Braid underhåll tips för svart hår

14 november 2018

Oavsett om du mode ditt eget hår i enskilda flätor eller om du väljer syntetiska förlängningar för att få längre slitage från frisyr, ta hand om dina flätor inte bara håller dem snygg, det är också nödvändigt för att upprätthålla hälsan hos dina flätor. Dessa underhåll tips är utformade för att se till att dina flätor ser fantastisk så länge du bär dem samtidigt upprätthålla din egen hälsosamma lås!

Nattetid vård

På natten, som med bara om någon frisyr, är det en bra idé att täcka dina flätor innan sängen. En silkeslen eller satiny scarf fungerar bra, eller prova en extra stor hår motorhuv. Om sova med hår beläggningar är inte din sak, är en silkeslen örngott perfekt. Även om du inte behöver oroa sig för torrhet frågor om du bär tillägg, kan du undvika frizz och förkorta livslängden på dina flätor Om du skydda dem på natten.

load...

Köp Braid Bonnet på Amazon

Ta ett dopp

Bara för att ditt hår är flätat betyder inte att det är underhållsfritt. Ja, spara mycket tid när man drar ditt utseende tillsammans eftersom din frisyr är redan gjort, men du har fortfarande att rengöra hårbotten och hår på en regelbunden basis.

För att upprätthålla prydlighet din flätade look så länge som möjligt, prova detta mycket mild reningsmetod:

  1. Placera en liten mängd schampo i handen.
  2. Gnid båda händerna tillsammans för att bilda ett lödder.
  3. Med hjälp av bollar av fingrarna, tillämpa lödder endast hårbotten.
  4. Med cirkulära rörelser, gnid schampot i hårbotten, var noga med att placera fingrarna under dina flätor.
  5. Skölj noggrant och låter den nedåtgående rörelsen hos vattnet pull suds genom flätor.
  6. Följ upp med ett balsam om dina flätor är ditt eget hår, men det är inte nödvändigt med tillägg.
  7. Pressa överflödigt vatten från dina flätor.
  8. Torka dem med en mjuk handduk eller ännu bättre, en gammal tee shirt, genom att klämma dem i sektioner. Inte gnugga dem torra.

Var försiktig med hårfästet

load...

Om du har fina hår längs hårfästet, allmänt känd som "baby hår", dessa bör inte ingå i dina flätor. Dessa hårstrån tenderar att vara mjuk och skör, och dra dem för hårt kan permanent skada hårsäcken. Istället lämna dem utanför din flätor.

Läs också:

Inte heller fläta tätt längs hårfästet alls. Smärta eller små knölar som dyker upp längs hårfästet är varningssignaler att stilen är alltför snäv.

Spritz behov

Även med regelbunden schamponering, kan hårbotten klia på grund av att utsättas eller som en reaktion på syntetiska tillsatser. Sprayer gjorts speciellt för flätor är till stor hjälp för dessa tider. Inte bara kan du spraya din hårbotten för att få lättnad, kan du även spraya längs med dina flätor att lägga glans.

Braid Sprayer att prova:

Ett annat alternativ för en riktigt kliande hårbotten är en sammandragning som Sea Breeze. Enkelt gäller en bomullstuss och dab längs med någon irriterande, utsatta områden i hårbotten. Sammandragande är bara din hårbotten; försök att inte få det på håret.

load...

Lämna dem inte i alltför länge

Eftersom flätor göra livet lättare, är det frestande att vilja lämna dem väl förbi deras premiärminister. Detta har potential för ett hår katastrof! Om den lämnas in för länge, kan håret börja loc, och det kommer definitivt att lida av brist på ordentlig återfuktande. Ju större dina flätor, desto kortare deras livslängd, så din frisyr kan vara allt från ett par veckor till max åtta.

Dessutom innan vi går vidare till nästa uppsättning av flätor, kom ihåg att ge ditt hår en paus. Låt dina flätor andas, fläta fritt under minst en vecka eller två. Under tiden trimma dina ändarna om det behövs, tillämpa en fuktgivande djup konditioneringsbehandling och välj stilar som inte släpper ut någon stress på hårfästet.

Det är lätt att förälska sig i det låga underhålls livsstil flätor ger dig. Ta hand om dem på rätt sätt, och håret under, och du kan sporten denna elegant utseende under hela året.

load...