Behöver du en hårförlustläkare?

11 november 2018

Om du har märkt hårfästet börjar avta eller håret börjar tunna, en av de viktigaste åtgärder du kan vidta stoppa ytterligare håravfall att komma i kontakt med en håravfall läkare.

Håravfall kan börja i alla åldrar. De flesta män upplever tidiga tecken på manligt håravfall i 20-årsåldern eller 30-talet. Med skallighet, ju tidigare du agera och söka behandling, desto mer av ditt hår kommer du att kunna hålla.

Lyckligtvis är nästan alla manligt håravfall behandlingsbar idag. En håravfall läkare kan arbeta med dig för att ta reda på vad som orsakar ditt håravfall och sätta ihop en håravfall förebyggande protokoll som hjälper dig att minimera ytterligare förluster och behålla så mycket av ditt hår som möjligt.

load...

Inte säker på om du behöver en håravfall läkare? Nedan har vi listat de viktigaste fördelarna med att prata med en håravfall läkare, liksom vissa tecken du kan leta efter att veta när det är dags att agera och göra något åt ​​ditt håravfall.

Fördelarna med att se en håravfall läkare

Med håravfall droger som finasterid och minoxidil tillgängliga över disk, finns det fortfarande gott om skäl att se en håravfall läkare om du har märkt de första tecknen på manligt håravfall.

Håravfall kan uppstå av olika anledningar. Om du arbetar långa timmar i en stressig miljö, kan det bero på livsstils stress. Om du bara har behandlat en allvarlig skada eller stressande händelse, det finns en risk att ditt håravfall kan vara telogen effluvium orsakas av stötar eller frustration.

load...

Det finns även andra orsaker till håravfall. En kost som är brist på vitaminer och mineraler kan leda till svag, håravfall. Vissa män upplever också håravfall som ett resultat av hudåkommor, vissa läkemedel och brist på sömn.

Håravfall läkare specialiserade på att identifiera orsaken till håravfall och kan snabbt och enkelt berätta varför ditt håravfall sker och vad du kan göra åt det.

De kan också informera dig om de effekter du kan förvänta dig av håravfall mediciner och andra behandlingar, liksom de potentiella biverkningar.

Om ditt håravfall är inte genetiska, kan en håravfall läkare hjälpa dig att ta reda på orsaken med hjälp av någon av flera olika tester:

För genetisk håravfall, kan en håravfall läkare kunna schemalägga en serum DHT-test, som identifierar den totala mängden av håravfall orsakar dihydrotestosteron i blodet.

Läs också:

Att se en håravfall läkare är inte nödvändigt. Men om du har märkt några eller alla av de vanligaste tecknen på håravfall och vill ha en expertutlåtande backas upp av verkliga medicinska data, är din bästa insats alltid prata med en expert.

load...

Bör du se en håravfall läkare?

Enkelt uttryckt, bör du se en håravfall läkare om du har märkt hårfästet vikande eller gallring och vill göra något åt ​​det.

Den bästa tiden att se en håravfall läkare är när du märker något av de tidiga tecken på skallighet. Om hårfästet långsamt vikande eller om du märker en hel del hår faller ut när du schampo eller kamma håret, det är nog en bra tid att agera.

Ett enkelt sätt att veta att du tappar hår är att jämföra flera bilder av er som tas två eller flera års mellanrum. Om du kan se en visuell förändring i hårfästet eller hår tjocklek, är det värt att göra en tid hos en håravfall läkare.

Det kan också vara värt att se en håravfall läkare om du inte har märkt något av de vanligaste tecknen på skallighet, utan bara vill vara förberedd och har en plan för att hantera håravfall om och när du upplever det.

Vilken behandling kommer en håravfall läkare ordinera?

Din håravfall läkare kommer att förskriva behandling baserad på orsaken till ditt håravfall. Om ditt håravfall är genetisk (som är den i särklass vanligaste orsaken till håravfall hos män), är den vanligaste behandlingsalternativ finasterid och / eller minoxidil.

Dessa mediciner fungerar genom att blockera hormonella håravfall och förnybara håret för en tjockare, starkare och friskare hårfäste. Varje fungerar lite annorlunda - du kan lära dig mer om skillnaderna i vår guide till Minoxidil vs Finasterid.

Ibland kan du också rekommenderas en aktuell DHT blockerare eller anti-håravfall schampo för extra skydd.

Om ditt håravfall orsakas av stress eller annan hälsoproblem, kan din håravfall läkare kan ordinera något för att behandla den bakomliggande orsaken. I vissa fall kan de hänvisa dig till en specialist för en specifik behandling för att avsluta det underliggande problemet och håravfall.

Prata med våra håravfall läkare

Att prata med en håravfall läkare är ett snabbt och enkelt sätt att ta reda på vad som orsakar ditt håravfall och vad du kan göra för att stoppa det.

Är du orolig för håravfall? Ta ett samråd med en av våra läkare att lära sig vad som orsakar ditt håravfall, vad behandlingsalternativ som finns och hur man kan förhindra ytterligare håravfall.

load...