Ett steg för steg handledning för att vrida svart hår

13 november 2018

Detta är en färdig två slagen frisyr. Det skapades på nytvättad och rade naturliga hår utan tillägg.

Innan att vrida var fuktigt hår prepped med Carol dotter Khoret Amen hår olja och tilläts lufttorka ca 90%. En vanlig fråga nybörjare har är "Skulle du vrider på vått eller torrt hår?" Svaret är verkligen upp till dig och kan kräva experiment på våt, fuktig, nästan torr och helt torrt hår. Du kommer att upptäcka att du får olika resultat beroende på vad du börja med.

load...

Prep varje sektion

Det är upp till dig att välja storlek på varje twist sektion; bara se till att de är så enhetliga som möjligt. Medan en råtta-tail kam är användbart för att skapa trevligt, även delar, kan du finna med hjälp av fingrarna för att göra delar lättare när man vänjer sig denna metod. Dessa delar behöver inte vara exakt, men om du vill göra dem mycket snyggt runt framsidan av huvudet, drar kammen ut då.

Finger kam varje individuell twist avsnitt innan vridning, samtidigt med hjälp av en fasthållningsmedel. Här arbetar vi Organic Root Stimulator Lock & Twist Gel genom varje avsnitt för att ge en lätt, icke-klibbigt grepp.

load...

Dela det avsnitt i två

Dela den del av håret i två delar. Försök att göra dem så jämn som möjligt. Om de är inte ens hela vägen ner, kan du får slut på hår på en del och måste låna från andra avsnittet.

Börja vrida

Till att börja en twist, helt enkelt vrida varje avsnitt av hår runt den andra. Du kan göra detta i en hand-over-handrörelse, men när man blir skickliga, kommer du inte behöver flytta händerna så mycket; du hittar du kan vrida bara genom att flytta fingrarna för att vrida håret.

Fortsätt ner avsnittet

Fortsätta arbeta din väg ner den del av håret, vrida sig i samma riktning. Detta kan variera beroende på om du är högerhänt eller vänsterhänt. Du behöver inte vrida varje avsnitt går i samma riktning, men; när du arbetar i närheten av hårfästet, kanske du vill rikta vändningar tillbaka, i vilket fall bör du vrida bort från ansiktet. Om du vill att dina vändningar falla till fronten, vrida dem mot ansiktet.

Läs också:

Hålla spänningen även

load...

Försök att hålla en jämn spänning när du vrida håret. Som gör skillnaden mellan vändningar som kommer att hålla lätt vs. Vändningar som lätt riva eller ser ojämn. Det kan ta praxis, så oroa dig inte om din spänning är inte rätt första gången.

Arbeta ändarna

Arbeta hela vägen till hårtopparna. Du kan sätta en klick av olja och / eller en anläggning agent på ändarna för ytterligare grepp - det hjälper om dina ändar är mycket torr. När du når slutet, håller ändarna fast mellan två fingrar och gradvis släppa trycket så att twist kommer att lossna och lösa på egen hand.

Krökta ändar

Beroende på spänning och om håret var våt eller torr när du började att vrida kan dina vändningar vara mager eller mer svullna. En av anledningarna till två slagen stil fungerar bättre på naturligt hår än avslappnad hår är att lockigt eller Coily ändarna kommer att hålla sig på plats utan mycket hjälp (om någon). Med rakt hår, kommer ändarna riva upp eftersom de inte har något att "gripa" på.

Om ditt hår är avslappnad, kan du försöka twist tillägg för att se hur du ser ut i dem och om du gillar utseendet.

Färdig produkt

En färdig två sträng twist frisyr.

Twists kan vara allt från en till några veckor. Du kan definitivt schampo dem utan att behöva ångra dem - bara koncentrera sig på rengöring din hårbotten och inte manipulera vändningar för mycket.

Twists kommer förmodligen blåsa upp när de blir äldre och det är inget fel med det. Du kan hitta några behöver re-vridning här och där, men de bör hålla upp som ett övergripande stil som är skyddande, låga underhållskostnader och låg manipulation.

Förutom denna enkla och grundläggande lös stil, vändningar lämpar sig till flera andra varianter, bland annat hästsvansar, vrida ut och updos, så när du behärskar att göra dina vändningar, kan du skapa många andra frisyrer från samma uppsättning.

load...