8 tips för en bra frisyr med naturligt lockigt hår 2019

14 november 2018

Naturligt lockigt hår betyder att du sannolikt har lidit genom burrigt dagar och några dåliga frisyrer. Du kanske har försökt att räta håret med VÅGRÄTT järn eller försökt att gå kort och önskat att du inte hade. Lockigt hår är knepigt, men med rätt tips, produkter och stil, kan en kvinna lära sig att omfamna dessa lockar!

Det finns några knep för att astora naturligt lockigt frisyr. Du kan bära ditt hår kort om du vill, eller få afew smällar skär in, och du behöver inte gå till en curl specialist. Hemligheten till allt detta ligger i att få en stor frisyr.

Välj en bra stylist

I åratal har jag rekommenderat kvinnor med lockigt hår för att hitta en stylist som specialiserat sig på att klippa lockigt hår. En tidigare frisör gång viskade till mig sin lilla hemlighet: om en stylist har naturligt lockigt hår, hon kommer att veta bättre än en rak hårig stylist hur man skär lockigt hår.

load...

Det är helt enkelt inte sant enligt New York City stylist och författare, Eva Scrivo. Hon skriver i sin bok "Eva Scrivo på Beauty" som en bra stylist kommer att vara skickliga på att skära alla texturer och hårtyper. "Det bästa sättet att hitta en bra stylist är att närma sig någon vars hår du beundrar och liknar i konsistens till din", säger Scrivo.

Lång trumf kort

Även om det finns några riktiga "regler" i skönhet, lockigt hår tenderar nästan universellt att uppföra sig bättre om det är tillåtet att växa längre. Det beror på längre hår tynger lockarna resulterar i mindre "sittpuff."

Och ändå finns det en punkt där långt hår kan vara för stor vikt vid dina lockar. Regelbundna trimscan hålla längd i perfekt område för att hitta en balans mellan för mycket sittpuff och inte tillräckligt med volym.

load...

Men du kan gå kort

Kommer du ihåg när actressKerri Russell avskurna hennes berömda långa, lockiga lås i "Felicity" och allmänheten gick ballistiska? Det visade sig att Russell var ett offer för en riktigt dålig frisyr (även om hon tyckte det).

Lockigt hår faktiskt kan se fantastiska kort, förutsatt att du får rätt cut. Tricket är att skära eller razoring i massor av lager och gallring ut håret så att det inte blir en stor fluff boll. Om du vill gå kortare, youcan. I själva verket kommer du att hitta massor av inspiration fromwomen som har vackra kort, lockigt hår.

Om dessa smällar

Den andra vanlig missuppfattning med lockar är att du inte kan njuta av smällar. Med undantag av super lockigt hår, kan nästan alla kvinnor bära smällar. Även korta lockigt lugg kan se lite daterad föreslår Scrivo att du be din stylist att skära några ansikte inramning rankor för några små lager.

Hon råder också mot vad hon kallar "mall bang" utseende. Det är då man räta din lugg och lämna resten av håret lockigt. Men med några tips onhow att blåsa torra smällar, kan de ser bra ut med dina lockar.

load...

Lager är din bästa vän

Lager kan verkligen göra en skillnad med lockigt hår. Stylist Nick Arrojo föreslår skär i långa lager för att låta dina lockar att flytta. "Du vill lockarna att vara full av våren och liv", säger han.

Eftersom det är så viktigt att "forma" lockigt hår, stylister ofta rakblad eller sax klippa lockigt hår när det är torrt. Det finns definitivt en teknik för att forma lockigt hår.

"Förmodligen den vanligaste misstaget som stylister gör med lockigt hår drar på varje avsnitt för mycket och sträcker ut under snittet, bara för att finna att formen ser mycket annorlunda än vad som var avsett när lockarna studsa tillbaka. Den 'hemliga' att skapa vackra och korrekta lockar är att klippa håret med mycket lite spänning. Varje erfaren och skicklig stylist vet detta" Scrivo skriver i sin bok.

Om din stylist drar för mycket på håret, helt enkelt be dem att forma med lite mindre spänning.

Läs också:

Dessutom, om du bär ditt hår lockigt och låt den lufttorka rekommenderar Scrivo du informera din stylist så att hon kan hålla lagren på toppen av huvudet längre. Varför? Lockigt hår luften torkar hårdare än vad det skulle göra om du föna det dagligen med hjälp av en diffusor. Denna lilla anpassning till din livsstil kan göra en stor inverkan.

Var inte rädd rakhyveln

Rakhyveln kan sätta skräck i hjärtat på varje kvinna, oavsett hennes hårtyp. Det är något om hur det fungerar på hår som verkar ohälsosamt, så det kan vara lite nervöst. Ändå insisterar Scrivo att i händerna på en skicklig professionell, kan en rakkniv ge dig "den bästa frisyr i ditt liv." Det är faktiskt helt lysande att minska tyngden av lockigt hår och kan göra underverk för att få ner fluff.

Hur att styla lockigt hår

Med rätt snitt, kan styling lockigt hår lätt. Om du föna håret, se till att använda en diffusor. Dock är det bästa du kan göra för att låta dessa lockar lufttorka. Simply cup och pressa lockar i handflatan var 15: e minut tills håret har torkat.

Kom också ihåg att alla lockigt hår behöver intensiv fuktgivande. Var medveten om produkter som innehåller alkohol, vilket kan torka ut dina lockar och djup tillstånd en gång i veckan. Om du uppmärksamma dessa små saker, kommer du att se stora förbättringar och kommer inte att bli störd av extra krångel (eller frizz).

Vissa stilar ser bättre ut på dig

Kvinnor med lockigt hår kan frossa i det faktum att vissa frisyrer ser helt enkelt bättre med lockar än de gör på någon annan. Ta den romantiska updo, till exempel. Bilden som kommer att tänka med dessa två ord är en hög med lockarna dras tillbaka och uppåt. Tillsätt några rankor (utan att gå alltför långt in på 80-talet), och det är fantastisk.

Halv-up, är halv-down frisyr också mycket romantisk och ser bra med lockigt hår. Du kan också enjoybig, spänstiga lockar, men du kan fortfarande behöver en stor pipa locktång för att dra bort det.

Du kan gå rakt

Om du vill ha rakt hår, har du några alternativ. Du kan få en professionell blow-out för super rakt hår eller vågor, eller så kan du torka håret rakt och sedan plattång det.

Funderar du på något lite mer permanent? Du kan prova controversialJapanese eller brasilianska keratin behandlingar för hår riktning. Och om du är riktigt vågad, en gör-det-självare och tight på kontanter, du kan även räta ditt eget hår hemma med hjälp av perm lösning. Var noga med att undersöka detta noga innan du prova det, dock.

Omfamna dessa lockar

År sedan, thenew York Timesfeatured en tunga i kinden kommentar till lockigt hår med titeln "Making Waves, med någon ursäkt". I artikeln, författaren Judith Newman utforskar sin kärlek / hat relation med henne naturligt lockigt hår.

Hon älskar det eftersom, som hon skriver, det är en slående del av hennes identitet och (kom ihåg, är denna tunga-i-kinden) "som har lockigt hår gör mig längre, mer litterär och bättre i sängen." Hon vet inte alltid att älska det eftersom resten av världen inte alltid håller med henne. I en lockig flicka värld, ibland verkar allas döende gå rakt.

Sanningen är, du ska bära din lockigt hår som du vill. Kanske ibland räta ut det och ibland låter det gå naturligt, det är ett val du har.

Inte alla kvinnor vill rakt hår. Och inte alla killar älskar rakt hår. Som Newman skriver i theTimes fick hon sitt hår rätade för en tidskriftsartikel och hennes man hatade det. ”Om utseendet de skulle för var uttråkad Suburban hemmafru, lyckades de”, sade han. Newmans lockar är allt annat än "suburban".

Lockigt hår är verkligen sexig hår. Du kan lära dig att älska det och räkna ut den bästa snitt och stil för ditt lås eller så kan bekämpa den, önskar att du var född med raka, frizz-fri flätor. Men tänk på alla de kvinnor födda med rakt hår som vill ha lockar! Vi är ofta avundsjuk på vad vi inte har, så omfamna vad du fick och det kommer att se fantastisk.

load...