Fungerar hårbyggnadsfibrer verkligen?

15 november 2018

Komma till rätta med manligt håravfall är något som är svårt för många av oss att acceptera. För många killar, det initiala svaret till håravfall är frustration sorg och förnekelse. För andra, de börjar forska olika metoder för att stoppa deras hår från gallring ytterligare.

Det mest utmanande sak om manligt håravfall är att det finns en hel del felaktiga uppgifter ute. Tillsammans med de få FDA-godkända behandlingsmetoder som har klarat kliniska prövningar och granskning från forskarsamhället, det är nästan dubbelt så mycket bedragare som försöker sälja dig några falska håravfall åtgärda. Många av de behandlingsprogram som marknadsförs som * holistisk, helt naturliga och homeopatiska * är lite mer än pseudovetenskap. De får du göra saker som att gnugga honung, ginseng och vitlök på din hårbotten tre gånger om dagen för att främja hårväxt - och du kommer aldrig att se några resultat.

load...

När du letar efter livskraftiga behandlingsprogram för manligt håravfall, du vill in i behandlingar som har testats i en klinisk miljö. De kommer att vara de som kan hjälpa dig att stoppa från att gå skallig, inte en om dagen gurkmeja tablett som annonseras som hemliga vapen mot håravfall.

Så varifrån kommer denna lämnar hår byggnad fibrer? Är de legitima i kampen mot manligt håravfall? Svaret på den frågan verkligen beror på vad du letar efter exakt. Om du vill ha en lösning som kommer att stoppa skallighet och fyll i dessa gallring områden så att du kan bära samma lyxiga hår med dig hela livet, då ingen - de fungerar inte. Men om du letar efter en snabb lösning som täcker upp din skallighet på samma sätt som makeup täcker upp fläckar, sedan hår byggnad fibrer fungerar.

load...

Vad som är viktigt att komma ihåg om hår byggnad fibrer är att de gör väldigt lite för att stoppa orsaken till skallighet. Istället fungerar de som en concealer. Så när du använder hår byggnad fibrer huvudet, du bindande fibrer (syntetiska eller naturliga, beroende på märke) till hårbotten och existerande hår. Generellt sett kommer dessa fibrer att stanna på plats tills nästa gång du tvättar håret och är ett bra sätt att ge ditt hår en tillfällig volymökning. Men förvänta dig inte hår byggnad fibrer att göra något annat än att dölja dina kala fläckar; de är inte mer effektivt för att förebygga manligt håravfall än att bära en peruk.

Läs också:

Hur stoppar jag mitt hår faller ur?

Om du letar efter något mer effektivt än att maskera ditt håravfall, det finns ett brett utbud av produkter på marknaden som har försökt, testade och garanterade att hjälpa till i kampen mot manligt håravfall.

Två av de mest populära behandlingsmetoder är medicinskt testade och godkända av FDA, vilket innebär att deras effektivitet till att bekämpa skallighet har väl utforskade i det medicinska samfundet. Den första av dessa produkter är minoxidil, en aktuell salva som är appliceras på hårbotten två gånger dagligen. Sedan 2000-talet har minoxidil visat sig hjälpa till att förebygga manligt håravfall för de flesta användare.

load...

Den andra topp behandlingsmetod är en gång om dagen tablett kallas finasterid. Detta piller fungerar genom att blockera produktionen av DHT, ett hormon kopplat till manligt håravfall. I kliniska prövningar, till nästan 85% av de män som tog finasterid observerades har behållit håret började med. Med andra ord, slutade det deras håravfall döda i dess spår. Dessutom mer än 60% av killarna som tog finasterid rapporterade också betydande hår återväxt under de första tre månaderna av användning.

Förutom dessa två former av håravfall förebyggande, har ett vitamin B-substans känd som Biotin kopplats till starkare, snabbare växande hår. Medan Biotin är förmodligen inte tillräckligt för att stoppa manligt håravfall på egen hand, vilket gör den till en del av din totala regim är ett bra sätt att säkerställa framgång i kampen mot håravfall.

Mer om håravfall

Sanningen är att de flesta av oss inte vidta åtgärder mot håravfall tills vårt hår är märkbart tunt. Om det är du, kan hår byggnad fibrer vara ett effektivt sätt att dölja din gallring hår - speciellt om det är något du känner själv medveten om. Men om du vill stoppa manligt håravfall vid källan, du kommer att behöva följa ett behandlingsprogram som är särskilt utformade för att behandla håravfall.

load...