8 tips för att lysa på

15 november 2018

Den datorgenererade irise ses i håret reklamfilmer är svårt att matcha i den verkliga världen, men även de mest svaga lås kan få en glans uppsving med rätt behandling.

"Precis som naglar har en skyddande nagelband barriär, så gör ditt hår, och nyckeln till ett hälsosamt lyster håller nagelbanden smidig", säger Michele Armstrong, regional salong utbildare för ULTA salonger.

Under ett mikroskop, ser smidig nagelband som ett tak med alla bältros liggande, men dag till dag styling, värmebehandling, och färg orsaka dessa bältros att lyfta. "Ljus reflekterar bäst av en slät yta, så en misshandlade upp nagelband betyder tråkigt hår", säger Robert Hallowell, som utformar kändisarnas hår i South Pasadena, CA.

load...

Här är några skönhetstips för glänsande hår att verkligen få håret att glimma.

Ät rätt

Hår är gjord av keratin, en form av protein, så att inte snåla på proteinfyllda magert kött, fisk, ägg, bönor och fettsnåla mejeriprodukter, säger Londonbaserade hårbotten och hår specialist Philip Kingsley, författare till The Hair Bibeln. Kingsley rekommenderar också att få massor av hälsosamma omega-3 fetter, som finns i lax, avokado, linfröolja, paranötter och mandlar. "Äta dessa kan öka hårets glans över tiden", säger han. Närings insatser tar tid räknar med att visa upp ett nytt glans i ca 6 månader.

Kom ren

Om du är en styling-produkt knarkare, måste du bannlysa uppbyggnaden för att få glänsande hår, som är en garanterad glans tryckare. En gång i veckan, använd en schampo som Pantene Pro-V Purity Clarifying Shampoo (4 €, apotek), eller prova detta tips från Hallo: En gång i månaden, tillsätt 1 msk bakpulver 2 matskedar ditt schampo. "The natriumbikarbonat tar bort alla envisa, klibbiga rester", säger han.

load...

Condition ofta

I själva verket gör det varje gång du schampo. Välj näringsrika formler med ingredienser såsom avokadoolja, olivolja och sheasmör som återfuktar och fyller i små sprickor i hårstrået. En försöka: Clairol Herbal Essences Fruit Fusions Hydrating Conditioner med avokado (3 €, apotek).

<

Hoppa över kallvattensköljning

Det finns ingen anledning att genomgå stora chill. "Kallt vatten kan hjälpa till att stänga porerna, men det påverkar inte håret nagelband på samma sätt", säger Kingsley. Försiktigt pressa och blot-inte gnugga-hår när du handdukstorka. "Vått hår är bräcklig, och någon friktion kommer rough upp nagelbanden", säger Armstrong.

Läs också:

Practice skadekontroll

Använd alltid en värmebeständig produkt på håret före torkning. Nya formuleringar försegla i glans och förhindra skador från super temperaturer. Försök Matrix Sleek Look Iron Smidigare (14 euro, salonger).

Tips ibland använda hårfön cool inställning för att torka håret.

load...

Få glansigt

Se till att din glans serum är vattenlöslig look för dimetikonol på etiketten. "Dimetikon, silikonpolymer känd för att skapa en glasartad effekt, inte skölj lätt om det inte är i en vattenlöslig form. Och om det byggs upp, så småningom torkar ut håret", säger Armstrong. Prova Redken Glass (14 €; Ulta salonger) eller Philip B. Shin Shine (25 €; Philip B).

Tips Sov på satin örngott för lika satiny hår. På natten, är den genomsnittliga huvudet 9 pounds av dödvikt, och friktion från gungade och svarvning lika med fuzz.

Pensla med de bästa

Galt-borst borstar (eller vildsvin borst med nylon) är överlägsna för utjämning hår och distribuera naturliga oljor. Plast har inte så mycket att ge och kan fastna och bryta hår, så anser dessa dyrare alternativ ett glansigt hår investering. Försök Frédéric Fekkai Classic galt borste (85 €, Sephora) eller Mason Pearsons Pocket Bristle & Nylon borste (57 €; Zitomer).

Tips

Hoppa de 100 penseldrag innan sängen. Det är en myt att du kan villkor håret genom att upprepade gånger strök hårbotten oljor ner i schaktet. "Din hårbotten skulle behöva vara mycket fet för att verkligen arbeta, och allt som tandborstning kommer beskatta håret", säger Hallo.

Recept för glansigt hår:

Hallo s vodka Mask halv avokado, skalade och urkärnade 2 msk vodka 2 msk honung 1 äggula I en liten glasskål, mäsk avokado, vodka, honung och ägg med gaffeln för att bilda en krämig blandning. Applicera på nyligen schamponeras, handduk-blottat hår. Låt verka i 30 minuter. Skölj väl i varmt vatten och sedan schampo och stil som vanligt.

load...