Hårförlängningar kan leda till permanent håravfall

10 november 2018

Det magiska hårförlängningar är många en flicka bäst bevarade skönhet hemlighet. Men få inser risken denna växande skönhet trend innebär för permanent håravfall.

Långa glänsande lås blåser i vinden. Elegant updos staplade ovanpå huvudet. Vem skulle inte vilja magi hårförlängningar?

Att kunna ändra ditt utseende på ett infall, snarare än att vänta år för din egen håret att växa är många en flicka bäst bevarade skönhet hemlighet. Men okänd för många, utgör denna växande skönhet trend risken för permanent hår loss.Hair förlängningar först rapporterades som används i det gamla Egypten, men egentligen vunnit popularitet på 60-talet och 70-talet när bikupor var alla området och Chers avundsvärda flätor gjort kvinnor rusa till närmaste salong.

load...

I stället för att dölja under ett knaster peruk, kan naturligt eller konstgjort hår läggas till ditt eget hår, öka längden eller fullhet. När kändisar sågs använda löshår för att ändra sitt utseende på en regelbunden basis, flockades allmänheten att kopiera deras vita duken idoler.

Kvinnor i stora mängder, och män i mindre utsträckning börjat köpa in i denna nya verksamhet, svarvning hårförlängningar i en multimiljon industri nästan över en natt.

Håret läkare och expert på hårtransplantation säger:

Teorin bakom hårförlängningar är underbart. Du kan öka längden på håret genom att helt enkelt fästa små grupper av antingen konstgjorda eller människohår till ändarna på ditt befintliga hår. Eller, om du hade väldigt tunt hår utan kropp, kan du bifoga dessa knippen av hår på basen av ditt hår axlar, vilket ökar volymen och fyllighet på ditt hår.

load...

Problemet med sådana tekniker är att du måste hitta ett sätt att fästa extra hår till ditt eget hår. Flera tekniker används, från att använda små klipp, till små metallringar som är krusade på att potentiellt skadliga lim, till att sy i buntar av tillägg till din befintliga hår som måste vävas in i rader. Vad underbara reklamkampanjer inte visar du är den potentiella skadan dessa olika tekniker kan orsaka.

Permanent skada

Vad är hår? Hår växer från en rot eller follikelstimulerande under huden. Roten är den levande delen av håret medan axeln består av döda celler skjuts ut från roten när det växer. Någon typ av kemisk eller mekanisk behandling av håret kan skada både roten och axeln. Om tilläggen inte sätts in eller tas ut korrekt flera former av skador kan förekomma. Limmet, värme och mekaniska vågor som används för att fästa hårförlängningar kan skada håret, vilket kan göra att bryta vid eller strax ovanför förlängningen går.

Läs också:

Den extra vikt läggs hår kan vara för mycket, dra det naturliga håret på hårsäckarna. Eller hår kan dras ut vid roten genom att helt enkelt borstar eller kammar fånga in de olika typerna av kopplingar. Om dras ut tillräckligt ofta, kommer hårsäcken helt enkelt dö, vilket resulterar i håravfall, ett tillstånd som kallas inom det medicinska området som dragkraft alopeci.

load...

Även om du har turen att undvika potentiella skador som hårförlängningar kan orsaka ditt eget hår, du är högst osannolikt att undvika risken för att skada ditt bankkonto.

Korrigera problem

Hårförlängningar är inte permanent. Lägga tillägg tar upp till fem eller sex timmar beroende på fästteknik. Nuvarande tekniker kommer att ge resultat i högst tre månader. Då måste man ha det göras om igen, ofta behöva köpa nya tillägg.

Och med hår, definitivt fick du vad du betalar för. Billiga konstgjort hår ser ganska ointressant och onaturligt, och dåligt fästa hårförlängningar är lätt att upptäcka.

Trots all den potentiella skador på håret och din plånbok, hårförlängningar fortsätter att säljas i stort antal. När den görs rätt av experter, kan hårförlängningar hjälpa en person korrigera ett problem som kan vara ganska förödande eller renodlat ger en fräsch och modern look.

Men kom ihåg, för varje Jennifer Aniston typ kändis som går ner den röda mattan med långa flödande lås, finns det oundvikliga Britney Spears kändisar som har lidit irreparabel skada på sina egna natur huvuden av hår.

Så länge du är väl utbildade och informerade om de potentiella risker som är förknippade med hårförlängningar, och du anger i resan fullt informerade gå för det med ögonen vidöppna.

load...