5 sätt att få ditt hår att bli tjockare och fylligare i minuter

11 november 2018

Låt oss inse det, är de flesta av oss män kommer att uppleva håravfall någon gång under våra liv. Och medan det är inget fel med lite håravfall, kan tunt hår gör det svårt att bära vissa frisyrer. Lyckligtvis har du alternativ när det gäller att öka tjockleken på håret.

Till att börja med finasterid och minoxidil båda godkänts av FDA för behandling av manligt håravfall och har visat sig öka hårtäthet när den används under en längre tidsperiod. Men det finns vissa tillfällen då du behöver snabba resultat och inte har 20 eller flera veckor att vänta på håret att växa tjockare, vilket är varför du bör använda sig av dessa fem knep för att göra ditt hår ser tjockare.

load...

1. Tvätta håret med volymen öka schampo och balsam

Fett hår är kryptonit för tunt hår. Hur din fet hårbotten kan orsaka håret att klumpa ihop sig och faller platt är nog att göra någons hår verkar tunnare än det är. Så om du försöker att öka volymen på ditt hår, du vill vara säker på att du tvättar håret innan olja och smuts börjar bygga upp (vanligen varannan eller tre dagar). Medan de flesta schampo är bra för att göra ditt hår ser fylligare, kanske du vill gå det extra steget och använder ett schampo och balsam som ökar volymen och gör ditt hår ser tjockare.

Bara se till att inte gå överbord på Volumizing produkter, särskilt de som innehåller paraffin (bivax), eftersom det kan försvaga håret över tiden och orsaka trådar att bryta. Men så länge man håller sig till schamponering dagligen med en mild DHT blockerar schampo, kommer chanserna för ditt schampo skadar håret reduceras kraftigt.

load...

2. Style håret med mousse

När det gäller att skapa volym och tjocklek, är mousse i en klass för sig. Kommer du ihåg de stora rock-and-roll hår av 1980-talet? Det var allt mousse och hårspray. Till skillnad från produkter som gel och vax ger mousse håret en tätare utseende genom att skapa styvhet i varje hårstrå, vilket håret att stå upp något. När den kombineras med vissa slag torkning och en svag dimma av hårspray kan mousse lämna ditt hår ser nästan dubbelt så tjock som tidigare.

Läs också:

3. Använd hårfibrer

Hårfibrer är bra för att lägga till en snabb volymökning. De arbetar genom att binda till dina hårstrån, vilket skapar en fylligare utseende som döljer hårbotten. Den bästa delen om hårfibrer är att de brukar stanna på plats tills du våt eller tvätta håret, så du behöver inte oroa dig för ditt hår plötsligt förlorar volym halvvägs genom dagen.

4. Använd torr konsistens sprut

Om du är i behov av några snabba volym öka men inte vill ha en produkt som kommer att väga loss, prova en torr konsistens spray. Genom att helt enkelt lyfta delar av håret och ger en ljus sprej vid roten av varje avsnitt, kommer du öka din tjocklek genom att lägga till några studsar till håret. Och när du är klar sprutning, bara snabbt gå över håret med en borste eller kam för att ta hand om eventuella lösa hårstrån.

load...

En annan produkt som fungerar på ett liknande sätt är saltvatten spray som är utformade för att efterlikna utseendet och känslan man får efter att ha tillbringat eftermiddagen i havet. Till skillnad från torr konsistens sprayer, kommer dessa att ge dig en bit av en volymökning samtidigt lägga lite mer våg eller curl till håret. De är bra om du tänker för en liten rörig utseende.

5. Tvätta håret med torrschampo

Om du behöver för att ge ditt hår en snabb ren samtidigt ökande tjocklek i processen, spray eller stänka torrschampo på hårbotten. Det kommer att absorbera alla oljor och smuts i håret medan bakom en osynlig rester som gör håret mjukare, tjockare och lättare att styla. Det ger även dig en lätt grepp när du har stylade håret. Och det bästa om hur du använder torrschampo är att det bokstavligen tar en minut att gälla. Det finns ingen anledning att skrubba eller torka håret - helt enkelt lägga den i och gå.

Att håret jobbet åt dig

Som ni kan se, lägga till en snabb explosion av volymen är inte rocket science. Genom att lägga till ett par extra minuter till grooming rutin, kommer du att kunna vända en tunn hår i en tät skog.

load...