8 NEJ för att slappna av svart hår

13 november 2018

Majoriteten av svarta kvinnor räta sina flätor genom kemisk väg, vanligen genom tillämpning av en relaxer. Om du vill ha raka frisyrer, ger en relaxer du det alternativet utan oroande att håret kommer att återgå till sin naturligt lockigt / kinky konsistens om du fastnar i regn eller vill bada. Få din relaxer gjort på en salong, i händerna på en professionell du litar på, är det bästa sättet att gå om den här processen. Av olika skäl, vissa kvinnor gäller relaxers hemma. Om du hellre vill göra det själv, se till att du undvika dessa avkopplande no-no-talet!

Schamponering före

Innan öppning som relaxer kit och blanda dina kemikalier, fråga dig själv när var sista gången du schampon håret. Rengöring eller ens blöta håret och hårbotten innan du koppla kommer att leda till att bränna en gång kemikalierna tillämpas. Detta beror på att din hårbotten inte har haft tillräckligt med tid för att "vila" från stimuleras i sista schampo. Oavsett vad din vanliga rengöring rutin är inte schamponera håret minst en vecka innan en relaxer ansökan. Alltså, detta inkluderar skrapa hårbotten och / eller den tvivelaktiga praxis "lyfta mjäll." Med andra ord, när du vet en relaxer är i en nära framtid, lämnar hårbotten helt ensam.

load...

Glömmer att reda ut

För att en relaxer ska fungera måste den nå alla den nya tillväxten, eller allt hår om det är en jungfru ansökan. Kemikalierna kommer inte att kunna röra alla områden om det finns trassel eller mattor. Nu är detta inte tid att utföra en intensiv detangling session med en hel del att dra och rycka - som kommer att irritera hårbotten och leda till bränning. Istället arbetar via din nya tillväxt med fingrarna först. Du kanske vill prova det här natten innan touch-up så att hårbotten har en chans att vila. Efter en mild finger Detangle, använd en bred tand kam att arbeta endast genom håret. Bo utanför hårbotten så mycket som möjligt. Kamma igenom hela vägen till ändarna, men inte överansträngning ett avsnitt. Detangle och gå vidare.

load...

Att arbeta i stora avsnitt

Som med detangling kan relaxer inte täcka alla områden när du arbetar i stora bitar. Du bör arbeta snabbt, men grundligt. Använda svansen slutet av en fin tand kam för att försiktigt separata sektioner; inte skapar delar. Använd endast kammen att lyfta delar så att du kan tillämpa relaxer till ny tillväxt. Om ditt hår är detangled, bör du inte ha problem att separera små sektioner i 1-tums områden.

Läs också:

Överlappande kemikalier

Detta är en av de viktigaste problemen att undvika, men det är också en av de svåraste att få rätt. Även gränslinjen mellan den nya tillväxten och tidigare avslappnad hår kan vara självklart, det är fortfarande svårt att vara så exakt som du kan när du gör en relaxer endast på den nya tillväxten. Om du slappna av utan hjälp, är det särskilt svårt att undvika over på den bakre delen av huvudet. Inte bara bör du anlita hjälp för touch-ups, bör du försöka att besöka en professionell för när det är möjligt.

load...

Kamma Relaxer Genom

En del av den avkopplande processen utjämning kemikalierna på håret. Utjämning, inte kamma. Men vissa kvinnor insistera på håva en kam genom håret som de slappna av det. Detta kan leda till allvarliga brott. Använd endast fingrarna för att jämna ut kemikalier på din flätor.

Lämnar kemikalier för länge

Detta är en annan vanlig mistakeand en som enkelt undvikas. Varje relaxer kit ger tids rekommendationer, och du bör hålla sig till dem. Lämnar håret att bearbeta under en tidsperiod som är kortare än det rekommenderade ett är att föredra att lämna relaxer på längre än vad som föreslås. Ha en timer till hands; Detta är inte rätt tillfälle att ögongloben en klocka.

Inte använda neutraliserande

Det finns en anledning till att du köper relaxers i en låda: allt du behöver bör ingå. Viktigare än balsam eller mätsticka är den neutraliserande schampo. Du kan inte använda din vanliga schampo för att stoppa avkopplande processen. Om du gör, förväntar sig att se större brott och hår falla under de kommande dagarna och veckorna. En neutraliserande stoppar relaxer från att fortsätta att arbeta på håret och i huvudsak äta genom den. En av de frågor vissa kvinnor står inför är att en liten flaska av neutraliserande schampo är inte tillräckligt för sin långa och / eller tjockt hår. Om du rutinmässigt koppla av hemma, gör dig själv en tjänst och köpa en separat flaska av denna produkt på din lokala skönhet leverans.

Hoppar balsam

Gång relaxer och neutraliserande schampo är helt sköljas bort, inte hoppar över det kritiska steget med konditionering. Bearbetning din flätor platser stress på dem, och de måste återställas och behandlas väl efter avkoppling. Du kommer förmodligen att ha en liten flaska eller paket med balsam i relaxer kit, men känn dig fri att använda mer av vad du har på handen, inklusive en inpackning.

load...