6 äppelcidervinäger har fördelar för ditt hår

14 november 2018

Applicera en gång i veckan för salong-värdig resultat.

Äppelcidervinäger (ACV) har en bit av ett rep på internet, du kan använda den som en hud tonic, en naturlig rengöringsmedel, matsmältning regulator, och även som en potentiell viktminskning stöd. Det är den ultimata gör-it-all ingrediens, och även om du inte behöver det i köket finns en annan anledning att bunkra: äppelcidervinäger kan vara ett elixir för ditt hår.

load...

”Äppelcidervinäger är en av de bästa rengöring och balansering behandlingar för hår”, säger NYC kändis frisör Netty Jordan. Det är allt tack vare sin sura natur som hjälper äppelcidervinäger exfoliera torra flingor från hårbotten, avlägsna rester och öka glans, säger styrelse-certifierade hudläkare Anna Guanche, MD.

Utnyttja fördelarna med äppelcidervinäger för ditt hår är lite mer komplicerat än upending en flaska det över huvudet under en dusch. Här experter dela de bästa sätten att använda den tillsammans med några rekommenderade produkter.

Återställa hårbotten pH

Varför hårbotten pH materia, ändå? Enligt en tidigare studie i International Journal of Trichology högre alkaliskt pH schampo har desto högre hårbotten pH vara, vilket innebär att håret är mer benägna att drabbas av nagelband skador, frizz, och en torr, irriterad hårbotten. Syran i äppelcidervinäger motverkar alkaliskt pH, bidrar till att förbättra din hårbotten hälsa.

load...

Att balansera din hårbotten pH, besök dp HUE Äppelcidervinäger Salt Scrub rekommenderar Debra Jaliman, MD, styrelse-certifierad NYC hudläkare, biträdande professor i dermatologi vid Icahn School of Medicine på Mount Sinai och författare Hud Regler: Trade Secrets från en Top New York hudläkare.

”Denna scrub hjälper försiktigt exfolierar hårbotten, vilket i sin tur kommer att främja hårväxt och friskare hår”, säger Dr Jaliman, notera att skrubba övriga ingredienser-Himalayan havssalt, olivolja, och antioxidanter såsom vitamin E och polyphenols- är alla närande och välgörande för håret.

Ta bort produkten uppbyggd

Om du använder produkter på håret-dagliga schampo och balsam, hårspray och geler, mousse och skum-några små rester från sådana produkter kvar på din hårbotten och hår, vilket trådar att se tråkig och livlös. ”Ett av de enklaste och billigaste sätten att bli av med detta [rest] ackumulering och återställa livet till dina lås är att använda äppelcidervinäger”, säger Felix Fischer, en NYC-baserade kändis frisör.

load...

Juliene Featherman, frisör och ägare av juju Salon & organiska i Philadelphia, PA rekommenderar detta DIY äppelcidervinäger tonic till kunder:

Ingredienser:

Steg:

1. Blanda äppelcidervinäger och vatten i en gammal schampo flaska.

Läs också:

2. Skaka att kombinera.

3. Shampoo hår som vanligt.

4. Handduk torkar håret, sedan använda äppelcidervinäger tonic hela håret från rot till topp.

5. Låt sitta i några minuter.

6. Skölj noga och skick.

Hydrate fysisk eller lockigt hår

Vem som helst med lockigt hår vet att det kan vara lite av en utmaning, som utgör perfekta lockar en dag och en tum djup lager av frizz nästa. Lockigt och naturliga hår tenderar att vara mycket torr och fuktgivande produkter kan tynga trådar. Äppelcidervinäger sköljningar är super bra för dessa hårtyper, säger Jordan. ”The äppelcidervinäger kommer naturligtvis avlägsna uppbyggnad medan infusion hår med hydratisering och försegling ned det yttre skiktet av håret. Denna behandling kommer inte att tynga de neutrala fibrerna som andra masker konditione ”, säger hon.

Ge dina torkade trådar relief och återställa naturliga curl mönster-är lätt. Börja med att tvätta håret med en sulfatfritt schampo, säger Jordan. Då rekommenderar hon sköljning med en produkt som innehåller äppelcidervinäger. Du kan använda tonic recept ovanför eller Jordaniens plocka, Pureology Vinäger Hair Rinse. Låt verka i två till tre minuter, skölj sedan och villkor för ren, glänsande hår.

Förebygga eller behandla en torr, irriterad hårbotten

Tack vare sina antibakteriella och svampdödande egenskaper, kan äppelcidervinäger hjälpa om du plågas av mjäll, en hårbotten uppbyggd som uppstår när det finns för mycket jäst närvarande på fet hud, säger Dr Jaliman. Använd Featherman s DIY äppelcidervinäger sköljning för att undvika mjäll. Fischer rekommenderar också John Masters Organics Herbal Cider Hair Clarifier och färg Sealer.

Återställa glans

Vi vill alla att schampo kommersiella hår omfattande, frizz-fri, och full av lyster. Tillämpa äppelcidervinäger slätar ner hårstrået är nagelband, säger Dr Guanche. Resultatet? Glänsande, slät hår utan frizz och råhet. Fischer rekommenderar att göra en äppelcidervinäger behandling skölj varje söndag för att prep håret för den kommande veckan. Blanda en tredjedel kopp äppelcidervinäger med två koppar vatten. Kombinera med lite schampo för din första tvätten, skölj och skick som vanligt.

Förhindra håravfall

Är äppelcidervinäger hjälp för håravfall? Dr. Jaliman tänker så, eftersom ACV är så mycket fördelaktigt för sammansättningen av hårbotten. ”En frisk hårbotten är nyckeln till att hålla håret friskt och förhindra håravfall. Äppelcidervinäger hjälper till att hålla din hårbotten skyddas av avvärja bakterier och hålla en balanserad pH-nivå ”, säger hon.

För hårbotten hälsa, rekommenderar Dr. Jaliman blanda tre till fyra matskedar av äppelcidervinäger med en kopp vatten i en sprayflaska. Tillämpa den på hårbotten och massera in, låta blandningen stå i 10 till 15 minuter före schamponering. ”Massera kommer att bidra till att öka cirkulationen och stimulera hårväxt,” Dr Jaliman säger.

load...