7 tips om att bibehålla friskt avslappnat hår

9 november 2018

Avslappnad hår, genom sin definition, genomgår kontrollerad skada för att räta ut det, men bibehålla detta hår på ett hälsosamt sätt som är möjligt med flera enkla steg. Om du inte för närvarande följande de flesta av dessa tips, kan håret inte är så hälsosamt som det kan vara. Allt hår bör bortskämd, men avslappnad manes kräver ännu mer speciell behandling på grund av deras behandlade natur. Se om dessa sju tips för att behålla friska avslappnad hår kan inte hjälpa dig att få dina raka flätor i den bästa formen möjligt.

Se en professionell för kemiska tillämpningar

Detta är vanligtvis där du kommer att spendera mest pengar för att upprätthålla avslappnad hår, men det är värt att investera i en betrodd stylist för touch-ups och / eller färg. De är licensierade av en anledning. Alltför många kvinnor (och barn och män) går runt i dag med skadat hår som är resultatet av hem behandlingar.

load...

Hitta en stylist som du litar på. Det kan inte vara lätt; du kan behöva prova flera salonger och få rekommendationer innan du hittar någon som du är nöjd med. När du hittar en professionell och bygga en bra relation med henne, skulle hon kunna ge dig råd om en lut eller utebliven lut relaxer är bäst för dig, som skär kommer de flesta smickra ditt ansikte och hur man tar hand om ditt hår på en daglig grund.

Vad gör du när avslappnad hår är overprocessed

Tillämpa relaxers till tidigare behandlade hår eller lämnar kemikalier för länge är två av de vanligaste misstagen som görs när det gäller att räta ut. Medan hem kit är lättare att använda än någonsin och billigare än att ha en professionell tillämpa behandlingar, dessa produkter gör det också enkelt att overprocess håret. Inte väntar den rekommenderade tidsramen mellan touch-ups är en annan riskabelt relaxer drag.

load...

Konsekvent tillämpa uträtning kemikalier tidigare behandlade håret så småningom kommer att leda till skador, brott och eventuell permanent håravfall. Även om du måste använda egna relaxers, har en pålitlig vän hjälper dig med tillbaka delar av håret när det är möjligt. Ännu bättre, men spara dessa pennies och se en stylist för denna uppgift.

Välja låg eller ingen-värme styling

Strykjärn och locktänger är mycket bekvämt, men daglig användning kommer så småningom att leda till torrhet och skador. Värme verktyg är bra för tillfällig användning, men försök att komma in i vanan att låg eller ingen värme styling när du kan. Exempel på styling tekniker som inte kräver en hel del värme är:

Läs också:

Också prova någon av dessa frisyrer som inte behöver ha ändar "stötte" eller böjda:

load...

Wrap och skydda på natten

Inte bara att linda håret på natten spara tid på morgonen, men det skyddar också dina känsliga flätor under sömnen, särskilt om du lägger in ett extra skydd i form av en silkeslen hår lock eller örngott. När du forma håret med formen på huvudet, du bevara kropp och volym i en lättskött sätt som kräver absolut ingen värme. Du behöver inte "bump" din slutar med curling eller plattång, så denna heatless inställningsmetod är skonsam mot den mest känsliga delen av din man.

Skick regelbundet

Relaxers skala bort en del av hårets naturliga oljor under processen för riktning; ersätta fukt är viktigt att hålla håret i gott skick. I stället för fet, vaselin-lastad produkter som inte faktiskt återfuktar håret utan endast päls det förlita sig på god kvalitet balsam och hudkräm för att upprätthålla rätt fuktnivåer i din flätor. Följ varje schampo med en sköljs ut balsam och djupa skick två till fyra gånger per månad, beroende på ditt hår behov.

Trim behov

Ändarna på håret kan bli överdrivet torr om de inte vårdas på rätt sätt. De är de äldsta och mest ömtåliga delar av håret och de måste behandlas med stor försiktighet. Men de är inte kommer att vara för evigt och det är bättre att bli av med kluvna och torra ändar förr snarare än senare. Om du rutinmässigt skämma bort håret och observera andra god praxis, måste du trimma mindre ofta än någon som strykjärn dagligen eller aldrig djupa förhållanden.

Bär skydds stilar

Varför skyddande stilar såsom Chignons, updos och flätor? Eftersom dessa frisyrer hålla håret s hamnar och utom synhåll, vilket tillåter dem att behålla fukt, och det i sin tur leder till mer hår retention. Även om ditt mål är inte att växa hår ner ryggen, väl återfuktad ändar är fortfarande viktiga, eftersom de passar in i en övergripande sund hår. Detta är inte att säga att din man måste alltid vara upp och utom synhåll; Trots allt, om du har långa, friska, rätade lås, en del att njuta av dem visar dem, eller hur? Men om du börjar lägga märke till att dina ändar verkar torrare och / eller söker värre för slitage, sedan införliva flera skyddande stilar i din vanliga utseende.

load...