Är du benägen att håravfall?

14 november 2018

Är effekterna av manligt håravfall få ner dig? För vad det är värt, är håravfall något som händer till det bäst av oss. Och även om det är helt normalt att känna sig stressad över tanken på att förlora håret, ska du veta att du inte är ensam i denna kamp mot håravfall.

Idag ska vi ta itu med frågan om manligt håravfall tillsammans. Mer specifikt kommer vi att täcka alla de saker som kan bidra till skallighet, och tyvärr, många av dessa faktorer är utanför din kontroll.

Så, vad gör att du riskerar håravfall? Att vara en man, till att börja med. Det är inte att säga att varje människa kommer att gå skallig eller utveckla den ökända cul-de-sac frisyr, men ungefär 70% av män kommer att drabbas av håravfall på någon skala i deras liv, även om det är bara mindre gallring. Inte på grund av sin ålder eller på grund av hårvårdsprodukter som de använder, men på grund av ett hormon som kallas dihydrotestosteron (DHT) som har kopplats till manligt håravfall.

load...

Ja, du har läst denna rätt. Ett derivat av testosteron, det underbara kemikalie som ger oss en stark libido och hjälper oss att bygga muskelmassa (bland annat!) Spelar också en roll i håravfall.

Är du känslig för håravfall?

Sanningen att säga, det är svårt att säga. Det finns många faktorer som spelar en roll i om vi utvecklar manligt håravfall eller inte, och bara för att du har testosteron betyder inte att du nödvändigtvis kommer att förlora håret. Med det sagt, det finns vissa tecken som kan tyda på att du är mottagliga för skallighet.

Låt oss ta en titt på några av dem.

1. Du är ständigt stressad

Även stressen inte direkt binder till manligt håravfall, det säkerligen spelar en roll i håravfall. Om du redan förlora ditt hår och du går igenom en stressig period i ditt liv, kan du faktiskt orsaka håret att kasta på en mycket snabbare takt än den normalt skulle göra.

load...

Om detta inte är skäl nog för att försöka slappna av, kan stressen också orsaka sin egen typ av håravfall. Ja, alla dessa nätter som du hålla sig vaken oroande om saker som du inte kan kontrollera kan vara en av de saker som gör att du förlorar ditt hår. De goda nyheterna om stressrelaterad håravfall, dock att det växer vanligtvis tillbaka ett par månader efter att du har lugnat ner.

2. Du är inte äta ordentligt

Ta några vitaminer, öka din frukt och grönsaker, och dubbla upp på de gröna bladgrönsaker. Om du inte får tillräckligt med näring sedan ditt hår är en av de första platserna att påverkas. Och det slags vettigt när man tänker på det. Varför skulle din kropp att använda all sin energi för att skydda håret när den inte får tillräckligt med näring för att säkerställa dess system kör på rätt sätt?

Du kanske också vill titta på att ta ett vitamintillskott som kallas Biotin eller vitamin B-komplex. Det har visat sig skapa starkare och friskare hår, hud och naglar.

Läs också:

3. Dina övriga familjemedlemmar är skallig

Det finns en hel del skrönor om manligt håravfall och familj. Vissa människor säger att det kommer från din far, andra säger att det beror på män på din mors sida av familjen. Ta detaljerna med en nypa salt, men förstår att håravfall kan vara ärftlig. Även om vi kanske inte vet exakt vem du få det från, det finns en genetisk komponent till manligt håravfall - någon passerar det! Om de flesta män i din familj har förlorat sitt hår, det finns en god chans att du kan drabbas av håravfall också. Men även då är det inte 100%.

load...

4. Du har en frisyr som orsakar stress i hårbotten

Det tillstånd som kallas dragkraft alopeci är vanligare än du kanske tror, ​​och värst av allt är att det är helt förebyggas. För att förstå hur denna typ av håravfall händer, måste du först förstå att din hårbotten är känslig och är benägna att skada över tid. Saker som överdriven repor, gnugga och borstning kan alla skada dina hårsäckar och hämmar hårväxt. Dessutom ett antal populära frisyrer som innebär att dra kan också skada hårsäckar över tiden, vilket irreversibel håravfall. Flätor, man bullar, ponny svansar och dreadlocks är alla kopplade till dragkraft alopeci på grund av den stress de lägger hårsäckar igenom.

Allt äldre och hålla håret

Som ni ser, det finns en hel del saker som kan orsaka håravfall. Det bästa sättet att minska dina chanser att skallighet är att äta hälsosamt och ta hand om ditt hår. Det innebär att gå lätt på schampo, balsam och hårvårdsprodukter som är laddade med starka kemikalier. Istället väljer produkter som är utformade för att främja hårväxt och är skonsammare mot håret.

Om du upplever manligt håravfall, men du vill att vidta ytterligare åtgärder som syftar till att störa produktionen av DHT i håret folliklar och främja hår återväxt. Lyckligtvis finns det ett antal olika produkter där ute som, när de används tillsammans, göra en stor behandlingsregim för manligt håravfall. Behandlingar såsom minoxidil och finasterid, i kombination med biotin och DHT-blockerande hårvårdsprodukter, har visat sig vara mycket framgångsrik i att hjälpa män övervinna sina problem med skallighet. Båda är godkända av FDA för behandling av manlig skallighet, och forskning har visat att när de används tillsammans under en 20-veckorsperiod, finasterid och minoxidil producerade signifikant förhöjning och densitet av hår.

Nu när du vet lite om vad som orsakar håravfall, är det mer sannolikt att fånga det innan det blir utom kontroll. Kom ihåg att ju tidigare du fånga manligt håravfall, desto större chans är att vända dess effekter och hålla fast en ungdomlig, lyxiga hår. Se bara till att du är villig att ägna tid och tålamod att behandlingskurer - resultat inte ske över en natt, trots allt. Du bör räkna med att bekämpa håravfall vara en långsiktig en. Men så länge du är engagerad och hålla fast vid ditt program, kommer du förmodligen att bli nöjd med resultatet.

load...