Allt om hårfärgning 2019

11 november 2018

I den här artikeln:

Hälsoriskerna med hårfärgning

load...

Forskning har visat att, i dag finns det en stor oro att hårfärgningsmedel orsaka cancer. Resultatet visar en majoritet av människor i Europa och USA, som använder hårfärgningsmedel. Av dessa mer än en tredjedel av kvinnor över arton år och cirka 10 procent av män över fyrtio års ålder använda någon typ av hårfärgningsmedel.

Hårfärger görs med över 5000 olika kemikalier av vilka en del är till och med rapporterats vara cancerframkallande eller ta om cancerframkallande hos djur. Eftersom många människor använder dessa hårfärger har olika forskare försökt att avgöra om exponering för kemikalier i hårfärgningsprodukter är associerat med en ökad risk för cancer i människor eller inte.

load...

Ett förhållande har konstaterats mellan personligt bruk av hårfärgningsmedel och risken för NHL. Denna studie visade att kvinnor som började använda hårfärgningsmedel före 1980 hade en något (ca 30 procent) ökad risk för NHL jämfört med de kvinnor som aldrig hade använt den.

När forskarna analyserade ingående riskerna för de många NHL subtyper, fann de att hårfärgnings användarna hade ökat riskerna för både follikulärt lymfom och kronisk lymfatisk leukemi / små lymfatisk lymfom.

Förutom hårfärger är förbundna med sjukdomar såsom leukemi, användningen av personliga hårfärgnings är också kopplat med risk för cancer i urinblåsan; om forskningen på personlig hårfärgningsmedel användning leder till en risk för cancer i urinblåsan har bildats olika resultat.

Även en analys av data sammanslagna från tolv studier av personlig hårfärgnings bruk fann inga bevis för en ökad risk för cancer i urinblåsan, har ett forskningsprojekt om användning av permanenta hårfärger ges en konflikt resultat. Dessutom rapporterade några nya studier en ökad risk för cancer i urinblåsan som är associerad med användningen av dessa permanenta hårfärger.

load...

Studier som har visat att professionella frisörer har en ökad risk för cancer i urinblåsan visar chanserna för utveckling av cancer i urinblåsan på grund av yrkesmässig exponering för hårfärgningsmedel.

När det gäller bevis för hårfärgningsmedel vara orsaken till andra cancerformer är berörda, forskare granskade data från fjorton studier av kvinnlig bröstcancer och hårfärgningsmedel användning som publicerades mellan 1977 och 2002 och fick reda på att färg användare hade ingen ökad risk för bröstcancer jämfört med icke-användare.

En annan punkt som bör noteras är att forskning om hårfärgningsmedel användning och risken för andra cancerformer har begränsats. Även om vissa studier har visat samband mellan hårfärgningsmedel användning och risken för att utveckla eller dö av vissa cancerformer, har dessa föreningar inte setts i andra studier på samma ämne. På grund av dessa skillnader i studiedesign, har det inte varit möjligt att samla resultaten av dessa studier av de flesta cancertyper för att öka kraften för att upptäcka föreningar med hårfärgnings användning.

Återupptäck kärlek till håret med dessa hårfärgningsmetoder

Idag, olika typer av halv permanenta och tillfälliga färgmetoder finns tillgängliga. Men glamorösa de kan se, kan hårfärg färgämnen och färgämnen orsaka en hel del hår skador.

Om ljus färg används på mörkt hår, blekningsprocessen som börjar betyder därefter extra skador från rot till topp.

Permanenta och halvpermanenta färger

Permanenta färgämnen och färger fungerar genom att ändra strukturen på håret. De band faktiskt utanför det yttersta skiktet, nagelbanden på ett ojämnt sätt, för att penetrera det inre skiktet. Det är nagelband som skyddar håret och bidrar till dess glans. Skador på nagelbanden gör håret mer sårbara för brott och förlust. Semipermanenta färgämnen metoder som hår sköljningar och krämer sista för 4 till 6 schampo. De arbetar vanligtvis genom att tränga in i nagelbanden eller yttersta skikt av håret.

Tillfälliga färger

Moderna färgämnen gjorda av växtfärger finns i form av hår mascara. Hår mascara är som kritor, som används för att streak delar av håret. De är tillfälliga metoder för färgning hår. De är lättare att använda och ta bort och effekten varar tills nästa schampo. De försäkrar säkerhet från hår skador.

Ränder

I denna metod, är vissa strängar blekt eller färgad. Några strimmor av färg kan också spara resten av håret från skador. Om du vill strimma hälften av huvudet, det hjälper också till att begränsa skadan. I denna metod, är endast några strängar ut för färgning. De blekta och insvept i speciell folie. Det kan startas från hårfästet till kronan så att strimmiga håret är fullt synlig.

Glasyr

Denna metod är mycket populär i västvärlden. Frosting görs bäst på en salong där du görs att bära en stram plastlock med små hål överallt. Den frisör drar ut trådar som måste färgas och gäller färg. Detta sparar resten av håret där färgen inte har avklingat.

Några viktiga punkter

Försök att använda naturliga färger, som brunt, eftersom de går bättre med indiska hudtoner. En ljusbrun eller blond färg skulle verkligen inte komplettera din hudfärg. Undvik att ha håret färgat och rätade eller permanentat samtidigt. Du bör vänta i ungefär sex veckor innan de två förfarandena. Skydda håret med en scarf eller Chunni från överexponering för solen efter färg. Se till att du använder färgämnen som inte innehåller ammoniak. Om du har färgat håret, undvika att tillämpa henna.

Henna: Henna är det mest populära naturliga sättet att färga håret. Det är också en underbar, naturlig balsam. Det rockar varje hårstrået och ger styrka och kropp till håret. Genom att tillsätta kattha (catechu) eller kaffe, kan man få en rikare brun färg. Torr amla kan pulvriserades och sattes till henna blandningen alltför för mjukhet och glans.

Nya trender: Naturliga färger finns för tillfället på modet. Olika nyanser av brunt, honung, koppar, chokladbrun, rödbrun är i. Dessa färger kan tippas eller randiga med ljusare färger som guld, blond eller ens platina (vitaktiga). Browns kan markeras med brons eller rödaktiga nyanser.

Hur att färga håret med henna

Henna (Lawsonia Inermis) är känd för sin höga färghalt. Örten producerar olika nyanser av rött på dess tillämpning på hår som färgar håret. Det beror på närvaron av Lawsone i anläggningen som henna har färg egenskaper. Denna vinröd förening, koncentrerades i bladskaft del av bladen, kombinerar med protein för att ge färgande effekt. Hår blekt eller färgat med henna produkter ger mjuk, glänsande och friska resultat. På detta sätt tillämpa henna på håret har otaliga fördelar.

Läs också:

Framställning av henna pasta

Ta pulveriserad henna i mängd beroende på längden på ditt hår i en behållare. Lägg citrusjuice eller vatten för att framställa en pasta. Yoghurt kan också läggas till henna pasta. Därefter satte ett lock för att täcka behållaren och hålla den vid rumstemperatur i 12-15 timmar.

Instruktioner för att tillämpa henna klistra på håret

  1. Innan ansökan henna pasta att färga håret, se till att håret noggrant tvättas och torkas. Därefter bör håret kammas det i sektioner innan du går vidare.
  2. Sätt på en gammal skjorta eller linda någon trasa runt axlarna så att henna spill inte förstöra dina kläder.
  3. Med början från halsen, tillämpa henna klistra på hår och hårbotten. Bland sätt henna kan tillämpas är smetar med handskar, med hjälp av klämflaska och med hjälp av en spritspåse.
  4. Se till att den tillämpas noggrant och tätt. Förvissa sig om att pastan inte lämna ut några torra fläckar nedan.
  5. Demark hår, genom sektionering kan man tillämpa henna mer ändamålsenligt sätt.
  6. Täck hela håret med några plastfolie eller plast matkasse, hålla henna klistra varm och fuktig medan det har sin verkan.
  7. Vissa pasta kommer att rulla ner på pannan och nacken; torka bort rent utan att störa pasta av huvudet.
  8. Ge lite tid att henna pasta för det önskade resultatet, minst 4 timmar. Folk som håller det under längre tid härleda bättre resultat.
  9. Efter pasta blir torr, tvätta alla pastan med vatten, sköljning så mycket av det. Därefter tillämpa vissa schampo och följer det med en balsam för att bli av med sista delar av henna från håret.
  10. Torka håret och uppleva förändringen.

Saker som män behöver veta om att färga sitt hår

Hår färg är ett fenomen som är begränsat inte bara rättvisare kön, men även män, dessa dagar, experimentera med olika hårfärger och färgämnen för att ändra hur de ser ut. Bara att dö eller färga håret kan göra underverk för dig om du har varit ute efter att införa en dramatisk förändring i ditt liv. Naturligtvis krävs en viss diskretion och sunt förnuft inte bara för att få rätt utseende men också för att undvika att orsaka skador på håret.

Hårfärg för män

Så oavsett om du väljer att färga håret för att täcka grått hår eller få lite fräschör i ditt liv och titta, känna till den rätta vägen att gå om det kan göra hela skillnaden mellan att hamna med en katastrof och göra en vågad stil uttalande.

Att välja rätt färg

När plocka en färg, alltid gå till en som är nära din naturliga hårfärg, speciellt om det är första gången. Du vill inte sluta med en färg som står i strid med dina ögonbryn eller en som krockar med din hudfärg.

Återigen, som en orolig första timer osäker på om den färg du har valt faktiskt passar dig, då du kan använda en temporär eller halvpermanent hårfärgningsmedel. Så om resultatet är inte något man önskar, behöver du inte leva med det för länge, eftersom det kommer att tvätta bort efter ett halvt dussin till ett dussin schampo. Du kan då prova en annan färg och slutligen använda en permanent färg när du har bosatte sig på rätt färg.

Färga håret

Medan färga håret kan vara ganska spännande när du befinner dig helt omvandlas i en inom några timmar, finns det också alltid den rådande oro för eventuella skador som kan hända med ditt hår textur. Den Faktum är att färga håret på rätt sätt kommer att få den någon skada. Vad kan orsaka skada är en ohälsosam nivå av peroxid eller en överanvändning av permanenta färger, ett fenomen som kallas överbehandling.

Ändra hårfärg ofta

Om du har för vana att byta hårfärg ofta, särskilt om de är drastiska förändringar mellan kraftigt kontrasterande färger då experter rekommenderar att använda djupa behandlingar konditionering för att undvika skada håret. Över bearbetning kan också börja göra ditt hår ser matt och livlöst. När detta händer är det bäst om du bytt till halvpermanenta färger där pigmenten kvar på toppen av håret ger det massor av tonen och glans.

Låt håret göra allt snacket

När det gäller att ser bra ut, en av de saker som får mest uppmärksamhet - och välförtjänt så - är håret. Denna kronan av alla klä upp har potential att göra eller bryta utseendet som så noggrant varit utformad med kläder, accessoarer, smink och allt annat.

Det är förmodligen därför det finns så mycket uppmärksamhet styling, inställning, färg och allt annat som kan göras för att håret. Men sak att komma ihåg är att medan det är häftigt att ha hår som ser enormt, är det mer häftigt att ha hår som också är hälsosamt. Och den första regeln om friskt hår är mindre kemikalier.

Allt som kommer förpackad i en flaska och har spottas ut ur en fabrik troligen spetsad med kemikalier som kommer att göra mer skada än nytta för håret. Redan från schampo och balsam till hårfärger och sprayer, allt har gjorts med kemikalier.

Det är inte att säga att vi måste sky alla produkter helt. Det är uttalande av ålder vi lever i att vi måste välja det minst onda, ont allt är! Så plocka noggrant.

Ett milt schampo är alltid bäst. Shikakai (Acacia concinna) och amla (Embilica officinalis) göra det bästa schampo och balsam kombination, men bristen på tid i vår värld kräver att vi väljer ett schampo och de flesta dermatologer rekommenderar ett milt schampo och balsam.

När det gäller stil, allt med måtta på en regel att följa. Hårsprayer och hårfärg kan orsaka enorma skador som de försvagar håret och lämna det mer benägna att gå sönder och falla. Hårfärger innehåller alltid vissa färgningsmedel och trots de moisturisers de påstår sig ha, kan de lämna håret mycket torr och mycket skör. Återigen är naturligt rätt väg att gå. Henna är en av de traditionella färgämnen som kan göra underverk för håret. Det ger inte bara färg, men är också en bra balsam i håret.

Hårspray också skada den yttre strukturen av hår. Läkare rekommenderar att hårspray ska tvättas bort så fort som möjligt. Dermatologer varnar också mot den dagliga användningen av stylingprodukter. Använd sparsamt och bara när det är absolut nödvändigt, råda de. Ett annat råd kommer direkt från mormor School of Hair hälsa - olja håret innan du schampo. Det fyller den naturliga fukten och minimerar skadeverkningar av starka kemikalier.

Utövare insistera på att hur ditt hår ser har mer att göra med vad du äter att vad du applicera på det externt. 'Du kommer inte att behöva använda produkter för att göra det ’ser’ glänsande, om ditt hår är glänsande naturligt', är deras argument. De rekommenderar mörka bladgrönsaker, rödbetor, sommar squash, broccoli, morötter och färska gröna örter som koriander, mynta och basilika som utmärkt val för ett rikt utbud av näringsämnen till håret.

De rekommenderar också tillägg av vad en utövare som kallas ”hår vänliga kryddor” såsom kummin och gurkmeja till grönsaksrätter. ”Kryddor” berättade han, ”inte bara erbjuda sina egna läkande visdom; men också hjälpa transportera näringsämnen från andra livsmedel du äter till celler och vävnader i kroppen.”

load...