5 håravfall myter

10 november 2018

Håravfall är inget nytt. Som vi har noterat tidigare, det har varit en del av människans kultur sedan urminnes tider. Under de 3000 år sedan den första dokumentationen av håravfall kom till, har tusentals myter kommit och gått.

Vad är mest alarmerande om dessa myter är att i enlighet med National Institute of Health dessa myter kan begränsa effektiviteten av vad en hudläkare kan ordinera. Här är några vanliga myter som hjälper dig att få en inblick i vad som orsakar håravfall och hjälpa dig att få effektiv behandling så snart som möjligt.

load...

Håravfall myt # 1 håravfall händer bara med åldern.

Studier visar att du är aldrig för ung för att börja förlora håret. Om du genetiskt predisponerade, kan den drabbade så tidigt som i tonåren. Den (typ av) goda nyheten är att om ditt hår är inte riktigt så fullständig som det en gång var det inte nödvändigtvis något hälsoproblem bakom. Det kan bara vara i dina gener som kan orsaka håret att tunna långsamt över tiden, men får inte leda till omfattande håravfall. Det är bäst att ägna stor uppmärksamhet, är dock håravfall kronisk och progressiv, så ju tidigare du behandlar den, desto bättre.

Håravfall myt # 2: skalliga killar har mer testosteron

Legenden säger att kala killar är offer för sina egna förhöjda testosteronnivåer. De har också mer sex med en uppsjö av partners. De är Hollywoodstjärnor, MMA legender, krigshjältar, och Mr Clean. Allt detta testosteron är för mycket för sina feminina hårsäckar att hantera och så deras hår faller ut. Detta är falskt.

load...

DHT (dihydrotestosteron) är en biprodukt av testosteron, som orsakar manligt håravfall att ske i första hand. Normalt DHT-nivåer är förhöjda under perioder med manligt håravfall vilket naturligtvis skulle leda många att tro att höga nivåer av testosteron är att skylla för detta. Även om inte helt falska, har håravfall observerats i både höga och låga testosteron män.

Det är viktigt att notera att det finns nyanser till DHT, Distinktionen mellan serum och vävnads DHT frågor. Det visar sig att vävnads DHT är förhöjd i hårbotten av skallighet män. Tissue DHT i hårbotten är kopplad till håravfall. Där DHT samlas i hårbotten tenderar håravfall att följa.

Läs också:

I själva verket har studier visat att män som går skallig och de som inte har samma nivåer av testosteron. Det handlar mer om hur känslig din hårsäckar är för påverkan av hormoner i kroppen. Och vad som bestämmer att känsligheten? Troligtvis din genetik.

Håravfall myt # 3: hatt kväver alltför ofta håret

Vad kom först? Hatten eller vikande hårfäste? Popular (internet) vetenskapen säger hattar kan kväva håret och påskynda den takt med vilken den försvinner. Faktisk vetenskapen säger att det är struntprat.

load...

Om du bär en riktigt tight hatt, kanske det kan sätta press på de områden där den kommer i kontakt ditt huvud, vilket potentiellt kan leda till dragkraft alopeci. Det är det medicinska namnet för håravfall utlöses genom att dra håret för hårt.

Håravfall myt # 4: stress gör håret falla ut

Det är definitivt sant att vissa traumatiska händelser har varit kopplade till hår förlust saker, som drabbas av en större sjukdom, gå upp i vikt, karriär kamp eller död älskad, kan utlösa håravfall. Emellertid de typer av håravfall förenat med hög påkänning typiskt telogen effluvium, ett "vilande fasen" där hårsäckarna slutar växa, och alopecia areata, fläckvis håravfall. Vilka båda kan vara tillfällig, reversibel och lätt behandlas med topiska eller orala lösningar för att få fart återhämtningsprocessen.

Håravfall myt # 5: Använda massor av produkten i håret

Älskar att slick tillbaka dina lås, eller lägga till några 360-graders vågor? Kan inte motstå frestelsen att löddra på någon vax, mousse eller gel? Tja, frukta inte, eftersom ingen mängden hår produkt kommer att orsaka manligt håravfall. Oavsett om du är ett kort bärande fashionista som verkligen tycker om att titta sitt bästa eller håret behöver lite kemiskt inducerad disciplin att stanna där du berätta det för, behöver du inte frukta en massflykt av hår bara för att du gav det en Spraya med vissa lack. Njut av håret medan du kan, och inte ta det för givet.

load...