Fördelarna med äppelcidervinäger sköljs på svart hår 2018

14 november 2018

Det finns ingen brist på hårprodukter marknadsförs mot svart hår alla texturer, oavsett om du behöver något att göra det mesta av din avslappnade mane eller om du är ute efter superfuktprodukter för din naturliga flätor. Behandla dig själv till en stor ny hårvårdsserien är underbart, men det är också en bra idé att se vad du redan har på handen. Ju mer du lär dig om svart hår och vad som är bra för det, ju mer du kan vara förvånad över att ditt kök kan hålla en mängd godsaker. I många fall kommer du att spara pengar och tid genom att titta på ditt skafferi hylla för den senaste produkten.

Äppelcidervinäger sköljningar är inte för alla, men om du vill ge denna billig behandling ett försök, kan du njuta av följande fördelar. Kom ihåg att inte använda outspädd ättika på håret; detta är en sköljning, blandat med mycket vatten. Tricket är att hitta den perfekta förhållandet mellan ACV till vatten; vissa kvinnor svär vid en 1: 4 av ACV: vatten, medan andra använder mycket mer vatten. Eftersom detta är en syra vi pratar om, det är bättre att missta sig på sidan av mer vatten.

load...

Stänger nagelbanden, vilket leder till jämnhet

Om du visar ett hårstrå under ett mikroskop, ser du att det inte är en jämn rör. Det är täckt med skalliknande nagelband. När ditt hår nagelband ligga plant, din flätor visas blankare (eller åtminstone ha en viss glans) och håret känns mjukare. Hår nagelbanden är ofta skadas genom dålig behandling och kemiska processer. Upphöjda nagelbanden inte reflekterar ljus så bra och känner grövre.

Använda ACV sköljningar efter rengöring hjälper till att stänga nagelbanden axeln, vilket gör håret mjukare, glansigare och lättare att kamma igenom, liksom att hålla fukt i ett mer effektivt sätt.

Balanserar hårets pH-nivåer

load...

Kort vetenskap lektion: På pH-skalan, som går från 0 till 14, faller människohår på den nedre och milt surt änden, någonstans mellan 4,5 och 5,5. Tyvärr har många av de hårprodukter vi använder störa vår hårets naturliga pH eftersom många av dem är alkaliska och på den högre änden av skalan.

Läs också:

Outspädd äppelcidervinäger har ett pH mellan 4 och 5, men du bör inte använda den outspätt på håret! Utspädd är det närmare till ett pH på ca 2,9; fortfarande sura och mycket bättre än ett pH på 7, ofta hittas i kommersiella produkter. En vinäger skölj hjälper till att återställa hårets naturliga pH-balans, att hålla det friska.

För att undvika skador eller grov hår, börja med en stor förhållandet mellan vatten och vinäger (4: 1 / vatten: ättika är en bra utgångspunkt), men du kan alltid höja eller sänka dina mängder som behövs.

Tar bort produkten uppbyggd

En av anledningarna människor som är på en "no-poo" regimen som ACV sköljer beror på att det tar bort uppbyggd som kan göra håret verkar matt. Om du inte använder schampo, du fortfarande behöver för att få gamla produkter och smuts ur håret. ACV sköljningar, oftast i kombination med en bakpulver rengöring rutin, är bra för att skära igenom fet uppbyggd. När alla dessa gamla produkter sköljs bort tack vare vinäger, bör håret känns mjukare och verkar mer levande.

load...

Lindrar kliande hårbotten

Om du lider av en kliande hårbotten och / eller mjäll, sköljmedel vinäger ofta ge lindring från irritation eftersom vinäger innehåller antibakteriella egenskaper. Klåda behöver inte vara en effekt av produkt uppbyggd, men i vissa fall är det. ACV skär effektivt genom uppbyggnad på håret och hårbotten, som ger din hårbotten frisk, ren start den behöver.

Överkomliga

Inte alla har obegränsade medel när det gäller att köpa hårvårdsprodukter. När du hittar något som fungerar för dig när du sparar en massa pengar, är det dags att fira. Inte bara är vanlig äppelcidervinäger otroligt billigt, det är lätt att hitta. Bara pop i din butik, kedja eller rabatt återförsäljare och chansen hittar du en flaska ACV för cirka en dollar.

Självklart, om du väljer den organiska ACV, kommer du spendera mer, men många kvinnor tout fördelarna med icke-ekologisk version lika bra.

load...