Fem steg för att reparera ditt skadade, brutna hår

15 november 2018

Vägen till friskt hår är belagd med produkter, potions, protein, och djupt conditioners.If håret är stekt eller lider av kluvna hårtoppar, solskador, trassel och trasiga spröda bitar, är det dags att ta hand om ditt hår hälsa. Det är lätt att glömma att vårt hår kan vara mycket bräcklig. Exponering för solen, hårtork, strykjärn, och även daglig tandborstning kan ta ut sin rätt och lämnar dig som önskar för en tidsmaskin.

Det är viktigt att komma ihåg att reparera skadat hår inte kommer att ske över en natt, men med tiden. Utveckla dessa vanor kommer att få dig på vägen till återhämtning.

De-gunk dina flätor

De produkter vi använder, och även vattnet vi använder för att ta bort de produkter vi använder, kan orsaka håret att ha en mindre än friska lyster. Build-up är ett allvarligt problem med hår och kan få den att vara halta, livlös, och även orsaka dina ändar för att dela och känna sprött.

load...

Att få detta byggt upp gunk bort håret är det första steget i att reparera skador och har friskare hår. En bra schampo, en bakpulver klargöra behandling eller en äppelcidervinäger sköljning är bra alternativ för att ta bort produktuppbyggnad, hårt vatten avlagringar och mineraluppbyggnad på hair.How ofta du behöver ta bort bygga upp verkligen beror på de produkter du använder och vattnet kommer ut ur kranen. De flesta människor kan använda en klargörande behandling minst en gång i månaden.

Kolla in två favorit klargöra schampo:

Skydda ditt hår från solen

load...

En av de största syndarna av hår skador, färgblekning och spröda ändar är solskador. Om du inte skyddar håret från solens UV-strålar, det dags att börja nu. Och även om vi är mer utsatta på sommaren, glöm inte att solen skiner året runt.

Efter en lång dag av solexponering (resor till stranden, vandring, utomhus idrottsaktiviteter) är det en bra idé att ge håret en trevlig lång fuktbehandling för att hålla skador borta och hjälpa ditt hår vistelse i toppskick.

Kolla in våra favorit hår fukt behandlingar:

Prova en het olja behandling

Läs också:

Het olja behandlingar ingjuta håret med glans och fukt. De är också super enkelt att göra rätt hemma. Applicera din favorit hårolja generöst att rengöra, kan handdukstorkat hair.You också raid köket och prova olivolja eller citrongräs olja.

load...

Täck med en duschmössa eller plastfolie och hetta med hjälp av en varm handduk (färskt från torken), håret torktumlare, eller sitta i solen på en varm dag. Efter uppvärmning av oljan, låt håret svalna vid rumstemperatur och skölj med kallt vatten. Het olja behandlingar kan göras en till tre gånger per månad beroende på omfattningen av de skador och hur torka håret är. För mycket olja kan orsaka håret visas fet, så var försiktig att inte överdriva.

Favorit het olja behandlingar:

Få en bra djup konditioneringsbehandling

En vecka djup konditioneringsbehandling är ett måste för att reparera ditt hår skador och förebygga framtida brott. Men inte alla djupa balsam är desamma.

Det är viktigt att hitta en inpackning som fungerar med din hårtyp, kommer inte väga ditt hår ner eller orsaka håret att känna fet. En inpackning är särskilt viktigt om du färga håret eftersom skadat hår kommer att blekna snabbare än friskt hår. Om möjligt, arbeta med din frisör att hitta rätt djup konditioneringsbehandling för din hårtyp.

Kolla in några av ourfavorite djupa balsam:

Få håret klippt

Låt oss inse det, om dina flätor är skadade, dina ändar bryter, spröd och delning, och du känner att du förlorar på bra hår dagar, en frisyr (eller bara få regelbundna hårklippning) kommer att rädda dagen.

Du behöver inte hugga det hela (även om Bobs och pixie frisyrer kan ångra alla dina skador utan att behöva köpa alla produkter). Om du inte är redo att gå kort, få en hälsosam trim, prova lager, uppfinna ditt ansikte inramning, eller ge en nick till några trendiga smällar. Detta tar bort en del av skadan och göra reparationsprocessen lite enklare

load...