7 revitaliserande hårmask recept för skadat hår

15 november 2018

Kerastase gör en fenomenal hårinpackning för skadat hår, men det är dyrt. Varför spendera pengar på en mask, när du kan göra din egen med hjälp av grundläggande ingredienser som är tillräckligt bra för att äta?

Dessa hemlagad hår mask recept är bra för lugnande och reparera nagelbanden skadade från hårfärgnings, uträtning, verktyg såsom platta-strykjärn eller locktänger, eller klor och saltvatten. Maskerna fungerar på alla hårtyper, inklusive grov, burrigt, torr, fet, fin och vågigt hår. Det bästa är att ingredienserna redan kan vara i ditt kök.

load...

För bästa resultat, applya hårinpackning en eller två gånger i veckan. Varje mask är mest effektivt om du låter det sitta i minst 15 minuter under en duschmössa innan du tvättar bort det.

Varm olja behandling för torrt hår

En varm olja behandling är en riktig behandling för torrt, grovt, oljig, eller skadat hår. Du kan använda någon olja, men skadat hår verkligen kan dra nytta av mandelolja, extra virgin kokosolja, eller avokadoolja. Håll behandlingen enkel (värma upp din favorit olja) eller går alla ut genom att tillsätta droppar eterisk olja, vissa infused örter och varma handdukar.

För att hålla håret friskt, använd denna wrap en gång i månaden. Du måste schamponera håret minst två gånger för att ta bort all olja. Det kommer att torka krispigt om det inte tvättas ut ordentligt. Men effekterna är värt det.

load...

Mjölk och honung mask för skadat hår

Mjölk och honung underverk på sprött, skadat hår som tenderar att vara tunn och lätt tyngs av tunga balsam och olja behandlingar. Detta recept använder båda dessa ingredienser för att återställa hårets vitalitet.

Ingredienser

Använd grädde om du har grovt hår, låg fetthalt lättmjölk om du har fint hår, och helmjölk om du har normal hair.If du använder lättmjölk, tillsätt 1 tsk mjöl till tjockare mask eller det kommer inte att stanna i håret.

Hur man använder det

 1. Värm upp mjölk i mikrovågsugn så det inte är för varmt vid beröring.
 2. Tillsätt honung (och mjöl, om du använder) och rör om tills det är helt upplöst.
 3. Häll över torrt hår, massera det att se till varje tråd är täckt.
 4. Placera en duschmössa över håret och låt den stå 15 till 20 minuter.
 5. Skölj ut och schampo som vanligt.

Banan och olivolja mask för skadat hår

load...

Banan och olivolja mask är perfekt för att återställa skadat hår. Oavsett om dina lås lider av kemiska, värme, klor, eller solskador, kan detta göra underverk.

Bananer kommer bidra till att balansera pH-värdet i håret och innehåller en aminosyra som tillför styrka. Olivoljan ger i välbehövlig fukt. Om du använder det en gång i veckan, bör du se en enorm skillnad i ditt hår hälsa.

Extra virgin kokosolja

Läs också:

Extra virgincoconut olja är en ingrediens du vill ha i ditt badrum hela tiden. Det kan återfukta torrt hår på vintern, reparera skadade nagelband, och ge dina flätor en vacker glans. Det är också ett utmärkt sätt att återfukta ditt ansikte.

Du kan använda kokosolja ett par gånger i veckan i stället för balsam. Enkelt skopa upp 2 matskedar i handflatan och arbeta in den nedre 2/3 av håret efter schamponering i duschen. Lämna det på medan du rakar eller tvätta kroppen, skölj sedan ut det.

Om du tycker att det är helt enkelt för fet, följa upp det med en annan schampo. Tänk på att en liten kokosolja går långt, så justera mängden du använder för att matcha hur mycket hår du har.

Jojoba olja

Jojobaolja är en annan stor olja för att hålla i badrummet för ditt hår. Det är lätt att hitta på nätet och naturliga mataffärer och har fantastiska läkande egenskaper för skadat hår. Det är en snabb lösning som du kan använda ett par gånger i veckan.

Ägg och majonnäs hårinpackning

Den ultimata hårinpackning kan vänta i ditt kylskåp. En mask gjord med något annat än äggulor och majonnäs kan omedelbart de-frizz skadat hår. Receptet är så enkelt, att det finns ingen anledning till varför du inte ska ge det en chans.

Ingredienser

Om du har en hel del hår, kan du behöva fördubbla detta.

Hur man använder det

 1. Separera äggulorna av 2 ägg från sina vita.
 2. Vispa äggulorna med en matsked majonnäs.
 3. Placera masken på botten 2/3 av torrt eller fuktigt hår.
 4. Sätt en duschmössa över huvudet och låt det sitta i minst 15 minuter innan du tvättar ut.

Avokado och olivolja hårinpackning

Avokado är otroligt fuktgivande för skadat hår. När frukten kombineras med olivolja, gör det till en otrolig hår mask. Detta är bäst när det lämnas under en halvtimme, så förbereda en kopp te eller njuta av din favorit avkopplande aktivitet medan du väntar.

Ingredienser

Hur man använder det

Om du har fett hår, inte gäller blandningen till hårbotten, krona, eller de första par inches av dina rötter. Det kommer bara att öka oljor.

 1. Mash Up en avokado med 1 eller 2 matskedar olivolja.
 2. Separat torrt hår i fyra sektioner (två upp, två ner).
 3. Använd en bakelse borste för att tillämpa themixture till varje avsnitt av hår, med början längst ner. Du kanske behöver tohave en vän hjälp med denna process.
 4. När hela huvudet är täckt, sätta på en duschmössa och vänta i 30 minuter.
 5. Skölj i duschen och schampo med ett milt schampo. Avsluta med konditionering håret lätt.

load...