5 tecken på gallring hår män bör titta på i deras 20-talet

10 november 2018

Håravfall är något som händer med de flesta män någon gång i tiden. Trots att de flesta av oss har en liten chans att hålla samma hår hela våra liv, vi fortfarande fast vid idén att håravfall inte kommer att hända med oss. Tyvärr gör detta förnekande det svårare att stoppa manligt håravfall från att hävda de flesta av våra hår.

Vi vägrar att acceptera tecken på håravfall och lever i ett konstant tillstånd av vanföreställning tills det kritiska ögonblick som vi ser på oss själva i spegeln och märker att halva vårt hår är borta.

Vill du veta varför det är svårt att behandla den genomsnittliga killen i 20-årsåldern för håravfall? Eftersom de flesta människor har svårt att tro att manligt håravfall drabbar unga vuxna.

load...

Föreställningen att bara medelålders män upplever skallighet är inte bara falskt, det är skadligt. Det orsakar 20-åriga män att känna självmedveten om sitt håravfall, vilket innebär att de flesta av dem vägrar att konfrontera det faktum att deras hår är gallring. Acceptera denna verklighet är det första steget mot att förhindra håravfall från att accelerera och förvärras.

För att förhindra håravfall, män måste vara proaktiva

Den goda nyheten är att håravfall är helt behandlingsbar så länge du fånga den tidigt. Av denna anledning är det viktigt att män har möjlighet att upptäcka tecken på gallring hår så att de kan börja ett behandlingsprogram som stoppar manligt håravfall. Här är några tecken på håravfall män i alla åldrar ska vara på jakt efter:

load...

1. Vikande hårfäste

Detta är förmodligen det vanligaste tecknet på att håret börjar tunna ut. Den vikande hårfäste börjar oftast ut som något litet - kanske håret runt tinningarna blir lite tunnare än resten av håret eller din panna är en centimeter längre. Först är det inte så stor grej. Men när du lämnar vikande hårfäste okontrollerat, vanligtvis fortsätter att växa tills det skapar en stor M-form mönster i håret.

Om du vill veta mer om spotting de olika stadierna av manligt håravfall, ta en titt på Norwood skala.

Läs också:

2. Det finns mindre hår i din krona område

För några år sedan, var håret så tjock att vi knappt kunde se hårbotten. Men i dessa dagar, bena håret lämnar en märkbar lucka som alla kan se. Detta beror på att du har förlorat en del av håret i din krona område, effektivt att förlora en del av ditt hår volym. Problemet är att man aldrig riktigt vet hur mycket gallring som kommer att hända. För vissa män, kan det bara vara lite kasta. För andra kan håret fortsätta gallring tills det finns stora kala fläckar.

load...

3. Ditt hår inte håller sin stil på samma sätt

Låt oss inse det, det finns bara två skäl till varför håret inte styling på samma sätt som används för att: du sätta relaxers eller olika hårvårdsprodukter i det, eller om du har förlorat så mycket hår att det sitter annorlunda på huvud. Om du har problem med att få den frisyr som du alltid har haft, kan du förlora mer hår än du tror.

4. Du märker hår kringspridda

Även om det är sant att vi alla skjul hår, om du upplever manligt håravfall kan du förvänta dig en mycket mer hår att falla ut. Kontrollera dina kammar, hårborstar, dusch avlopp och örngott för hår. Om du ser mer än de vanliga delarna ligger omkring, du förlorar ditt hår.

5. Din hårbotten är benägen att solbränna

Fördelen med att ha ett tjockt hår är att toppen av huvudet förblir skyddad mot UV-strålar. Men när håret börjar gallring och du börjar förlora detta skydd, hittar du att din hårbotten är mer mottagliga för solbränna. Om du inte spendera mer tid utomhus än vanligt och hårbotten blir mer känslig för solen, kan du förlora en del av håret.

Behandling för gallring hår män kan använda

Det är viktigt att du håller utkik efter dessa tecken så att du kommer att kunna upptäcka håravfall innan du förlorar det mesta av håret. Den goda nyheten är att det finns ett antal av behandlingsplaner tillgängliga som kan stoppa och i vissa fall till och med vända håravfall. Skapa en regim fylld med hälsosamma livsmedel, biotin kosttillskott och kliniskt testade läkemedel som minoxidil och finasterid kan vara din bästa insats för att stoppa håravfall.

load...