efter en dusch och handduk bort överskottet. Jag spred också det på mitt ansikte och exfoliera med en fuktig handduk innan du applicerar solskydd året runt.

I Indien, kvinnor använder kokosolja på sitt hår för att ge den glans och hjälpa reparera skadade nagelband. Du kan använda den ett par gånger i veckan i stället för balsam. Enkelt skopa upp 2 msk kokosolja i handflatan och arbeta in den nedre 2 / 3rds av hår efter att du schampo i duschen. Lämna det på medan du rakar eller tvätta kroppen, skölj sedan ut. Om du tycker att det är helt enkelt för fet, följ upp med en annan schampo.

Tänk på att en liten kokosolja räcker långt.

Här hittar du extra virgin kokosolja på din lokala hälsokostaffär eller livsmedelsbutiker.

Se 8 fantastiska användningsområden för kokosolja.

Gör din egen hårbalsam

Du kan göra din egen fantastiska hårbalsam från några ingredienser som finns i ditt skafferi, plus några eteriska oljor som du kan köpa på nätet eller i din hälsokostaffär.

Detta recept innehåller kokosolja, farinsocker och eteriska oljor.

Få receptet.

load...