5 tecken en relaxer skadar ditt hår

13 november 2018

Många kvinnor älskar utseendet och enkel styling de likställa med avslappnad hår. Istället för att bekämpa luftfuktigheten med en press och curl, tycker de rätade flätor som stannar på det sättet. Medan en välskött relaxer kan ge mångsidighet och enklare underhåll, kan en dåligt gjort relaxer orsaka irreparabla skador. Tyvärr har vissa varningssignaler accepteras som par för kursen. Om du upplever något av följande under eller strax efter en relaxer behandling, kanske du lider skada på håret och / eller hårbotten.

Home relaxer kit erbjuder överkomliga priser och bekvämlighet, men också bjuda in utrymme för misstag. Även professionella stylister kan göra misstag när det gäller att tillämpa kemikalier. Det bästa sättet att förhindra relaxer skador (och potentiella håravfall) är att besöka en betrodd pro som vinster ditt hår och hårbotten hälsa framför allt annat. Annars finns det en risk att du kommer att uppleva någon eller alla av dessa problem.

load...

Brinnande

Vissa kvinnor tror att "skönhet är smärta", men det betyder inte att vara sant. Det definitivt inte bör gälla för den brännande känslan vissa kvinnor känner från relaxer kemikalier. Tro inte att smärtan inträffar endast när en relaxer är kvar för länge. Din hårbotten kan vara känslig för en viss formulering, och lämnar den på i ens den minsta tidsperioden kan orsaka svår smärta.

Alltför många kvinnor väntar bränningen, tror håret kommer att visa sig rakare ju längre de kemikalier stannar på. I många fall är ben rakt hår helt enkelt overprocessed. Ignorera tidsramen instruktioner är ett recept för potential och permanent katastrof. Så snart du känner stickningar från en relaxer ansökan, skölj med rikligt med vatten. Se till att det är ljummet, så att du inte upplever ännu mer brännande. Ännu bättre, inte vänta på en relaxer till "pirra". Burning är inte normalt.

load...

Sår på hårbotten

Tillsammans med brännande, kan du uppleva sår på hårbotten snart efter att få en skadlig relaxer. I vissa fall kan sår sekret vätska och / eller skorpa över. Detta är ett allvarligt tecken på skador som kan leda till infektion och / eller permanent håravfall.

Återigen, kan du utveckla sår på grund av en reaktion på kemikalier, oavsett hur länge de är kvar på huvudet. Du kan vara allergisk eller relaxer kan vara låg kvalitet (en annan anledning att se en stylist eftersom de har professionella produkter till sitt förfogande). Alla relaxer som orsakar ett avbrott i huden har gått för långt.

Läs också:

Gallring

Tunt hår är ibland oundvikligt, men oftast bara i fall av genetik eller naturligt åldrande. Vissa kvinnor plågas av fint hår på grund av ärftlighet, men andra lider av håravfall från relaxer skador. Over är en viktig orsak till håravfall. Fortsätter att tillämpa kemikalier redan tunt hår eller skadade folliklar kan så småningom leda till skallighet. Istället för att försöka koppla håret så rakt som möjligt, vilket ofta leder till halta flätor som inte håller en stil väl, minska den tid du lämnar relaxers på. Du kommer att ha mer kropp och volym, och minska risken för skador.

load...

Brott

Om det verkar som håret inte växer, är det möjligt att det är att bryta i samma takt (eller snabbare än) den växer. Om du inte har en pålitlig och erfaren partner för att hjälpa dig att använda en relaxer, är det svårt att göra ett bra jobb på baksidan av huvudet. Överlappande är vanligt och leder till brott.

Identifiera brott är inte alltid lätt eftersom vi kasta normalt hår varje dag (allt mellan 50-100 är vanligt). Om du ständigt hitta korta hårstrån som ligger runt efter styling är detta förmodligen gå sönder i stället för att kasta. Tillsammans med avkopplande, kommer du antagligen att uppleva mer sönder om du inkluderar värme styling i din vård rutin.

Torrhet

Relaxers är utformade för att bryta disulfidbindningar i håret, så till sin natur, orsakar de skador. Eftersom hårstrået genomgår en sådan förändring, det är svagare än friska, naturligt hår (alla naturliga hår är inte hälsosamt). Det är inte så lätt att hålla fast vid fukt, så torrhet är ofta ett resultat. Lägg det faktum att avslappnad kvinnor ofta hålla sig borta från vatten tills deras nästa schampo och skick session, och det är klart att kemiskt rätas hår inte kan få all fukt den behöver.

Detta i sin tur leder till torrhet. Olje sheens, sprayer och lotioner egentligen inte lägga fukt; de är utformade för att hålla den i, men håret måste vara fuktig innan du lägger produkter. Annars de bara sitta på toppen av hårstrået och hjälpa till att hålla fukten borta.

load...