8 bästa schampon för fet hår 2018 - feta hårlösningar

9 november 2018

Dessa plockar lämnar hårbotten känsla pipig ren.

Ingenting sätter sordin på en bra hår dag som fettbokstavligt talat. Om du knappt kan göra det genom arbete med håret ner på grund av dina oljiga trådar, har förmodligen undrade varför din flätor inte kan behålla sin studsa.

Fett hår kan orsakas av många saker, säger Jessica J. Krant, MD, MPH, hudläkare på Laser & Skin Surgery Center i New York. Ständigt färgning eller styling dina lås med värme kan amp upp fettet, eftersom smuts och olja tenderar att fastna i din skadat hår nagelband. Dina hormoner kan också en roll, och producerar för många androgener-en könshormon som också har kopplats till akne -kan överstimulera dina talgkörtlar (de som pumpar ut oljan).

load...

Men ditt schampo kan vara en brottsling också, säger hon. Medan sulfatfritt och färgsäkra schampo är definitivt mer skonsam mot håret, de inte alltid lämna din hårbotten pipig ren, vilket kan orsaka olja för att bygga upp på håret över tiden.

Du kanske har hört att tvätta alltför mycket kan faktiskt göra problemet värre, men det är en myt. ”I själva verket är aktiviteten hos talgkörtlar främst drivet av androgen stimulering kontra förekomsten av olja på ytan av huden”, säger Julia Tzu, MD, grundare och medicinsk chef för Wall Street Dermatology. ”Fysiskt ta bort överflödig olja är faktiskt det bästa sättet att motverka oiliness och ge välbehövlig lättnad för dem som lider av fet hud, så länge avlägsnandet inte leder till överskotts irritation på huden.”

load...

Din bästa insats? Tvätta håret regelbundet, men inte mer än en gång per dag med en av dessa plockar fett-fighting.

Även om detta schampo är mest känd för sin förmåga att bekämpa mjäll, kan det också hjälpa nix olja. ”Detta schampo innehåller salicylsyra, som tar bort överflödig olja från huden och exfolierar döda celler som leder till mjäll”, säger styrelse-certifierade hudläkare Joshua Zeichner, MD, chef för kosmetiska och klinisk forskning på Mount Sinai Hospital. Han rekommenderar att sjunga alfabetet medan tvätta håret (och sköljning när du är klar sång) för att säkerställa tillräckligt med tid har gått för produkten att göra sitt jobb.

Du har redan försökt kol produkter på tänderna och ansikte (och möjligen även din mat), så varför inte din hårbotten? ”Charcoal är extremt absorberande och kan bidra till att avlägsna överflödig olja från huden”, säger Dr Zeichner. Han tillägger att det är vanligt förekommande hos patienter med akne, och nu införlivas i schampon också. Denna formel använder kol som härrör från kokosnötskal tillsammans citron och grapefrukt oljor för att lämna håret känsla och lukta färskt.

Läs också:

load...

En schampo inte behöva torka. Detta alternativ från R + Co inkluderar kokosolja för att konditionera, trollhassel och rosmarin bladextrakt för att rena och avlägsna uppbyggd, och aminosyror för att lämna bakom en glänsande-inte oljig-finish.

När det är dags att komma till saken, leta efter klargöra schampo denna remsa mer olja och smuts från hår och hårbotten. Dessa kan vara för hård för att använda dagligen för vissa människor, men är perfekta dagliga schampo för andra. Två ingredienser som finns i det här alternativet Pantene, natriumlaurylsulfat och natriumlauretsulfat är vanligtvis bort från färgsäker schampo, men de gör ett bättre jobb för rengöring.

Visst, granatäpple och ingefära är bra på din tallrik, men de har också boons när det gäller skönhet. ”Granatäpple och ingefära har antiinflammatoriska egenskaper”, säger Dr Zeichner. Granatäpple olja är också rikt på linolsyra (som fet hud saknar), tillägger han, och forskning visar att vissa tanniner i granatäpple extrakt hjälper till att hålla talgproduktionen under kontroll.

Tack vare natriumlauretsulfat, kommer detta alternativ från Neutrogena förvisa någon uppbyggd kvar från torrschampo, hårspray och oljor på din hårbotten. Framtagen för alla hårtyper (även färgat lås!), Kommer dess tjock lödder komma in där för att djupt rengöra hårbotten. Dessutom är det utformat för att vara effektiva för att en gång per vecka användning så att du kan använda din go-to schampo resten av veckan. Bara experimentera med tvätt tills du hittar vad som fungerar bäst vissa människor behöver daglig tvätt, medan andra kan komma undan med att hoppa över flera dagar, säger Dr Krant.

Oavsett om ditt hår är rakt, vågigt, böjt eller tätt lindade, denna hårbotten lugnande schampo från Christophe Robin utnyttjar naturliga ingredienser liknande jujube bark och cherry blossom extrakt att absorbera överflödig olja, lugn irritation, och återfuktar hårbotten. Bäst används dagligen, kommer detta ljus och mild formel lämna dina trådar känsla silkeslen.

Salicylsyra gör återigen ett framträdande i denna rekommendation från Dr. Tzu, en mycket kraftfull ingrediens som riktar dina olja körtlar. Detta schampo kan hjälpa behandla hudåkommor som mjäll, psoriasis, eller till och med seborroiskt eksem, så det är fortfarande mild nog att använda på känslig hud.

load...