5 sätt att stoppa hårbrott nu

13 november 2018

Hår brott kan variera från inte-så-Bad Ring 9-1-1. Några faktorer som bidrar till brott är utanför din kontroll, men många av orsakerna hår sönder leder direkt tillbaka till vad vi gör för våra flätor på en daglig basis. Medan stoppa brott helt kan ta lite tid och allvarliga TLC, kan du ofta minska det ganska snabbt genom att öka din hårvård spel.

Trimma din ändar

För vissa kvinnor, lika trimning skärning, vilket kan såväl lika "Nej tack." Gjort rätt, bara en trim bort återvändsgränder, inte hela bitar av hår. När du trimma proaktivt, minskar du risken att dina ändar blir så torrt och sprött att ett snitt blir nödvändig. Kvinnor som lider av kluvna toppar måste skära bort dem innan de bryter ut på egen hand. När kluvna toppar komma ur kontroll, resor de upp hårstrået, vilket gör en allvarlig snitt mer sannolikt. Istället varför inte trimma botten 1/4 till 1/2 tum hår var två till tre månader? Trim är jämnare och mindre traumatisk än nedskärningar som måste göras.

load...

Köp Tweezerman styling sax på Amazon

Borsta inte håret i vått tillstånd

Säg "nej" till att borsta håret när det dyblöt. Svart hår är redan bräcklig - när det är vått, det är i sitt svagaste tillstånd. Det går bra att kamma igenom håret medan våt; i själva verket är det ideala tillståndet att kamma när det är mättat med balsam. Men borsta våt svart hår med en borste sträcker det ibland till point-of-no-return. Ett högt "snap" är det sista du vill höra när styling håret.

Hur är det kvinnor som vill räta håret innan platt strykning? Är inte runda borstar för detta? Borstar är okej när håret är åtminstone halvvägs torr, men torktumlare är bättre. I stället för en rund borste, använd en paddel eller Denman borste för att släta hår, men återigen, vänta tills håret är minst 50% torrt innan att ta itu med en borste och fön.

load...

Köp Denman pensel på Amazon

Få lite protein ASAP

Läs också:

Beroende på graden av din skada, kan en vecka protein stärkande behandling vara perfekt, eller så kan du behöva nödåtgärder om ditt hår bryter i en alarmerande takt. Vanligtvis är kemiska skador bakom verklig brott nödsituationer. En intensiv produkt som ApHogee Two-Step Protein Behandlingen kan stoppa en hel del brott i dess spår, men håret kan fortfarande vara långt ifrån frisk.

Det är viktigt att inte överdriva proteinet eftersom alltför mycket kan vara torkning. Alternativa milda protein behandlingar med fuktrika djupa balsam för att hålla håret friskt och förhindra brott ner linjen.

Buy ApHogee två steg proteinbehandling

Låt din stylist Verkställ Chemicals

Överlappande kemikalier är en stor bidragande orsak till hår sönder. Det kan vara frestande att använda permanent färg och relaxers själv, speciellt om du försöker spara pengar. Det kan bli dyr att ha en stylist utföra dessa tjänster, men när det gäller kemiska behandlingar, är det värt att ha en professionell göra det. Spara upp till relaxer touch-ups och färg, men du kan göra det mesta av din dagliga hår underhåll själv. Om du följer den rekommenderade kemiska serviceschemat, bör du bara har en touch-up minst var åttonde vecka, så det är inte som det är en gång i veckan service.

load...

Lätta på värme

Hög värme = skada = brott. Frekvent värme = skador = brott. Se ett mönster här? Medan locktänger, strykjärn och torkar blåsa göra våra liv enklare, vilket tillåter oss att bära bara om någon stil vi kan tänka ut, kan dessa verktyg också orsaka oåterkallelig skada när de används alltför ofta eller felaktigt. Ständigt "stöta" din slutar med en järn försvagas, tunn och bryta dem över tiden. Använda värme som är alldeles för varmt ens en gång kan bryta håret.

Använda andra metoder för styling, såsom våt miljö på magnetiska rullar eller curlformers. Wet wrap håret för ett elegant utseende, eller våt set med flätor och vändningar för svala vågor. Spara värmeverktyg för speciella tillfällen, och definitivt inte mer än en gång i veckan.

load...