Har du en receding hårlinje? 4 sätt att veta

13 november 2018

Det är en verklighet som de flesta män måste ta itu med någon gång i sitt liv - den fruktade vikande hårfäste. Vare sig vi vill acceptera det eller inte, det är en verklighet som de flesta av oss män kommer att ställas inför någon gång i våra liv. Om du hamna en av de lyckliga att leva ett helt liv med en full hår, du har slagit manligt håravfall odds.

För resten av oss, kommer det att komma en tid när vårt hår börjar tunna och våra pannor börjar expandera. I början stadier, kan vi borsta bort det och säga oss att vårt hårfästet var alltid så hög. "Det änkans topp var alltid där," vi ska tänka på oss själva som vi vägrar att tro att håravfall kunde hända oss. När allt kommer omkring, våra fäder och förfäder var inte skallig.

load...

Problemet med förnekande är att det sätter du upp för misslyckande. Ja, acceptera att du upplever manligt håravfall är stressande, men det är något som händer med de bästa av oss. Och när du kan känna igen symtomen och ta en aktiv strategi för håravfall, så har du en bättre chans att förhindra att vikande hårfäste från att växa - och i vissa fall, kan du även få håret tillbaka som du förlorat. Nuförtiden finns det ett antal olika behandlingsmetoder som kan hjälpa dig att hålla din fulla hår. Men innan du kan göra det, måste du veta vad man ska leta efter.

1. En vikande hårfäste gör håret att agera annorlunda

Du vet hur man ska hantera ditt hår bättre än någon annan. Du vet var varje liten cowlick ligger eller vilken riktning att borsta håret. Emellertid kan den minsta bit av håravfall helt förändra sättet håret beter sig. Om det cowlick har plötsligt försvunnit eller håret inte styling som det brukade, kan det vara ett tecken på håravfall.

load...

2. Spotting gallring områden i håret

Många män börjar utveckla en änkas topp som deras hårfäste börjar vikande. I stället för att förlora hår jämnt över huvudet, den högra och vänstra hörn hårfästet börjar tunna mest, skapar ett hårfäste som så småningom lämnar en hästskoformad skallighet mönster.

Läs också:

När du borstar eller styling håret, spendera lite tid att titta på hörnen av hårfästet att se om de ser tunnare än vanligt. Om så är fallet, kan hårfästet vara vikande.

3. Var uppmärksam på överdriven utsöndring

Bara för att du hittar ditt hår ligger runt huset betyder inte att du skallighet. När allt kommer omkring, den genomsnittliga personen skjul cirka 100 hårstrån om dagen. Det är inte förrän du märker en ovanligt mycket hår i hårborste eller dusch handfat som du bör börja tänka på håravfall. Ändå är det bra att göra en mental anteckning om du sprider mer hår än vanligt eller inte. För om du är och håret är inte styling det sätt som det brukade, kan du vara i ett tidigt skede av håravfall.

load...

4. Ta en bild av hårfästet

Nafsa håravfall i sin linda kräver en aktiv strategi. Ju tidigare du vidta åtgärder, desto större chans är att förhindra att vikande hårfäste från att växa. Att hålla koll på vår hårfäste regressions är lättare sagt än gjort, dock. Vi ser oss själva i spegeln varje dag, så förändringen är så gradvis att det ofta glider under radarn. Om du är osäker på om du förlorar ditt hår eller inte, ta en bild av hårfästet och jämföra det med äldre bilder. Du kommer att kunna veta om hårfästet faktiskt dra sig tillbaka... Eller om du inbillar saker.

Du förlorar ditt hår, nu vad?

Bara för att hårfästet är vikande betyder inte att du nödvändigtvis måste kyssa håret adjö. Det finns ett antal olika sätt som du kan hålla på håret som du har och i vissa fall, även växa tillbaka en del av håret som du har förlorat. Särskilda DHT-blockerande schampo och balsam, läkemedel som innehåller finasterid och minoxidil och vitamintillskott som innehåller biotin kan alla hjälpa till att stoppa din vikande hårfäste från framåt ytterligare.

load...