Facial hårborttagning för kvinnor: 10 sätt att bli smidig

11 november 2018

Alla kvinnor har en liten mängd av ansiktshår, och för många, med undantag för ögonbryn, det är inte märkbar. Men om din är lättare att uppfatta än du vill, det finns många sätt att bli av med det. De innefattar borttagning hemma, helt naturliga metoder, och mer avancerade alternativ som kan ta bort den permanent. Få kunniga om göra och inte göra samt för- och nackdelar med detta känsliga område att välja rätt metod.

Tweezing

Tweezing är det enklaste och billigaste metoden för att ta bort ansiktshår. Det är vanligast att gå till sätt att hålla dina ögonbryn tämjas. Men det kan också användas för de tillfälliga hakan hårstrån som dyker upp från ingenstans.

Rakning

load...

Såvida du har laser eller elektrolys behandlingar eller verkligen desperat för snabb hårborttagning, lägga ner rakhyveln. Rakning skapar trubbiga kanter som gör håret verkar tjockare, för att inte tala om att extremt tillfälliga och sannolikt kommer endast att vara en dag. Det är OK för din kropp, men inte ansiktet. Så låt dig inte luras av dessa små små rakhyvlar i söta färger som marknadsförs för kvinnor.

Hårborttagningsmedel

En hårborttagnings är en stark alkalisk produkt som bryter ner håret så att den lätt kan torkas bort. Med hjälp av ansiktshår krämer är lite bättre än raka ansiktet eftersom det inte brukar skapa så skarpa ATIP som en rakkniv gör.

load...

Resultaten kommer bara att pågå dig för ett par dagar på sin höjd. Bara vara försiktig eftersom hårborttagningskrämer innehåller starka kemikalier och kan bränna huden, speciellt den känsliga område i ansiktet. Prova något som Nair Sensitive för ansiktet (Jämför priser).

GängPOS=TRUNC

Denna uråldriga hårborttagning metod med hjälp av en sträng eftertraktad för exakt plockning av ögonbryn och ansikts hårborttagning som kan pågå i upp till sex veckor. Det är snabbt, använder inga kemikalier och är i allmänhet billigt. Ett stort plus är att om du kan känna håret, kan gäng ta bort den.

Vaxning

Vaxning är en favorit metod för att befria ansiktshår i upp till sex veckor med hjälp av en harts vax. Vaxning tjänsten finns i salonger och spa överallt, och ett brett utbud av hem kit säljs. Vaxning är exfolierande och kan orsaka extrem rodnad, sårskorpor, eller brännskador om du redan använder kraftfulla exfoliators i ansiktet som salicylsyra, alfa-hydroxy syra eller enzymer (läs mer om försiktighetsåtgärder och varningar). Vaxning varar cirka fyra veckor.

Läs också:

Sötning

load...

Det finns två typer av SÖTNING: pasta och en gel. Båda typerna är gjorda med naturliga ingredienser som citronsaft, socker och vatten. Den här metoden ger dig hårfri i upp till sex veckor. Många föredrar SÖTNING över vaxning eftersom det är mindre smärtsamt och skonsammare mot huden. Den traditionella metoden med användning av pastan kan ta bort hår så kort som 1/16 tum, jämfört med 1/4 tum minsta hårlängd behövs för vaxning.

Coil hårborttagningsmedel

Kanske har du sett dessa små prylar annonseras för kvinnors ansiktshår borttagning. De ser ut som små slinkies som fånga ditt hår av roten. Tänk tweezing, men så mycket snabbare, eftersom du inte behöver ta varje hårstrå för sig. Epicare och Lindo finns två möjliga alternativ.

Jämför priser på Amazon

Laserhårborttagning

De bästa kandidaterna för användning av pulserande ljus för att inaktivera hårsäckarna är generallythose med hudtoner på den ljusare sidan och mörkt hår eftersom ljuset målen pigmentet. Det är bra om du har mörkt hår men inte om du har mörk hud.

Lasering är FDA-godkända som en metod för permanent hårborttagning, vilket innebär att över tiden håret som returnerar blir tunnare och lättare, och eventuellt till slut inte återvända alls efter många behandlingar.

Hem enheter som Tria hårborttagning Laser Precision, Tria Laser 4X och Silk'n Flash & Go kan användas i ansiktet från kinden linje ner.

Om du har blont eller ljust hår, en annan enhet, är m e jämna unikt eftersom det använder en kombination av IPL (intensivt pulserande ljus) och RF (radiofrekvens) och är gjord för att behandla alla färger women'sfacial hår.

Elektrolys

Metoden med den bästa meritlista och är den enda metod som godkänts av FDA för permanent hår removalis elektrolys. Den använder en elektrisk ström. Till skillnad från laser hårborttagning, behöver du inte en viss hår eller hudfärg för att uppnå resultat. Det tar flera behandlingar, men i slutet av denna cykel, behöver du inte ta bort hår i området någonsin igen.

Recept grädde

Genom att använda Vaniqa kan ett recept grädde vara det enklaste sättet att minska uppkomsten av ansiktshår. Även om detta FDA-godkända grädde inte permanent ta bort hår, orsakar det att växa långsammare och kommer i finare och mjukare. Tillverkaren av grädden. Allergan, säger att man bör se förbättring mellan fyra och åtta veckor efter behandlingsstart.

load...