Behandling för håravfall

9 november 2018

Håravfall drabbar 60-70% av alla män och 4-8% av kvinnorna. Genom tiderna människor har provat olika åtgärder för att behandla håravfall. Denna artikel diskuterar den senaste behandlingsalternativ.

Att förlora hår är mycket traumatiskt för både män och kvinnor. Medan vissa människor har möjlighet att stoppa deras håravfall med droger som Rogaine och Propecia, andra människor har ingen framgång och så småningom gå skallig.

Hår transplantationer är en modern lösning på ett gammalt problem. Mans besatthet med hår går tillbaka till 3500 f Kr. Från forntida biblisk tid till romartiden har spöke manligt håravfall uppfödda sitt fula huvud. Julius Caesar var upptagen med sin håravfall och växte hans hår långt i ryggen och kammade det hela framåt. Han hade också lagerkrans att kamouflera sin skallighet.

load...

Hippokrates, läkekonstens fader gjorde en dryck för håravfall som består av opium, pepparrot, duva spillning, rödbeta; kryddor och många andra exotiska ingredienser....... (Det inte fungerade).

Han konstaterade att eunucker (sexuellt omogna män) blev aldrig skallig. 2400 år senare, forskare vid Duke University visade sambandet mellan det manliga hormonet testosteron och manligt håravfall.

Skallighet påverkar endast hårbotten i en "hästsko" mönster på toppen av huvudet. Håret på sidorna av huvudet aldrig förlorat.

Vad orsakar håravfall?

Håravfall förekommer i viss utsträckning i 60-70% av alla män, och 4-8% av kvinnorna. Detta skallighet process orsakas av ärftliga faktorer. Du ärver en tendens att tappa hår från någon av dina föräldrar. Detta överförs i dina gener. Du kan även ha denna tendens, trots att dina föräldrar har fullständiga huvuden hår - det beror på en process som kallas spontan mutation, varigenom den genetiska informationen förändras vid befruktningen.

load...

Håravfall kan också uppstå efter händelser såsom trauma, strålbehandling, brännskador och kirurgi. Detta är ofta mottaglig för transplantation, eftersom donatorställen ofta kan vara utmärkt.

Ett stort antal läkemedel och sjukdomar orsaka håravfall. Detta håravfall är bara tillbaka när den ursprungliga orsaken har åtgärdats. Hårtransplantation är inte svaret i dessa fall. Om du lider av en hårbotten sjukdom, bör du konsultera en hudläkare.

Hur behandlas det?

Myter om håravfall som en minskning av blodflödet, eller en stram hårbotten, tilltäppta eller blockerade porer, protein uppbyggnad, bärandet av hattar och mössor inte längre hålla någon sanning.

När håret har fallit ut några böner kommer potions eller lotion få tillbaka håret. Eftersom manligt håravfall inte beror på en minskning av blodflödet, reklam som påstår sig öka blodflödet i hårbotten genom dyra laserterapi kan inte vara effektiv.

Kirurgi

Hår transplantationskirurgi avser flytt av individuella mikro och mini follikulära enheter från sidorna av huvudet (givarområdet), som inte påverkas av håravfall process, in i området av skallig hud (mottagaren webbplats).

Läs också:

Håret tas från givarområdet kommer att fortsätta växa och inte falla ut som en följd av håravfall, eftersom detta hår på detta område är inte känslig för det manliga hormonet DHT.

load...

Dagens hårtransplantation tacka för sin framgång på det faktum att de transplanterade hårsäckarna (rötter flyttas från sin ursprungliga plats till ett annat område) beter sig på samma sätt som de gjorde i sin ursprungliga plats. Till exempel, även i de mest avancerade fallen av manligt håravfall, kvarstår en hästskoformad frans av hår. Hårsäckar flyttas från denna hårig fransar till den kala området på din hårbotten kommer att slå rot och växa.

Lateral slit-teknik

För att bäst förstå detta koncept måste man titta på hur håret växer i naturen. Kan det ses att i stället är anordnade i slumpmässigt sätt, är de follikulära enheter anordnade i ett av flera mönster. Likaså de enskilda folliklar inom en hårsäcksgrupper ofta är inställda mönster. Folliklar verkar vara uppradade vid sidan av varandra i ett plan vinkelrätt mot riktningen för hårväxt.

Detta arrangemang förbättrar området för hårbotten täcks av folliklar i motsats till är anordnade i slumpmässigt sätt eller en follikel bakom den andra. I praktiken finns det många andra fördelar med Lateral Slit tekniken. De follikulära enheter växer ofta i rader vinkelrätt mot hårets växtriktning. Detta optimerar hårbotten täckning och undviker redundans av täckning, som kommer att inträffa om de follikulära enheter var anordnade slumpmässigt eller i ett plan parallellt med riktningen för hårväxt. Andra fördelar med Lateral Slit Technique inkluderar exakt kontroll av transplantat vinklar i förhållande till underliggande hårbotten vävnad. Det är också bara kräver lokalbedövning.

Snitt som gjorts av Lateral Slit Technique är grundare än andra snitt, vilket minskar trauma de kritiska blodkärl djupare i hårbotten. När transplantat placeras i mottagande webbplatser med en sagital mode, den utåtriktade tryck som utövas av varje follikulära enhet och de tryck som utövas av angränsande follikulära enheter är kumulativa. Denna uppbyggnad av tryck inuti hårbotten begränsar antalet follikulära enheter som säkert kan placeras i ett givet område utan att riskera att kompression eller poppar. När transplantaten placeras i sidoslitsar det är fri överföring av tryck till den yttre ytan av hårbotten och trycken i angränsande follikulära enheter är inte kumulativa.

Genom omfattande forskning och state-of-the-art utvecklingen inom teknik och instrumentering har hårtransplantation blivit en mycket sofistikerad, men ändå relativt enkel procedur. Tre till fyra månader senare de transplanterade folliklar börjar växa. Detta hår kommer att behöva kapas, tvättas och stylade. Det kommer aldrig att falla ut eftersom den härstammar från givarområdet på sidorna i hårbotten.

Tänk på att håravfall är en livslång process och ytterligare förfaranden kan vara nödvändigt att fylla i pågående håravfall. Den transplanterade håret kommer dock aldrig att falla ut.

load...