Hälsa nyheter roundup: rött hår kopplat till högre melanom risk (förebyggande)

9 november 2018

Den nyans som ups risken för cancer.

Varför rödhåriga är mer benägna att få hudcancer [blisstree]

Även om rödhåriga undvika solen, finner en ny studie att de är fortfarande på en högre risk för hudcancer. Publicerad i tidskriften Nature, fann forskarna att de med rött hår är inte bara mer benägna att freckle och bränna, men de är också mer benägna att utveckla melanom-ännu mer än blondiner. Varför? Det visade sig att det röda pigmentet är relaterad till cancerframkallande aktivitet. Studieförfattarna råda undvika så mycket solskador som möjligt och att vara religiös om hudcancer filmvisningar-goda råd för alla.

load...

Ett naturligt sätt att avvärja demens [psych central]

Om du behöver lite extra motivation att ta det morgonpromenad, det är här: Ny forskning från Storbritannien visar att äldre vuxna som regelbundet ägnar sig åt fysisk aktivitet minskade risken för vaskulär-relaterad demens med 40% och kognitiv svikt oavsett orsak av 60%. Så hur mycket behöver du? Forskare föreslår fysisk aktivitet av måttlig intensitet i minst 30 minuter tre gånger i veckan för att förhindra kognitiv försämring.

Antidepressiva läkemedel och graviditet: Om du eller ska du inte?

Gravida kvinnor som är deprimerade i allmänhet höra att fortsätta sin medicinering kommer att hjälpa dem och deras barn. Men en ny studie översyn ifråga antagandet att depression är dåligt för ett foster, och drar slutsatsen att antidepressiva erbjuder mer risk än förmåns högre risk för missfall, prematur födelse, sällsynta hjärtfel, och beteendemässiga problem, och bör undvikas. Många experter är dock starkt emot.

Läs också:

Hur Orkanen Sandy trasslat med vår hälsa

Orkanen Sandy har orsakat annullering av 300 Röda Kors Blod enheter i 14 stater, och som stormen leder väster fler avbokningar förväntas. De avbokningar har resulterat i mer än 9000 blod och blodplättar donationer förlorade, och på lång sikt förväntas bli betydande. Du kan hjälpa till genom att ge blod; hitta en lokal blod enhet i ditt område på redcrossblood.org eller americasblood.org.

load...

Det våld frågan ingen tänker på

Nästan 50% av de kvinnliga våld offer dröjsmål in en kvinnojour på grund av oro för att lämna ett husdjur bakom. Inte bara detta hindra människor från att få hjälp, betyder det också djur kvar i fara samt; 85% av kvinnorna in skyddsrum talar om sällskapsdjur övergrepp i sin familj. Medan vissa skyddsrum tillåter djur, de flesta inte. American Kennel Club arbetar för att ändra på det genom att erbjuda stöd till 11 Djurvänligt kvinnojourer runt om i landet.

load...