De 4 bästa herrarnas frisyrer för att tunna håret 2019

12 november 2018

Att handskas med gallring hår eller en vikande hårfäste kan vara frustrerande. Som hårfästet rör sig fram och håret på toppen av huvudet blir mindre tät, vissa frisyrer bara ser inte riktigt lika bra som de brukade.

Lyckligtvis finns det många sätt att hantera din frisyr som håret börjar avta och tunn.

Från frisyrer för vikande hårfäste till hårprodukter som tillför tjocklek och täcker upp fläckar av håravfall, har du en mängd olika alternativ till ditt förfogande för att minska de estetiska effekterna av håravfall och hålla håret ser bra ut.

load...

Nedan har vi listat våra bästa tips och rekommendationer för att hantera din frisyr som håret tunnar och avtar. Vi har också listat några enkla förebyggande tips som hjälper dig att sluta ditt håravfall och undvika att gå från skallighet till skallig.

Välj en håravfall vänlig frisyr

Om du arbetar med håravfall, är det viktigt att veta att inte alla frisyrer är lika. Vissa nedskärningar kan framhäva dina tunna eller kala matcher och göra ditt håravfall uppenbara, medan andra gör det mindre visuellt uppenbart att du förlorar hår.

Innan vi går in i våra frisyr rekommendationer för män med gallring hår, låt oss täcka en regel av styling håret för håravfall: aldrig tillgripa en kam över.

load...

Visst, det ”döljer” ditt skallighet - åtminstone i den meningen att den täcker upp synliga fläckar av håravfall. Men överkamning är uppenbara och mycket lätta att upptäcka, och brukar hamna föra mer uppmärksamhet åt din gallring hår än en vanlig frisyr skulle.

Med denna varning ur vägen, låt oss titta på några av de bästa frisyrer för män med gallring eller vikande hår.

Bästa mäns frisyrer för gallring eller vikande hår

Buzz cut

Lätt att stil och ännu lättare att hantera, är en buzz cut ett perfekt alternativ om du har håravfall. Eftersom håret är kort och huden är synlig, vet tunna fläckar på hårbotten inte sticker ut så mycket som de skulle med en längre frisyr.

En buzz cut är också ett bra sätt att ta itu med en vikande hårfäste, eftersom det gör det hela hårfästet mindre uppenbara genom att minska nivån på kontrasten mellan din panna och håret.

Den snagg

load...

Den militära stil snagg är ett idealiskt alternativ för att göra en vikande hårfäste mindre uppenbar. Orsaken är att det minskar nivån av kontrasten mellan tinning och sidorna av huvudet, med de kortare, tunnare sidor skapar en illusion av en jämnare hårfäste.

Om du föredrar något längre hår på toppen, kan du byta ut militär stil snagg med en mer klassisk hög och tät frisyr.

Moppen toppen

Inte ett fan av kort hår? En klassisk mopp topp frisyr är ett bra alternativ för att göra håravfall mindre uppenbar. Borsta den framåt eller över din panna och det kan också dölja en vikande hårfäste med en mindre uppenbar utseende än en kam över.

Läs också:

En av de trevliga aspekterna av en mopp topp är att du kan justera längden för att passa din smak, från en klassisk Beatles-stil frisyr till något stökigare och lättare att hantera.

Slick tillbaka

Medan en slick tillbaka frisyr inte kommer att dölja din vikande hårfäste, det är ett bra sätt att äga den medan du gör håravfall på krona mindre uppenbar.

En slick tillbaka frisyr är precis vad det låter som - kortsidor, med slicked tillbaka hår på toppen av huvudet som täcker din krona. Om du inte har håravfall men vill göra en vikande hårfäste mindre självklart, du kan även slick håret över i stället för bakåt.

Använd stylingprodukter för att ge intryck av tjockare hår

Medan stylingprodukter som mousse och hårspray inte kommer faktiskt göra håret tjockare, kan de ge en illusion av tjockare hår genom att tillsätta volym, så att du täcka upp tunna fläckar och ge håret en jämnare, friskt utseende.

Vår huvudregel när det gäller styling produkt är att undvika vaxer och hår geler, som båda är ökända för att göra fläckar av tunt hår ser plattare, tunnare och mer uppenbart.

Använd i stället en lätt mousse att forma håret. Till skillnad från gel och vax, tillägger mousse volym till håret och gör att det ser tjockare, speciellt när du använder den på rätt sätt genom att blöta håret först och blås torkning det efter.

Om du har stora fläckar av tunt hår, kan du också använda hår fiberprodukter som Toppik för att täcka upp dem och göra dem mindre uppenbar. Dessa fibrer är oftast gjorda med hjälp av keratin protein och utformade för att binda till håret tillfälligt en tjockare utseende.

Raka det hela

Visst, det är kärnkraftsalternativet, men det fungerar. Om du har fått förtroendet att dra bort ett rakat huvud och du gillar hur du ser ut utan hår, gärna raka huvudet när du börjar lägga märke till hårfästet gallring.

Kom bara ihåg att raka huvudet kommer inte att förhindra ytterligare håravfall, vilket innebär att du kanske inte har så mycket hår du ihåg om du någonsin bestämmer dig för att växa tillbaka ut.

Förhindra ytterligare håravfall med hjälp av medicinering

När det gäller hår, är det mycket lättare att hålla vad du har än det är att återfå hår genom en transplantation eller andra kirurgiska ingrepp. På grund av detta, det bästa sättet att hantera din frisyr om du skallighet är att bevara och skydda håret du fortfarande har.

Genom att använda finasterid, kan du skydda din befintliga hår genom att blockera DHT, den viktigaste hormon som ansvarar för manligt håravfall. I vissa fall är finasterid och minoxidil användning även kopplad till lätt hår återväxt, även om detta inte är en garanti.

På gott och ont, när håret är borta, det är oftast borta för alltid. Om du har märkt håret börjar tunna ut, är det bättre att börja använda finasterid, minoxidil och andra produkter håravfall förebyggande förr snarare än senare.

load...