6 grooming tips för att göra ditt hår ser tjockare 2018

14 november 2018

Det är det här vanlig missuppfattning att när du får gallring hår, är det dags att dike din nuvarande frisyr för en super-kort stil som crewcut. Det kunde inte vara längre från sanningen. I själva verket finns det ett antal olika tekniker som du kan använda för att ge håret en fylligare och tjockare utseende. Innan du tillgripa ändra utseende eller bära en keps allt offentligt, prova några av dessa tips hårvård.

1. Håll håret rent

När håret blir smutsiga och fet, börjar det att klumpa ihop och ligga platt. Och om du har gallring hår, kan detta skapa en hel del luckor i håret. Av denna anledning är det en bra idé att alltid hålla håret rent så att du kan dra nytta av en tjockare utseende. Med hjälp av en mild DHT blockerar schampo dagligen borde göra susen. Se bara till att använda en hög kvalitet schampo som är fri från starka kemikalier som dietanolamin (DEA), trietanolamin (TEA), och parabener som kan skada håret. Och om du är benägna att ha en kliande hårbotten, kanske du vill prova en typ av schampo med pyritionzink som aktiv ingrediens - det har varit användbar vid behandling av ett antal olika hårbotten villkor, inklusive mjäll.

load...

2. Style håret med fingrarna

Om du bär en frisyr som ser bra ut när formaterad något messily, bör du överväga att göra bort din borste eller kam och med hjälp av fingrarna i stället. I stället för att tvinga håret att ligga platt som kammar, fingrarna kan ge håret lite mer hiss så att det ser ut som det är tjockare än det är.

3. Använd en havssalt sprut

Du kanske har märkt att tillbringa en dag på stranden kan göra underverk för ditt hår. Det beror på att saltvatten är bra för att öka volymen på håret när det används med måtta. Men eftersom de flesta av oss inte kan göra det till stranden varje dag, kan vi föra havet till oss med havssalt spray. Bara spritz lite på håret och titta på när det blir fylligare och lättare att stil. Kom bara ihåg att exponering för alltför mycket salt vatten kan faktiskt torka ut håret, så se till att hålla återfuktad och skyddas med balsam också.

Läs också:

4. Gör en ny styling agent

Många av de populära stylingmedel på marknaden, som gel och vax, arbete genom att antingen klumpar håret tillsammans eller att tynga ner det. För killar med tjockt hår, detta inte innebära några problem. Men om du har gallring hår, kan detta utsätta olika luckor i din hårbotten. Om du är på jakt efter en bra produkt som kommer att hålla håret på plats och ge göra ditt hår ser tjockare, prova mousse. Den är utformad för att lägga till lite hiss till håret så att det ser tjockare än det är. Om du är osäker på hur effektivt mousse egentligen är, ta en titt på de stora frisyrer från 80-talet. Bara inte replikera dem!

load...

Om mousse är inte din sak, ge styling klistra ett försök i stället. Tänk på det som ett mellanting mellan pomada och hår grädde. Det ger håret en lätt grepp utan att orsaka klumpar eller göra ditt hår ser fet. Detta gör det perfekt för alla som letar efter en stylingprodukt som är subtil och effektiv.

5. Föna håret

Föning är perfekt för att ge håret lite studs och lite extra volym. Bara vara noga med att inte spränga den med för mycket värme, annars kan du skada ditt hår. Det bästa sättet att föna håret är att göra det på den lägsta värmeläge.

6. Välj en snygg frisyr som arbetar med tunt hår

Om du har funderat på att byta upp din frisyr, kan du lika gärna gå med något som skapar en illusion av att du har en tjock hår. Två av de mest eleganta frisyrer ut, sidodelen och underskärningen, råkar både vara bra för att lägga till ett extra lager av tjocklek håret. Och om du går för något lite längre, prova en frisyr som ger dig en frans så att du kan dölja någon gallring runt hårfästet.

load...

Som ni ser finns det ett antal olika sätt att lägga till mer volym till håret utan att göra några extrema förändringar. Och kom ihåg, om du sysslar med håret gallring, det finns ett antal olika behandlingsplaner tillgängliga som kan hjälpa dig att bromsa eller stoppa effekterna av manligt håravfall så att du kan hålla samma hår för många år framöver.

load...