5 tricks för att hitta en frisör som passar din personliga stil

15 november 2018

Att hitta rätt frisör är som att komma över den heliga Graal. Det betyder att du har hittat någon med omfattande hår kunskap som vet hur man arbetar hårklippnings så exakt som en kirurg använder en skalpell. Och de är också förmodligen kul att vara runt. Idag ska vi titta på några av de saker som sätter en stor barberare bortsett från en medioker en, så att du får en förstklassig frisyr varje gång.

Lösa in barbershop tradition

Om att gå till barbershop är en ny erfarenhet för dig, kommer det att finnas några märkbara skillnader från könsneutrala salong. Till att börja med är barbershop mer än bara en plats där du får ditt hår cut. Det är en plats för killar att umgås och chatta samtidigt få en snabb frisyr och rakning. Det är också mycket bättre än din run-of-the-mill butikskedjan, eftersom du tenderar att se samma frisörer på regelbunden och de lär känna din hårtyp och hur du vill ha det skär. Och som en extra bonus, är frisörer inte om hår i allmänhet, de är specialiserade på män hår. De har en mängd kunskap om hur * håret * ska se ut.

load...

Så, vad ska du hålla utkik efter när shoppa runt för en frisör?

1. Hitta en frisör som ställer frågor

Du vill lita på håret till någon som är i stånd att ge dig exakt vad du letar efter. Och en barberare som bara bygger på siffror Guard är förmodligen inte den typen av person. En bra frisör kommer att vilja ta reda på exakt hur du vill att ditt hår att se, vad man vill om ditt hår, och vad du önskar att du kunde ändra om din nuvarande stil. På så sätt kan de avgöra det bästa tillvägagångssättet vid kapning håret, samt hjälpa dig att välja rätt typ av stylingprodukt för din frisyr. I grund och botten vill du någon som är i stånd att ta tid och lära sig mer om dina förväntningar för att ge dig den stil du föreställa.

load...

2. Din frisör bör be om återkoppling

Din tid på barbershop bör inte vara ett in-och-ut prövning. En bra frisyr eller raka kan inte forceras, och din frisör bör ta sig tid att fråga dig vad du gillar eller inte gillar om hur håret väsen cut. Kanske är det inte tillräckligt kort på sidorna, eller om du inte gillar det cowlick på baksidan av huvudet. Din frisör kan sedan göra justeringar så att du inte hamna gå hem med en subpar frisyr.

Läs också:

3. Ge honom en provkörning

Om du funderar på att försöka en barberare men känner sig illa till mods om att lita en ny kille med håret, börja små. Istället för att ha håret helt göras om, har barberaren forma upp, räta hårfästet, eller gör din skägg lite snyggare. Alla barberare som är skicklig med klippare och en sax kan göra detta i sömnen, och om han fumlar genom processen så är det en stor röd flagga. Och eftersom du bara få håret format upp, du behöver inte oroa dig för några större förändringar i ditt utseende, om han är subpar.

load...

4. Leta efter sociala medier profiler

Dessa dagar, de flesta företag har en närvaro på Facebook och Instagram. När du söker runt din stad för frisörsalong, också försöka hitta dem på sociala medier. Det kommer att ge dig en möjlighet att se några av deras före och efter bilder så att du kan få en bättre uppfattning om hur skicklig de är.

5. Ställ frågor som rör hår

Din frisör bör veta en sak eller två om hår, annars är han bara en glorifierad haircutter. Se till att ställa frågor om hur man ska hantera ditt hår, hur ofta du behöver för att få en underhålls snitt, och vilka produkter som fungerar bäst med ditt hår textur och stil. Om frisör inte vet svaret på dessa frågor, han förmodligen bara har specialiserat sig på att ge Flattops och buzzcuts, och det är inte killen som du vill ta hand om ditt hår.

Det sista ordet om frisörer

Gå till en frisör handlar om mer än att bara få en frisyr och rakning, det är också om upplevelsen. Du vill hitta en frisör som du slog bort det med, annars är det lika konstigt och besvärliga som att gå till de walk-in salonger. Med det sagt, du vill inte heller gå till en frisör som är för populär, särskilt om han kör en enmansföretag. Det innebär att du kan vänta en evighet att få fräschas upp.

Kom ihåg att det finns gott om anständiga frisörer ute, men en exemplarisk en ganska fångsten. Var inte rädd för att shoppa runt tills du hittar en barberare med den kompetens och personlighet som passar dig bäst.

load...